Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
От вчера, до днес на обед не е имало постоянна температура - 15, нито много силен вятър
Да, имаше минус 15 до минус 12, 24 часа, от снощи. И силен вятър на пориви. Това за Брезник. предполагам и за цяла Западна България.
Стоян Славев написа:
Относно лекия спор между Боби и Лазар...
Как може да настройваш котли без газ анализатор,знаеш че две еднакви системи няма,комини,пелети несериозно е,нали за това е борбата по-високо кпд...
Тони, може и без техника, може и по телефона, повярвай! Правил съм го и аз,макар и не във връзка с отопление.
nandrolon - специалист
6osi6 написа:
Къде е това :yawinkle:
nandrolon, горелката заработи ли с по-малко шлака?
В момента на едно много студено място.

Иначе kostrzewa ще спрат производството на нова серия котли. Ще направят нова решетка специално за мен. Нямали налична. До няколко сезона най-късно ще се оправи.

Както казва един колега, да му сложа едно Грейко на тоя котел,да видат поляците как се прави :-D :-D :-D
джеки - специалист
Колега СЛАВЕВ,несам сигурен но мисля че не всички котли се настроиват с газ анализатор. При мен всичко е настроено фабрично ,само градусите на водата се променя
джеки - специалист
на мен също маистора ми е давал съвет по телефона
Стоян Славев - специалист
джеки написа:
Колега СЛАВЕВ,несам сигурен но мисля че не всички котли се настроиват с газ анализатор. При мен всичко е настроено фабрично ,само градусите на водата се променя
Колега джеки.В упътването на котлите пише препоръчително настройване с газ анализатор.Товя е така защото, всеки комин има различна тяга и съпротивление,всички пелети имат различни киловати, както и трябва да се калиброват за да се установи пелетоподаването и чак на края с газ анализатора се отчита перфектното съотношение въхдух -гориво.
джеки - специалист
Стоян Славев написа:
джеки написа:
Колега джеки.В упътването на котлите пише препоръчително настройване с газ анализатор.Товя е така защото, всеки комин има различна тяга и съпротивление,всички пелети имат различни киловати, както и трябва да се калиброват за да се установи пелетоподаването и чак на края с газ анализатора се отчита перфектното съотношение въхдух -гориво.
Да но това е само за котлите с присадена горелка.
шоп - майстор
6osi6 написа:
bobi, лъжата я нямаш за нищо. От вчера, до днес на обед не е имало постоянна температура - 15, нито много силен вятър, още по-малко "страхотен".
Докладвам, по шопско цял ден е -13/14. Обикалях с две три коли през целият ден и Сф и това показваха термометрите им. Вятъра е силен и неприятен.
В момента навън е -15
вътре 25,1
температура вода 54,5

Разхода на въглища...??? предполагам около 30-35 кг за 24/ч нямам никакво намерени да засичам в този вятър, не ме бъркат + - 5 кг/24ч важното да е топло. Знам че бункера ще стигне за 4 дни и това ми стига.

Прикачен файл

SAM_9074.JPG

Прикачен файл

SAM_9073.JPG
джеки - специалист
важното е да е топло и всички да са доволни

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: