Oще миналата година въпросният младеж искаше помощ в форума.Не стига ,че му намерих инфо по котела,звънях му по тел с цел да му помогна,писах мнения с цел да му помогна и какво отношение получавам...Момчето каза,че работело в куриерска фирма и било финансово притеснено и нямал възможност да сменя котела и да прави промени по инсталацията,да вика майстори и т.н.Разбирам ,че не му е лесно и се опитах да му вляза в положението,но......Нормално е да реагирам така.....
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lz2skt
- специалист
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Имало е дни, когато се изгарят над 100 кила, днешният може да е от тях, но да сме живи и здрави. Важното е да сме на топло и накрая на сезона да сме доволни от финансовия резултат, това е. А, и по-малко аварии с горелките и енергото 

Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
Kondor1 написа:Господин Кондор, не бъдете толкова дребнав! Ако си оставя горелката или бойлера 10 дни без напрежение, значи не са ми толкова важни, съобразно начина ми на живот.Трифон П.Трифонов написа:Какво значи работи? 10 дни оставял ли си я без никакво захранване? Точно за бойлерите бях чел преди време, че изкарват "цели" 18 часа без да си забравят часа и приключих с чуденето дали да си взема бойлер с електронно управление (Елдом).Kondor1 написа:Имам 1 наум за способностите на Натурела в електрониката и се получи поредно потвърждение. Един въпрос, който съдържа отговора в себе си - нормално ли е при 5-6 дни изключена от захранване горелка да забрави часа си. Същата батерийка сложена в компютър може да държи часовника 4-5 месеца без да е включван.Моята, натюрлих батерийка е на година и тю месец и работи. Бях забравил, че имам батерийка. Бойлера ми, с натурела контролер, е на ...............тюююююю, забрайх колко години. Работи му управлението , Кондьо.
Спомням си, че 2012 г. лятото, ме нямаше 3 месеца и не си беше забравила часът. Бойлерът ми е 2008 г. , от зората на елдомските с ел. управление.
Не зная колко това ти е фатално. Изобщо не бих го отчел като проблем. Сверявам и газ.
Сега погледнах-Елдом+Натурела, произведени 07.12.2007г. Е, ко да искам повече?!! Предния бойлер го свалих работещ на над 10г. Пак същият производител. Водосъдържателят седи от 7г. на покрива да събира слънце. Над 20 годишен е и държи налягане.
Ко да не му аресвам на Елдома с Натурелата.......? Само дето не ми плащат за реклама.
filmatoplo
- майстор

Прикачен файл
IMG_20170107_183103.jpg (53.77 KиБ) Видяна 1304 пъти
Kondor1
- специалист
Трифон П.Трифонов написа:Господин Кондор, не бъдете толкова дребнав! Ако си оставя горелката или бойлера 10 дни без напрежение, значи не са ми толкова важни, съобразно начина ми на живот.Дребнав? Ако наистина не може да изкара 5 дни без да си забрави часа (да изхаби батерията), значи софтуерът е много недодялан! Когато едно такова нещо като консумацията е недонаправено, значи може да се очакват и други изненади. Не мога да разбера защо вместо да кажеш "вярно, имат си проблеми" си тръгнал да ме убеждаваш, че съм дребнав и проблем изобщо няма. Напреди потърсих пак описанието на бойлерната им платка да се убедя, че правилно помня и не съм се заблудил: "Максималното време за поддръжка на времето е 18 часа, след което часовникът ще се самоизключи и ще се наложи повторно сверяване". Технически е напълно постижимо с малка батерия да държиш часовник 3 месеца - за да успяваш да го поддържаш само 18 часа трябва да имаш доста неопитен софтуерист + съответния началник, който приема нещата за нормални.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Kondor1 написа: Технически е напълно постижимо с малка батерия да държиш часовник 3 месеца - за да успяваш да го поддържаш само 18 часа трябва да имаш доста неопитен софтуерист + съответния началник, който приема нещата за нормални.Не съм сигурен, че търсят софтуерист, ама опитай

gnt69
- майстор
Аз пък съм доволен от натурелата. И на мене лятото ми загуби часа и датата, но за 15 секунди я сверих и продължих напред. Не ми е проблем всяка есен да я сверявам. Ако си наблизо до Русе се обади ще дойда да сверя и твоята.
Явно лошото време се отразява на всички. В няколкото теми които следя в последните часове усещам едно напрежение. А наздраве пък не се ядосвайте за глупости. А наздраве.

Явно лошото време се отразява на всички. В няколкото теми които следя в последните часове усещам едно напрежение. А наздраве пък не се ядосвайте за глупости. А наздраве.

Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
Кондоре,
Елдом, Натурела..... и не знам още кои, нямат проблеми, поне не като твоите.
Жив и здрав!
Темата е Грейко, а аз съм доволен.
Ако ми омръзне, загубя интерес или се появи нещо по добро, няма да плюя марката, няма да чета тая тема, а ще си кютам колкото ми е писано.
Започнах следствен експеримент в твоя чест.
18.00 спрях захранването на бойлера. В 6.00 ще го проверя и ако си помни часът, продължавам да се чеша до 12.00 когато се навършват заветните 18 часа.
А, забрайх, че Грейко се грижи да имам винаги 500 литра топла вода за къпане в буфера.
Елдом, Натурела..... и не знам още кои, нямат проблеми, поне не като твоите.
Жив и здрав!
Темата е Грейко, а аз съм доволен.
Ако ми омръзне, загубя интерес или се появи нещо по добро, няма да плюя марката, няма да чета тая тема, а ще си кютам колкото ми е писано.
Започнах следствен експеримент в твоя чест.
18.00 спрях захранването на бойлера. В 6.00 ще го проверя и ако си помни часът, продължавам да се чеша до 12.00 когато се навършват заветните 18 часа.
А, забрайх, че Грейко се грижи да имам винаги 500 литра топла вода за къпане в буфера.
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
gnt69 написа:Аз пък съм доволен от натурелата. И на мене лятото ми загуби часа и датата, но за 15 секунди я сверих и продължих напред. Не ми е проблем всяка есен да я сверявам. Ако си наблизо до Русе се обади ще дойда да сверя и твоята.Ало, Русееееее, на пролет, като идвам на Орлова чука, ши пиша да сверим ракиените градуси.
Явно лошото време се отразява на всички. В няколкото теми които следя в последните часове усещам едно напрежение. А наздраве пък не се ядосвайте за глупости. А наздраве.![]()
![]()
Лошото време само ми активира адреналина, че е в недостиг от няколко месеца.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература