Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MASTER - специалист
A не се ли замисляш да смениш халогените с диодни ?

Твърде вероятно е проблемът да ти изчезне без други инвестиции.

Като бонус получаваш по добро осветление, по ниско потребление, и не ти пекат на главата. И последно - дори и да работят нормално - халогенките горят много по често.

Не знам колко струват в България, тук последният път като пазарих имаше намаления по 1€ за бройка.
nikolov333 - майстор
Тука лед лунички дето светят добре и са добре направени се намират по 5-6 лв.
bat_danio - специалист
Инженер Ганев написа:
.... Сложи https://vikiwat.com/transformator-12v-2a.html и няма да имаш проблеми.
кубче 10х10х10 приблизирелно през коя от луничките ще влезе ще трябва да се кърти. А и става само за халогени дава променливо напражение. И тежи яката работа.. Аз не бих сложил такива вместо импулсните ....
hidrazin - майстор
bat_danio написа:
... А и става само за халогени ....
Това кой ти го каза? Излъгал те е. Става за почти всички видове LED лунички на 12V(поне тези които аз съм виждал).
:partyman:
iliya_i - майстор
bat_danio написа:
И тежи яката работа.. Аз не бих сложил такива вместо импулсните ....
Това е твой проблем.
Изображение
Аз пък съм си сложил точно трансформатор (железен магнитопровод с намотки), който със сигурност ще ме надживее, за разлика от китайските "електронни трансформатори" които трябва да подменяш на всеки 3 - 5 години. Но е важно да си "по модата". :-D
zz_stefanov - майстор
iliya_i написа:
bat_danio написа:
Това е твой проблем.
Изображение
Аз пък съм си сложил точно трансформатор (железен магнитопровод с намотки), който със сигурност ще ме надживее, за разлика от китайските "електронни трансформатори" които трябва да подменяш на всеки 3 - 5 години. Но е важно да си "по модата". :-D
С ламелен траф и грец трептят на 100Hz. При движение се усеща. Иначе наистина са по безпроблемни, монтирали сме доста такива.
В кухнята обаче ме дразни с лентата под шкафовете и ще го сменям с електронен филтриран.
iliya_i - майстор
zz_stefanov написа:
С ламелен траф и грец трептят на 100Hz. При движение се усеща. Иначе наистина са по безпроблемни, монтирали сме доста такива.
В кухнята обаче ме дразни с лентата под шкафовете и ще го сменям с електронен филтриран.
На халогенни не трептят. И 100 Hz не се вижда трептенето. А може и да се филтрира с кондензатор. Най вериятно виждаш трептене поради интерференция с друга ламБа.
Ники274 - специалист
zz_stefanov написа:
iliya_i написа:
bat_danio написа:
Това е твой проблем.
Изображение
Ако сложиш кондензатор с достатъчен капацитет няма да трептят и откъде идват тия 100 херца?
zz_stefanov - майстор
Е нали ще се дигне напрежението до 16,8 V и ще опукам диодите :wink:
Трептенето се вижда при LED лунички и ленти. При движение и е неприятно за работа.
Последна промяна от zz_stefanov на чет яну 05, 2017 8:27 pm, променено общо 1 път.
Ники274 - специалист
zz_stefanov написа:
Е нали ще се дигне напрежението до 16,8 V и ще опукам диодите :wink:

Аз слагам ей такова нещо и не мисля за тия 2-3 волта отгоре,та дори и в пъти повече.Слагай такъв грец,кондензатор с достатъчен капацитет и нищо няма да ти трепти.А 100 херца малко трудно да ги изкараш,камо ли да ги видиш.С неизгладени полупериоди най-много 50 херца,като се наредят полувълните.А трептенето ,което се вижда с периферното зрение е 25 до колкото си спомням(може и да бъркам).Повече и да се напъне човек ,малко ще му е невъзможно да види трептенето.

Тема "Периодично прекъсване на лунички." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: