Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Стоян Славев - специалист
egomen66 написа:
Miro4774 написа:
Стоян Славев написа:
Филма грее 55м2 с 15кг. Защо моето да е много!!
Моя е 60 кг.

Извинявай.
Въпроса ми е риторичен.
Не съм искал да останеш с впечатлението , че разхода ти е голям.
Не знаех , че Филма е критерий. :-D

:partyman:
Разхода ми е нормален при положение че в къщи е 23гр. 16часа. От вчера е още на долу след последните ъпгреиди с помощта на bobi65.Евала Боби,голем си.:)

Относно критерия за разход давам Боби с неговите 400м2 и 30кг.разход на 24часа
filmatoplo - майстор
:lol: Критерий де ,който гори 1 чувал =на 1 Филм - единица мярка . :lol:
шоп - майстор
Много грешно е да се смята по този начин. Ако за един обект от 50м2 е необходимо 1 торба пелети за 24ч и собственика е доволен изобщо не можем да съпоставим обект 200м2 с разход 4 торби пелети за 24ч.

Във вторият случай разхода трябва да е по-малък при еднакви други условия. Който е проектирал и смятал топлозагуби от бойлери и буфери знае това.

Има едно понятие: икономия от мащаба.
ако трябва да отопляваме 1м2 и приемем, размера е куб с мерки 1х1х1м имаме площ на топлозгуби към околната среда 6м2
ако трябва да отопляваме 10 пъти повече, демек 100м2 няма да имаме 600м2 площ на топлозагуби към околната среда, а ще имаме 240м2 ( при фигура с размери 10х10х1м)

Логичният извод е да се стремим към фигура с формата на куб или в идеалният случай - сфера. Това е логиката.
Miro4774 - специалист
Стоян Славев написа:
egomen66 написа:
Miro4774 написа:
Моя е 60 кг.

Извинявай.
Въпроса ми е риторичен.

Разхода ми е нормален при положение че в къщи е 23гр. 16часа. От вчера е още на долу след последните ъпгреиди с помощта на bobi65.Евала Боби,голем си.:)

Как се постига тоя разход ? С какви настройки е горелката.
шоп - майстор
Miro4774 написа:
Стоян Славев написа:
egomen66 написа:

Извинявай.
Въпроса ми е риторичен.

Постига се с намаляване на топлозагубите и увеличаване на КПД то на системата топлообменник-горелка.
Прочети темата: ламбда контрол на котел:-)
Svezar - специалист
шоп написа:
Miro4774 написа:
Постига се с намаляване на топлозагубите и увеличаване на КПД то на системата топлообменник-горелка.
Слагаш поне 10см каменна вата на стените и тавана,качествена дограма и стъклопакет и те боли фара за всякакви ламбда глупости,и с най-куцата комбинация /чугунен котел+горелка/ ще имаш мижав разход :idea: Добър разход се постига когато имаш малки топлозагуби,а не когато се опитваш от един килограм пелети с фабрична калоричност 5 kWh/кг /която едва ли е толкова/ да изкараш 6 kWh/кг като си набучиш разни неща по котела :idea:
kalin72 - майстор
Svezar написа:
шоп написа:
Miro4774 написа:
Слагаш поне 10см каменна вата на стените и тавана,качествена дограма и стъклопакет и те боли фара за всякакви ламбда глупости,и с най-куцата комбинация /чугунен котел+горелка/ ще имаш мижав разход :idea: Добър разход се постига когато имаш малки топлозагуби,а не когато се опитваш от един килограм пелети с фабрична калоричност 5 kWh/кг /която едва ли е толкова/ да изкараш 6 kWh/кг като си набучиш разни неща по котела :idea:
+100 :)
Аз кво да кажа с моя разход :)
bmahob - майстор
Сефтето на пелети ми е тази година/както и на парно де/. Като гледам как вървят нещата ще стигна 4 тона за 60-70м2 втори етаж от къща, без изолация, дограма нова ПВЦ, под не се отоплява, със северно изложение калкан от юг/като 1/2 отг калакана е стълбище :-D :-D :-D :-D , таван без излоция и покрив без дъски/обшивка/ и най-голем МИНУс жената не търпи студ комфорта и е 27-28градуса :-D
шоп - майстор
bmahob написа:
жената не търпи студ комфорта и е 27-28градуса :-D
Уау... :) :) :)
Изглежда е характерно за жените да са топлолюбиви. Моята под 24-25 градуса не признава и и е студено:-)
VelinPetrov - специалист
шоп написа:
bmahob написа:
жената не търпи студ комфорта и е 27-28градуса :-D
Уау... :) :) :)
Изглежда е характерно за жените да са топлолюбиви. Моята под 24-25 градуса не признава и и е студено:-)
Така е, и вкъщи е същата работа. Май жените и змиите все пак имат нещо общо :D :D :D

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: