Жилището на най-малките
Здравейте,
Това е първата ми тема, въпреки че от доста време влизам във форума за информация или просто от любопитство. Благодарение на съветите в темите тук избрах, мисля, свестни инструменти с които да започна и аз да майсторя.

Идеята за люлка се роди спонтанно, няколко седмици след като ми съобщиха че ще ставам татко. Тези от вас с дребосъци, сигурно ще се съгласят с мен, когато кажа че всичко свързано с появата на едни бебе, било козметика, било дрехи или мебели е на безбожно високи цени. Но не става въпрос само за цената- исках да направя нещо собственоръчно, имах свободно време, а и с тия студове навън, идеята да си майсторя вкъщи на топло бе ужасно привлекателна :)

Както писах по-горе, не съм професионалист (както скоро ще се убедите и по снимките предполагам) и единствено разполагах с две отверки, гайковерт и чукче...така че не исках да започвам с нещо сложно. Няколко дена търсих из Интернет идеи за вдъхновяване и когато попаднах на снимка на тази люлка в един френски сайт, реших че това ще е.

Необходимите материали струват под 80 лева, а като инструменти ще имате нужда от:
-зеге
-дрелка
-шлайф
-гайковерт
Време за изпълнение, предполагам зависи от изпълнителя. Аз се занимавах с люлката около седмица, по няколко часа на ден.

А ето и самата люлка:
Изображение

която без много да му мислиме превърнахме временно в коледно дръвче):
Изображение

Лично съм много доволен от резултата. Не мисля че може да се сравнява с която и да е шарена, пластмасова еднодневка от Китай.
А когато бебчо порасне, мисля да я превърна в маса за игра или бюро, обръщайки я на една страна и прибавяйки крачета.

Указанията за направата на люлка съм ги редактирал в PDF документ който може да видите тук. Просто така е по лесно евентуално да се разпечатат или запазят за по-късна употреба.
EDI - майстор
Ааааа, евалла, страхотно се е получило. :partyman: Само като сложиш бебчо вътре, провери първо пракически как са нещата с центровката, та младежа да не тръгне да се търкаля из стаята.
ky-kyy - майстор
Браво =D>
Внуците пораснаха вече, та евентуално за правнуци, ще направя нещо подобно :partyman:
bager - специалист
Браво! Не всеки се захваща да направи нещо със собствените си ръце. Много весели моменти с люлката пожелавам, както и още много подобни проекти.
Поздрави!
mavryt4o - майстор
Удовлетворението от това да създаваш нещо със собствени ръце само по себе си е по-голямо и от крайния резултат.
Здравейте! Радвам се че ви допада люлката, тези дни изрязах две парчета фазер, така че да пасват към вътрешната страна на люлката.
"Тапицирихаме" ги с парчета плат от едно одеало от полар и пистолет за горещ силикон и сега вече от вътрешната страна люлката е мека и безопасна.

Общо взето има много истина в това че процеса на създаване на нещо собственоръчно доставя огромно удоволствие и е и доста пристрастяващо. При мен проблемът е че не разполагам с място за работилничка и нещата засега ги правя на терасата на апартамента.

Следващият проект е една табуретка към люлката за да може мамчето, пък и таткото :) да присядат до люлката и да се занимават с бебока докато не спи. Взех една оберфреза SPARKY и 15ина фрезера на RAIDER и тъкмо ще ги изпробвам.

Относно балансирането на люлката, в долната част, от вътрешна страна съм монтирал една дъсчича на панта, която ако е в спуснато състояние блокира люлеенето. Звездичката в долната част на люлката всъщност е лостчето, което освобождава този своебразен блокаж. Ако някои има интерес бих могъл да пусна снимки на цялата "система".

Тема "Да направим детска люлка :)" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: