• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
andro440 написа:
По добре е да е на топлата вода ,разширителния съд
Редно би било да се обосновеш защо
andro440 - майстор
fbr написа:
andro440 написа:
По добре е да е на топлата вода ,разширителния съд
Редно би било да се обосновеш защо
тук давам правилни съвети ! Уроци давам с/у заплащане ! помисли защо обезвъздушителите не ги слагат на студената вода и ще ти светне ....пък и не карам никой насила да ми вярва
kozl - майстор
В няколко абонатни съм влизал и РС е точно на охладената вода преди циркулационната помпа. На автомобилите схемата е подобна. В динамичен режим, когато помпата работи налягането в РС ще е по-малко. И вероятно по този начин помпата е осигурена с буферен обем близко пред входа и.
andro440 - майстор
при автомобилите нещо не си видял добре ! да не говорим ,че там е затворена система и има доста разлики от една печка на твърдо гориво ..и ако не си забелязал на автомобила, как е устроен разширителния съд -погледни и тогава коментирай ,не се заяждам ,просто,нека да не подвеждаме човека ...искам да си реши проблема
kozl написа:
В няколко абонатни съм влизал и РС е точно на охладената вода преди циркулационната помпа. На автомобилите схемата е подобна. В динамичен режим, когато помпата работи налягането в РС ще е по-малко. И вероятно по този начин помпата е осигурена с буферен обем близко пред входа и.
fbr - майстор
andro440 написа:
помисли защо обезвъздушителите не ги слагат на студената вода и ще ти светне ....пък и не карам никой насила да ми вярва [/color]
Обезвъздушителите ги слагат на радиаторите, не ги слагат на топлата вода. И какво общо има обезвъздушителя с разширителния съд. Когато се дават съвети е редно да се обосновават тези съвети, уроците си ги запази за себе си. Когато РС е на смукателния край на помпата, налягането създавано от нея се събира със хидростатичното налягане на системата, и ако има микроскопични течове, при които водата се изпарява като излезе на повърхността, не влияят на системата, освен че трябва да се допълва отвреме-навреме. Когато е на нагнетателната страна на помпата, налягането създавано от нея е със знак минус към хидростатичното налягане, т.е. налягането в системата е с по-ниска стойност, и когато помпата работи тези микроскопични течове стават места през които, системата смуче въздух, и ги натрупва в радиаторите, което налага циклично обезвъздушаването им. Тези недостатъци са силно изразени, при системи с ниски хидростатични налягания..
andro440 - майстор
ако си учил физика ,няма да пишеш глупости и въздуха не се утаява а бяга нагоре , следва да излезе от някъде и в случая е разширителния съд и ако тръбата на разширителния съд е свързана с най високата точка на най високия радиатор водния стълб си влиза в ролята за налягане ,,,нека колегата да направи байпаса между топлия и студения кръг ,,да свърже топлата вода ...към разширителния и да каже кой крив и кой прав
fbr написа:
andro440 написа:
помисли защо обезвъздушителите не ги слагат на студената вода и ще ти светне ....пък и не карам никой насила да ми вярва [/color]
Обезвъздушителите ги слагат на радиаторите, не ги слагат на топлата вода. И какво общо има обезвъздушителя с разширителния съд. Когато се дават съвети е редно да се обосновават тези съвети, уроците си ги запази за себе си. Когато РС е на смукателния край на помпата, налягането създавано от нея се събира със хидростатичното налягане на системата, и ако има микроскопични течове, при които водата се изпарява като излезе на повърхността, не влияят на системата, освен че трябва да се допълва отвреме-навреме. Когато е на нагнетателната страна на помпата, налягането създавано от нея е със знак минус към хидростатичното налягане, т.е. налягането в системата е с по-ниска стойност, и когато помпата работи тези микроскопични течове стават места през които, системата смуче въздух, и ги натрупва в радиаторите, което налага циклично обезвъздушаването им. Тези недостатъци са силно изразени, при системи с ниски хидростатични налягания..
fbr - майстор
То се вижда кой пише глупости. Как въздуха, който не се утаява, слиза от горещия колектор по тръбите надолу до пода , че да отиде до РС за да се отдели от водата.
filmatoplo - майстор
Моите радиатори никога са нямали въздух ,появява се в камината - точно тя си го произвежда вътре от самата риза както когато тенджера е на котлона .Имам обезвъздушител на камината и ден през ден по навик си отивам капачето за част от секундата и това е .Но и дори да не го отварям няма ядове .Имам обезвъздушител и на бойлера ,там също за два месеца се появява малко въздух ,това е нормално , инсталацията е отворена .И друго ми прави впечатление че мога да изкарам цяла година без да доливам вода ,когато пробвам да пълня - почти винаги прелива след 2-3 литра вода .
ФБРтооооо, потребител и мислител си, Андро е прав за съдинката, а на теб ти предстои да построиш Титаник.
Шегувам се де, ма щот ми е весело.
fbr - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Андро е прав за съдинката,
Ама защо е прав ми кажи. Иначе, вяра без аргументи е религия.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Камината ври при 65 градуса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: