Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Август ги вземах тона на 375лв/66 чувала/
Evgeniy - майстор
Ето малко превод за тестване на пелети:

Сложете няколко шепи пелети в пластмасова торба и помиришете миризмата от пелетите. Те трябва да миришат на свежа иглолистна дървесина. Ако те миришат на нещо друго, пазете се.
Разгледайте внимателно шепа пелети. Те трябва да бъдат светло кафяви на цвят, ако те са направени от чисти иглолистни дървени стърготини. Тъмнокафяви частици са знак на кора и по този начин увеличено количество пепел. Пелетите могат да имат по-тъмен външен слой, който се дължи на триенето в пресоващата ,машина.
Това не е проблем, докато пелетите са светло оцветении отвътре - да се провери от тях да се счупи.
Вземете един дълъг пелети и го запалете на върха. Димът трябва да мирише на изгоряло дърво. Ако мирише на нещо друго, то не е с добро качество.
Поставете една малка шепа пелети в чаша с вода. Пелетите трябва да се разтварят на дървени стърготини в рамките на минути. Ако не, за свързващо вещество може да е била използвана неправилна суровина. След като пелетите са разтворени, завъртете чашата и да видим какво се утаява в средата на дъното на чашата. Най-тежкият частици ще се утаят там. Ако е голямо количеството, може да е възможно, прах от опесъчаваща машина да е добавен към пелетите. Това увеличава количеството на пепел и риска от синтероване.
Вземете един съд, по-голям от 1 литър и претеглете на кухненска везна. Обърнете внимание на празното тегло. Напълнете контейнера до ръба с дървесни пелети и се претегля отново. Обърнете внимание на теглото. Напълнете контейнера с вода и се претегля отново. Приспаднете теглото на контейнера от двете други измервания. След това разделете теглото на пелетите от теглото на водата. Резултатът трябва да бъде между 0.6 и 0,7 кг / литър и за предпочитане около 0,65 кг / литър *.
Това показва, че пелетите са пресовани с правилното налягане. Ако гранулите имат плътност до 0,6 кг / литър, те са твърде меки и се чупят лесно, образувайки прах като следствие.

Източник
SoMeBoDy1 - специалист
375 лв от Румъния ли?
andro440 - майстор
ако за тон пелети давам 375 лв по добре да се топля на ток ,ако ще и от кокс да са пресовани !
SoMeBoDy1 написа:
375 лв от Румъния ли?
andro440 - майстор
тук нещо не е написано ,както трябва ,за това преди попитах дали нещата не са еднакви ...по правилно е да се каже - / от липса на въздух или прекалено много въздух/ нека да поясняваме нещата , и не ми се сърди за поста сега ! гледам там с адаша си по фамилия ,някакви туби вина осъждате -а мезе има ли ,или да нося печени орехови ядки с мед и суджук тънко нарязан от теле ? казвайте къде ...!
LazarGanev написа:
Шлака може да се получи от излишък на въздух и от недостиг на въздух. Не се наемам дистанционно да кажа какъв е проблема.
zhoro25 - специалист
Тези дни в студа набримчих огъня на 4степен от 5 възможни и забелязах, че почти няма пепел и прозореца не е мръсен. Вече трети ден горя Трон пелети и няма нужда от чистене, а шлака никаква.

Тази вечер (треди ден вечерта) отворих след като истина камината да видя за чистене - за три дена е по-малко от преди за един ден. Прозореца е леко замъглен, даже почти нищо му няма. Преди отоплявах на огън 2 степен от 5 възможни и чистех всеки ден.

Кофтито е, че сега за ден слагам по торба и половина с усиленият огън. Преди беше торба за 24часа.

Нагара за който питах - извадих скарата и я напръсках обилно с препарат за почистване на прозорци на камини и печки. След 20 мин с една широка шпатула изстъргах всичко - като люспи падаше и сега всичко е наред.

Спокойна седмица

Тема "Как чистите шлаката от пелети?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: