Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Miro4774 - специалист
gnt69 написа:
Miro4774 написа:
Излезнаха други ремонти в къщата изолация правих на тавана. Интересно е че при мен и лятото да го запаля ако му отворя термо главите на 5 пак ще бъде същата работа. Не трябва ли да се настройва когато са отворени термо главите. Примерно отварям термо главите паля го задавам му една тем примерно 80 достига ги на п3 и на 72 градуса включва п2 достига до 75 градуса включва на п1 след това вдига до 77-79 градуса и задържа на тази тем. на водата при отворени термо глави. След това си наградиш термо главите например на 4 и така ще може да модулира горелката и винаги ще достига п1 или съспен. Не знам не съм майстор но според мен това е начина по който ще е най ефективно отоплението. Сега моята горелка работи на п3 или на п2 за много кратко и пак п3. В нас не е чак толкова горещо около 21 - 22 градуса.
Според мен си за майстор който да погледне цялостно отоплителната ти инсталация, ама не оня който ти я прави друг. Имаш проблеми с помпите, проблеми с термоглавите и крановете. Може и още да имаш но това което си споделил сме му намерили кусури тука във форума.
А за Горелката ще започне да се връща топла вода като затоплят радиаторите и затворят термоглавите. Горелката трябва да произвежда повече отколкото е необходимо за отоплението на къщата чак тогава ще модулира и ще смъква мощности. Аз например не мога да си стопля къщата с 45-50 градуса температура на водата. Радиаторите са ми смятани за 60-65 градуса.
. Добре престависи, че нямам термо глави и тем в радиаторите трябва да е 70-75 градуса за да е топло тогава какво правим?
Последна промяна от Miro4774 на пет яну 06, 2017 5:03 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
filmatoplo написа:
:-D Само тока да не спира - че ще пукнем ,хвърлих старите кюнци . :lol: не мога да мина на дърва .
Филме, верно ли? Не очаквах това от стар воин като теб:-)

Аз като последна резерва си пазя 3 бр самоделни неръждаеми кюмбета. За последно си спомянм 1979 ги ползвахме, защото котела протече:-(

От 1979г кюмбетата са в дълбок резерв :-D
kalin72 - майстор
От 1979г кюмбетата са в дълбок резерв
Предполагам добре консервирани със смазка :-D
А на мен ми откраднаха една пернишка печка Металург, съвсем нова...но мисля за една вградена в комин камина, суха, на дърва...
Miro4774 - специалист
шоп написа:
gnt69 написа:
Miro4774 написа:
Излезнаха други ремонти в къщата изолация правих на тавана. Интересно е че при мен и лятото да го запаля ако му отворя термо главите на 5 пак ще бъде същата работа. Не трябва ли да се настройва когато са отворени термо главите. Примерно отварям термо главите паля го задавам му една тем примерно 80 достига ги на п3 и на 72 градуса включва п2 достига до 75 градуса включва на п1 след това вдига до 77-79 градуса и задържа на тази тем. на водата при отворени термо глави. След това си наградиш термо главите например на 4 и така ще може да модулира горелката и винаги ще достига п1 или съспен. Не знам не съм майстор но според мен това е начина по който ще е най ефективно отоплението. Сега моята горелка работи на п3 или на п2 за много кратко и пак п3. В нас не е чак толкова горещо около 21 - 22 градуса.
Според мен си за майстор който да погледне цялостно отоплителната ти инсталация, ама не оня който ти я прави друг. Имаш проблеми с помпите, проблеми с термоглавите и крановете. Може и още да имаш но това което си споделил сме му намерили кусури тука във форума.
А за Горелката ще започне да се връща топла вода като затоплят радиаторите и затворят термоглавите. Горелката трябва да произвежда повече отколкото е необходимо за отоплението на къщата чак тогава ще модулира и ще смъква мощности. Аз например не мога да си стопля къщата с 45-50 градуса температура на водата. Радиаторите са ми смятани за 60-65 градуса.
+ 1 и според мен си за майстор и топлоизполация. Имаш отличен мощен 40 и кусор киловата дедитрих. Може да не си спомянш, но разговаряхме по телефона и щях да ти купя котела ако го бе изкарал за да го натоваря с кран:-) Като цяло всички изгодни дедитрихи и виадруси ги изкупувам:-)

Имаш отличен котел и няколко дребни дефекта ( единият случайно го забелязахме след снимка тук- неправилно монтирани помпи) Предполагам имаш още няколко дребни несъответствия, но съвкупността им оказва негативно влияние върху системата ти.
Помпите ще ги оправя котела е мазето е и причината, че нямаше как да го изкарам от мазето без да се раглоби. Добре ако ми имаш телефона може да се чуем ще ти снимам цялата система и ще ти пратя снимки или на вайбър или имей. Тук в София 4 майстора идваха единия казва смени си котела другия вика идеален е третия казва горелката е слаба и четвъртия слагай още радиатори.
kalin72 - майстор
Миро, я пак си напиши конфигурацията и каква ти е къщата. И като снимаш давай снимките тук, да гледаме и да се учим от съветите на знаещите майстори :)
Термоглавите не са ти проблема, кучто е заровено другаде...
gnt69 - майстор
Miro4774 написа:
Добре престависи, че нямам термо глави и тем в радиаторите трябва да е 70-75 градуса за да е топло тогава какво правим?
Ами тогава я правиш 2-3 часа работи, 2-3 часа не работи. Или стаен термостат. Мой познат е така без стаен и без термоглави. Задал и е да се пали сутрин, по обяд и вечер. като стане повече минус навънка променя температурата на водата. Всичко е въпрос на баланс. И аз преди да си взема стаен топлех по таймерите на горелката. Но имам трипътен вентил на 60 градуса и не мога да задам по малка температура от 70 градуса. Ако задам 65 горелката ми ще работи само на 1 степен и я стопли я не по вероятно е да не стопли.
+1 давай снимките тука аз съм един потребител като теб. Не разбирам кой знае колко. Със друго се занимавам. :partyman:
шоп - майстор
kalin72 написа:
От 1979г кюмбетата са в дълбок резерв
Предполагам добре консервирани със смазка :-D
А на мен ми откраднаха една пернишка печка Металург, съвсем нова...но мисля за една вградена в комин камина, суха, на дърва...
Хубаво би било да е така, но за съжаление не съм толкова педантичен:-) Кюмбетата са самоделни от 3 мм неръждаема ламарина и съм ги хвърлил на един таван. Прашлясват си, но знам, че и без грижи ще надживеят и внуците ми

Miro4774, по принцип работя само на приятели. За да си доволен - направи си първо ТИ и ще се чуем после по телефона. След като намалиш топлозагубите другото е лесно и сравнително ефтино

+ едно към мнението на gnt69 и kalin72 и аз не се занимавам професионално с отопление, но със снимки и общи усилия можем да помогнем
Miro4774 - специалист
Имам и стаен сега правя снимки и качвам със стайния не може да изключи как да изключи сле като не може да вдигне 62 градуса...
kalin72 - майстор
Miro4774 написа:
Имам и стаен сега правя снимки и качвам със стайния не може да изключи как да изключи сле като не може да вдигне 62 градуса...
На какви градуси е сложена горелката? Ако можеш, снимай всички менюта, да видим настройките как са.
Аз също съм прост потребител, ама от тоя форум се научих на супер много неща :)
Miro4774 - специалист
Аз също сега след малко ще кача всичко да видим.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: