Като къщо-собственик бих добавил също и следното - къщата за разлика от апартамента гълта редовни разходи за поддръжка. Не че апартамента съвсем хич не гълта, но има голяма разлика. Тоест като си влезеш във вече готовата къща, шоуто никога не спира 

Lisko написа: Тоест като си влезеш във вече готовата къща, шоуто никога не спираЕто това е един наистина приятелски съвет. Аз също съм щастлив собственик на къща и вече няколко пъти новодомци купили къща наоколо,явно неподготвени за проблемите по поддръжка на самостоятелен имот,са ми задавали въпроса "Ама вие що не казвате,че е такава разправия бе хора?!"
koveslav написа:Всъщност това никъде го няма, но в апартамента парите се разделят, понеже покривът е един, пък и се дават парите на управителя на входа, а после той търси ремонтаджии. Освен това, апартаментът няма градина.Lisko написа: Тоест като си влезеш във вече готовата къща, шоуто никога не спираЕто това е един наистина приятелски съвет. Аз също съм щастлив собственик на къща и вече няколко пъти новодомци купили къща наоколо,явно неподготвени за проблемите по поддръжка на самостоятелен имот,са ми задавали въпроса "Ама вие що не казвате,че е такава разправия бе хора?!"
Има два закона:
1.Довършена къща няма!
2. В една къща винаги има нещо за ремонт.
Подготвиш ли се психически да бъдеш стопанин и намираш ли и удоволствие в тези проблеми,значи всичко е точно! И не се навивайте от рекламите-"направиш ли всичко както трябва,няма да пипаш нищо 20 год." В самостоятелен имот такъв филм няма.Няма и кой да те отмени,нито по сградата,нито по двора.
koveslav написа:Много ми допада тази публикация.Lisko написа: Тоест като си влезеш във вече готовата къща, шоуто никога не спираЕто това е един наистина приятелски съвет. Аз също съм щастлив собственик на къща и вече няколко пъти новодомци купили къща наоколо,явно неподготвени за проблемите по поддръжка на самостоятелен имот,са ми задавали въпроса "Ама вие що не казвате,че е такава разправия бе хора?!"
Има два закона:
1.Довършена къща няма!
2. В една къща винаги има нещо за ремонт.
Подготвиш ли се психически да бъдеш стопанин и намираш ли и удоволствие в тези проблеми,значи всичко е точно! И не се навивайте от рекламите-"направиш ли всичко както трябва,няма да пипаш нищо 20 год." В самостоятелен имот такъв филм няма.Няма и кой да те отмени,нито по сградата,нито по двора.
iva6ki написа:Аз също съм с къща и все има нещо за подобрение и ремонтиране, но ако строя наново бих се спрял на метална конструкция със сандвич панел/вата/картон и отопление с въздуховоди. Формите и размерите нямат ограничение при този вид материали.Ето едно мнение, което ми харесва. За това моята къща е такава. Критикарите казват, че приличало на хале или автоспирка. Въобще не ми пука за мнението на тесногръди хора. За мен външния вид не е от първостепенно значение. Ако искам, ще направя външния вид какъвто си искам. За мен е важно вътрешното разпределение, функционалността, хидро и термоизолацията, и т.н.
kolcho написа:С коя част от моя пост не си съгласен? Че ме чака и двора и сградата и интериора за всяка дреболия ли? Нещо неправилно ли казах? Да,не сме като в блок да мислим само за проблемите до входната врата на апартамента,имаме грижи.Дори и най-елементарното-ако наистина навали снега тази нощ,моите две ръце ще го чистят(включая 15м тротоари на улицата),а като започне да се топи,единствено аз съм този който ще проверява да не се задръсти шахта и така нататък.Грижовния стопанин няма почивен ден и при всяко природно бедствие има по нещо за което да помисли и да се притеснява.На несериозния всички дертове му идват като гръм от ясно небе и винаги някой друг му е виновен за "лошия късмет".....Да си добър стопанин е възпитание и вид култура,ако не си израстнал с това то се учи с години.koveslav написа:Няма и кой да те отмени,нито по сградата,нито по двора.Не думай!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: