Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Не не, не мисля, че проблема е в котела, по-скоро в горелката, настройките й.
Как са в момента? Имаш, предполагам, инструкцията за тази горелка, за настройките й? Оттам ли ги взе?

http://www.bosch-climate.bg/files/Pelle ... G_BG_1.pdf

20та страница, отгоре

Как се държи като я запалиш от студено? Докато загрее, работи ли добре, с хубав пламък, без сажди и неизгорели пелети?
brunoilara - помощник
За настройки нямам инструкции и тази книжка от бош ми я дадоха,но няма указания за настройки.От студено тръгва трудно и изхвърля много неизгорели пелети.
LazarGanev - "Велик майстор"
brunoilara написа:
Отоплявам 2 етажа от къща с 5см.изолация и дограма стъклопакет.Етажите са по 120кв.м.Проблема при мен е,че не мога да настроя горелката.Не мога да вдигна повече от 60гр.на водата в котела.Горелката прави много шлака и мръсотия в котела.Чистя го всеки ден и вадя по две кофи прах и сажди.Вдигнал съм мощноста на макс,но не става нищо.Не мога да видя хубав жълто-бял пламък.Повечето време само искри.Не знам вече къде да барам и какво.Моля,посъветваите ме от къде да започна и какво да правя.
Дай някоя снимка да видим пламъка (при отворена вратичка) и на пепелника преди да го изхвърлиш
brunoilara - помощник
Прикачен файл:
IMG_2982.JPG
IMG_2982.JPG (96.57 KиБ) Видяна 2254 пъти
Прикачен файл:
IMG_2981.JPG
IMG_2981.JPG (95.71 KиБ) Видяна 2254 пъти
brunoilara - помощник
Снощи в 19 часа го чистих за последно и сега е пълен с боклук.Вижда се от снимката.
brunoilara - помощник
Не мога да вдигна повече от 55градуса при зададени65. На колко да направя подаването и вентилатора за да направи хубаво игаряне и пламък,който да вдигне градусите???
andy_forresite - майстор
Олеле майко. Това са неигорели пелети. Само се опушват и вентилатора ги издухва. Аз веднага бих намалил въздуха, но нека запознатите да кажат как се намалява подаването на пелети.
andy_forresite - майстор
Намали подаването наполовина и после и въздуха на 25%. Така само хабиш горивото.
kalin72 - майстор
brunoilara написа:
За настройки нямам инструкции и тази книжка от бош ми я дадоха,но няма указания за настройки.От студено тръгва трудно и изхвърля много неизгорели пелети.

Страница 20та

Номинална мощност:
шнек
13 s

пауза
8 s

вентилатор
43 %
brunoilara - помощник
Това са фабричните настройки,които не вършат работа.

Тема "Настройки на пелетна горелка Pellet Brenn 2000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: