Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
И това е решение - пускай и спирай помпата на по-висок градус и така ще запазиш температурата на котела по-висока и при следващ сигнал от СтТ ще имаш по-добър ефект.
gnt69 - майстор
n.ganev написа:
И това е решение - пускай и спирай помпата на по-висок градус и така ще запазиш температурата на котела по-висока и при следващ сигнал от СтТ ще имаш по-добър ефект.
Температурата е на 62 градуса ама пали след 4-5 часа на около 45 градуса докато запали и мине през разгарянето на 2 и е стоплил пак на 60. Ама има буфер 1000 литра закачен който го топля до 56 долна температура в буфера и учудващо горната се качва до 74-75 без горелката да подминава 70. :partyman:
n.ganev - майстор
Огън кафе :yawinkle:= Не е учудващо - при мен в 00,00ч при зададена Т* котел 73* като затворят ТГ и остане само лира и помпа бойлер достига 80* :cool: . Въпрос на баланс Баси.
filmatoplo - майстор
:-D Проверете пелетите с Гайгеров брояч - да не са обогатени с уран.
magvt - специалист
filmatoplo написа:
:-D Проверете пелетите с Гайгеров брояч - да не са обогатени с уран.
майтап но се беше чуло за евтини пелети от Украйна които нямат някакъв сертификат за радиоактивност, иначе са някъде около 100 лева тона
Kondor1 - специалист
magvt написа:
майтап но се беше чуло за евтини пелети от Украйна които нямат някакъв сертификат за радиоактивност, иначе са някъде около 100 лева тона
Едно време е имало внос на дървесина оттам - изгодна, с "малко" радиация. Сега може да са се изхитрили да я карат във вид на пелети.
achmonek - специалист
Как сте колеги, готови ли сте за студовете и снега? Днес припалих генератора, обслужих го, налях му бензинец. Между другото за последните два дни съответно 40 и 38 кг. разход на 24 часа слънчогледови пелети. Ето как се държи моята горелка за последните 24 часа. От седмица не ми е губила пламъка!

Прикачен файл

2.png
2.png (71.36 KиБ) Видяна 2030 пъти

Прикачен файл

1.png
1.png (69.69 KиБ) Видяна 2030 пъти
dorzo - специалист
Добър разход.Колко нещо отопляваш?
stan4o333 - специалист
Здравейте и от мен , нов съм в форума.Със горелка Грейко съм от 2 год. и съм много доволен от работата и до сега. Питането ми е към колегата AviRad. С какво снифиш обмена на данни между контролера и ПЦ -то. Аз също не съм доволен от софтуера за мониторинг на Грейкото и възможността му да работи само с ПЦ и Виндовс, и съм решил да спретна някаква web версия. Можеш ли да ми изпратиш и това което си разбрал до сега за комуникацията между контролера и горелката.
Miro4774 - специалист
n.ganev написа:
При монтаж на СтТ задавам другият режим - Гасене и всичко си идва на място и при спиране на помпата на 54-55* нещата се получават Точно това са гъделите на различните инсталации и сме писали много и в различни теми - ама Кой да чете?
Трябва ли да се гаси горелката когато влезе в съспенд от стаен термостат?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: