• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Милен - майстор
Разликата е че ако си замостил нулевите клеми на ключа и бойлера утрепе някой, следователите ще пишат "поради не спазване на инструкцията за експлоатация, при свързване на бойлера" и всички ще си измият ръцете с теб.
А ако са спазени изискванията на производителя за монтаж, ти си вързваш гащите и никой нищо не може да ти каже, при евентуален инцидент.
mitcd - специалист
То да не се стига до там че си е е... м....а
Милен - майстор
Наистина да не чуе дявола, че става страшно.

Ето линк към статия от сайта на направи си сам http://www.napravisam.bg/index.php?id=visuals&sid=157, която излиза при въвеждане на думата бойлер в полето за търсене. Много хубава статия обаче ме изненада това, че също се препоръчва да не се прекъсва нулата с бойлерното табло при двупроводна инсталация. От показаните четири схеми мога да се съглася само с последните две. С първите две читателите открито се съветват да не спазват инстукцията за монтаж на ключа.
Не е толкова трудно след въпросния ключ да се сложи трипроводен кабел и да бъде както се изисква.
LazarGanev - "Велик майстор"
Така е, но в повечето случаи има заварено положение - двупроводен мостовак, вкопан в мазилката и фаянса и на никой не му се пуска трети проводник външно.
  • 1
  • 2

Тема "Относно заземяването" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: