Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lz2skt - специалист
На клапаните е указана посоката със стрелка ...този посока отговаря ли на посоката на циркулация на водата и посоката показана на корпуса на помпата ?
kalin72 - майстор
Miro4774 написа:
kalin72 написа:
Пусна ли помпите на 2ра?
Да
Промяна някаква в топлото по радиаторите?
Възвратните клапани преди помпите ги махни при първа възможност, както казаха преди мен.
А сега можеш да ги почукаш в чукче, да се раздвижат, ако са заяли.
Стоян Петришки - специалист
на снимката долната помпа е вързана на една тетка ? тръбата на долу къде отива ?
Miro4774 - специалист
Смимах го.

Прикачен файл

IMG_4450.PNG
lz2skt - специалист
Пропускат потока само в една посока.В тях е проблема според мен .Трябва да се махнат и ще се оправят нещата предполагам .
VLADO66 - майстор
Това са циркулационни помпи, а не нагнетателни.Тия пружини в клапанте им пречат доста.За да не се преработва инсталацията, клапаните трябва да се свалят, избушат и сложат пак.
Стоян Петришки - специалист
и на моита система има възвратни клапани и няма проблеми с тях ако не са обърнати мисла че няма да перчат на циркулацията
Miro4774 - специалист
kalin72 написа:
Miro4774 написа:
kalin72 написа:
Пусна ли помпите на 2ра?
Да
Промяна някаква в топлото по радиаторите?
Възвратните клапани преди помпите ги махни при първа възможност, както казаха преди мен.
А сега можеш да ги почукаш в чукче, да се раздвижат, ако са заяли.
67 градуса хладки са радиаторите в долната част. Когато отворя термо главата стават една идея по топли от долната страна.
lz2skt - специалист
Направо купувай 2 филтъра за помпи 1 цол и слагай на мястото на клапаните в едната или другата страна на помпата в зависимост от циркулацията .Предполагам ще се запази същото разстояние.Филтъра пази помпата образно.
kalin72 - майстор
Махни термоглавите от радиаторите, или поне от 1-2 радиатора. Виж как ще бъде така, ще загреят ли?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: