Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Стоян Петришки - специалист
а във горния краи радиаторите топли ли са провери дали са еднакво топли и в двата края на радиаторите от страната на термоглавата и от другата
kalin72 - майстор
stojan83 написа:
а във горния краи радиаторите топли ли са или не
Каза, че са топли, или пък горещи?? Абе циркулацията е проблемна, ама къде е проблема??
filmatoplo - майстор
Отвий и махни една термоглава от радиатора ,и виж променя ли се нещо .
Стоян Петришки - специалист
миро виж сега махни термоглавите на радиаторите както ти каза калин примерно на два радиатора които са закачени на едната помпа и на два радиатора на другата помпа и виж каква е разликата между радиаторите със термоглави и тези които са без изчакаи 10-15 минути и виж какъв ще е резултата
Miro4774 - специалист
kalin72 написа:
stojan83 написа:
Каза, че са топли, или пък горещи?? Абе циркулацията е проблемна, ама къде е проблема??
Да и аз стигам,че нещо в циркулацията е проблема. Радиатора е долу е хладък горе към термо главата е горещ от другата страна е пак топъл но не чак толкова колкото от към термо главата.
Miro4774 - специалист
Miro4774 написа:
kalin72 написа:
stojan83 написа:
Да и аз стигам,че нещо в циркулацията е проблема. Радиатора е долу е хладък горе към термо главата е горещ от другата страна е пак топъл но не чак толкова колкото от към термо главата има разлика но е пак топъл към края.
kalin72 - майстор
Я пипни тръбите преди помпите и след помпите, как са като температурна разлика?
Miro4774 - специалист
stojan83 написа:
а във горния краи радиаторите топли ли са провери дали са еднакво топли и в двата края на радиаторите от страната на термоглавата и от другата
не имат разлика но е минимална само на един по дълък радиатор има по голяма разлика.
Miro4774 - специалист
Не знам защо се получава така имам кран който пълни системата ако примерно днес я напълня на 2 бара след два три дни е 0.7. Нямам никакви течове.
gnt69 - майстор
Не са проблем клапите ако са монтирани с вярната посока. Щом като работи значи е уцелена посоката. И аз имам клапи навсякъде. На всеки изход от котела имам клапи. Последно сложих на помпата на буфера, на 3 вата се чува жужене от клапата на 4 вата вече е преодоляно. На бойлера имам също имам клапа от същите, помпа грундфос алфа на най ниската степен си има добра циркулация. За какво са медните тръби които излизат от котела. :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: