• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Да!
madjo - помощник
n.ganev написа:
Да!

къде се намира и как да стигна до него?
n.ganev - майстор
Развиваш двата болта, които са над дисплея с кръстата отвертка и сваляш синия капак - внимавай защото отдолу на корпуса на горелката има две засечки и при сглабяне трябва да ги нацелиш. Фотодатчика е набучен насреща - изважда се с леко издърпване. С чер кабел е.
filmatoplo - майстор
И какво стана , намери ли фотосензора ,оправи ли се .
madjo - помощник
да намерих го
но си беше чист и нямаше никакъв резултат изчистих и тръбите на комина имаха доста пепел но пак без резултат
намалих времето t7 от 20 на 18 и пак без резултат
помпата ми включваше на около 55-57 градуса намалих я на около 45 и всичко се оправи
Svezar - специалист
madjo написа:
помпата ми включваше на около 55-57 градуса намалих я на около 45 и всичко се оправи
Това кога ти включва помпата,не може да има НИКАКВА връзка с гасненето на горелката,но важното е че сега работи....независимо каква точно е причината за промяната :)
naskov - майстор
Връзката е очевидна :wink: Горелката му гасне по зададена температура, защото помпата включва на по-висока от настроената с U01.
Svezar - специалист
naskov написа:
Връзката е очевидна :wink: Горелката му гасне по зададена температура, защото помпата включва на по-висока от настроената с U01.
В грешка си ! Ако горелката гасне заради достигане на зададената темп. тя няма да запали веднага пак /както е в случая/ ,пък и никъде не е казано каква е зададената температура !
naskov - майстор
Нека madjo отново да настрои релето на 55-57* и да каже появява ли се проблема. Иначе пия червено вино :)
madjo - помощник
горелката е в режим модулация зададената температура е на U 01 е 80 градуса тоест на 70 влиза в модулиращ режим
направи ми впечатление че гаснеше все около 60 градуса а там ми включваше и помпата
и аз си мисля че няма общо :? но утре ще вдигна градусите на помпата и ще споделя
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 26

Тема "Проблем с горелка Фероли." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: