Здравейте,изчетох почти всичко за настройките на горелките и разбрах,че всеки се сблъсква а някакъв проблем.Затова имам огромна молба за ПОМОЩ!Преди месец и половина купих котел бош 27кв с пелетна горелка PELLET BRENN 2000 27кв.Изгорил съм около 4тона пелети и не мога да се стопля.Моля,помогнете с настройките на горелката.Ако някой има такава-нека сподели как се е справил.Ще очаквам отговорите ви с нетърпение,че голям студ хвана,а аз съм отчаян.Благодаря ви предварително.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brunoilara
- помощник
30 мнения в "Настройки на пелетна горелка Pellet Brenn 2000"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Четири тона за месец и половина е сериозна цифра! Горелката би трябвало да работи през цялото време 24ч.) на пълна мощност, така ли е? Какво представлява жилището?
brunoilara
- помощник
15год.бях на донб.въглища.Не ми се говори за този период,сигурно знаете колко е мръсно,но беше топло.Отоплявам 2 етажа от къща с 5см.изолация и дограма стъклопакет.Етажите са по 120кв.м.Проблема при мен е,че не мога да настроя горелката.Не мога да вдигна повече от 60гр.на водата в котела.Горелката прави много шлака и мръсотия в котела.Чистя го всеки ден и вадя по две кофи прах и сажди.Вдигнал съм мощноста на макс,но не става нищо.Не мога да видя хубав жълто-бял пламък.Повечето време само искри.Не знам вече къде да барам и какво.Моля,посъветваите ме от къде да започна и какво да правя.
andy_forresite
- майстор
Дай снимки не пепелта в котела и пепелника и състоянието, в което заварваш горелката сутрин.
Имаш ли термометър за димни газове? Сложил ли си турболатори?
Имаш ли термометър за димни газове? Сложил ли си турболатори?
andy_forresite
- майстор
Калине, ти си с такъв котел ако добре си спомням. Клапите за въздух трябва да са затворени, нали - вратичката отдолу, капачетата отгоре на капака, двете странични за терциален въздух, затворена клапа за разгаряне, затворен отвор в долната част на третия ход и остава заиграване с клапата на фукса.
На максимална мощност си мисля че тази клапа не бива да се затваря много, тъй като целия този нагнетяван въздух трябва да може да премине и излезе.
На максимална мощност си мисля че тази клапа не бива да се затваря много, тъй като целия този нагнетяван въздух трябва да може да премине и излезе.
kalin72
- майстор
Анди, прав си, с такъв котел съм, и да, всички отвори по него са добре затворени, също и клапата на фукса.
В случая обаче мсиля, че проблема вероятно е в настройките на горелката и/или в пелетите, който се горят.
Това е на Бош горелка (продава се от Бош) и тук има инсталатори, които ще са добре запознати и вероятно ще дадат насоки.
В случая обаче мсиля, че проблема вероятно е в настройките на горелката и/или в пелетите, който се горят.
Това е на Бош горелка (продава се от Бош) и тук има инсталатори, които ще са добре запознати и вероятно ще дадат насоки.
brunoilara
- помощник
Пелетите са клас А1с калоричност 5,4кв ч
По 15 кг чувалче
По 15 кг чувалче
brunoilara
- помощник
Всички клапи за въздух са затворени.
Тема "Настройки на пелетна горелка Pellet Brenn 2000" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература