• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
p.v.x - майстор
MASTER написа:
редно да се обърне първо към наемодателя или негов представител, смяташ ли че проблемът, дори и да го има наистина може да се реши тук, на форумно ниво ?

Работата ми е такава, че почти всеки ден съм в различна къща, и такива чудесии не съм виждал никъде досега.
Прав си.
Хубаво е , че споделяш своя опит.
И то , не само в тази тема.
:)

пп.Аз ли съм в грешка , но никъде не прочетох , че автора на темата , живее под наем в това жилище.
kamenkr - напреднал
p.v.x написа:
MASTER написа:
редно да се обърне първо към наемодателя или негов представител, смяташ ли че проблемът, дори и да го има наистина може да се реши тук, на форумно ниво ?

Работата ми е такава, че почти всеки ден съм в различна къща, и такива чудесии не съм виждал никъде досега.
Прав си.
Хубаво е , че споделяш своя опит.
И то , не само в тази тема.
:)

пп.Аз ли съм в грешка , но никъде не прочетох , че автора на темата , живее под наем в това жилище.

Да, под наем съм. Извинявайте, че не споделих този факт.
kamenkr - напреднал
Може би, някое от тези ''копчета'' е Fehlerstromschutzschalter?
p.v.x - майстор
kamenkr написа:

Да, под наем съм. Извинявайте, че не споделих този факт.
Еми човека ти е писал каква е процедурата(за наемодателя).
Ако те гони любознателна тръпка се запознай с всички техники на безопасност спрямо електричеството като физическо явление.
От по опитни хора знам , че не виждам ли двата края на кабела , да не пипам. :-D

пп. За себе си , имам някакъв опит , и първото нещо което бих пробвал , е да откача бойлера от захранващия го кабел(при изключен главен прекъсвач-бушон) и отново да замеря.
Последна промяна от p.v.x на вт яну 03, 2017 7:31 pm, променено общо 1 път.
kozl - майстор
И един въпрос към знаещите:
Ако има ДТЗ, то гарантира ли, че тока няма да щипе :?
moimoimoi - майстор
вчера установихме че проблема изчезва като се изключи предпазител номер 10
на него са вързани три проводника
уж трябваше да направи 2-3 опита да види от кой точно от трите проводника е проблема
ама що не го прави да си каже сам.
kamenkr - напреднал
kozl написа:
И един въпрос към знаещите:
Ако има ДТЗ, то гарантира ли, че тока няма да щипе :?

Добър въпрос, и мен ме интересува!
gogo7777 - майстор
Хитрец е Тинки :wink:
Ток в Шуко-то :lol:
kamenkr - напреднал
moimoimoi написа:
вчера установихме че проблема изчезва като се изключи предпазител номер 10
на него са вързани три проводника
уж трябваше да направи 2-3 опита да види от кой точно от трите проводника е проблема
ама що не го прави да си каже сам.
Днес беше голяма лудница. Идва много по добър електричар, през това време идваха за интернета, а и разбрах, че не е моя работа да пипам в таблото. Електричаря каза, че наистина изтича ток някъде. Но кажете ми, моля, 0 ампера и 2 волта въобще ток ли е, или просто някакъв мижав потенциал? В канала има 11 волта, 0,001 мА, това не е ли просто едно земно? На душа и на крановете има 0,7 Волта с 4-5 мА ток. Предполагам това е опасното, а не в канала и във водата на тоалетната. Вие нямате ли потенциал м/у нула и мокра земя, канал, забит пирон във влажна стена и прочие?
gogo7777 - майстор
Много бързо се случват нещата при тебе.... На къв език си говорите с електричаря?

Сега ще последва появяването на Тинки с предния профил. Даже много се забави, а уж му е по силите темата.....
Последна промяна от gogo7777 на вт яну 03, 2017 7:43 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12

Тема "Ток навсякъде!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: