kalin72 написа:АААААА извинете забравих че тука се пише само хубави неща за пелети и затова пишете само едни същи . Ако някои напише нещо различно и веднага го нападате .От година и нещо само стоя и гледам това .Та затова неми казвай дали е далавера и дали имам проблем . Тука цената на слънчогледовите пелети са 310 лв. за тон и транспорт до вратата после прибиране вътре . Тука цената е такава , съгласен сам че на много места цената е по евтина но тука е така ....Browning написа:filmatoplo написа:По скоро няма да вдига повече от 50 градуса ако не му стига мощност ,айде няма да стига два дена ,па на третия ще стигне.Има не добра циркулация , защото котела вдига температура .Брата топли 160 кв етаж без изолация ,калкана на къщата е гола тухла от север .Има радиатори , вентил конвертори ,подово и бойлер .Котела е изнесен в студено котелно с външен комин ,60 киловата чугунен котел с горелка Грейко рб 20 ,сега работи почти на степен 3 ,може и на 2 да пада - степените са близки . Температурата на водата е около 60-65 гр .иначе е настроена почти 78 гр .сега в студа гори 5-6 чувала слънчогледови пелети .помпата му е Вило 25/4 .на степен 2 . циркулация има навсякъде .Бреее Филме той брат ти Ротфейлер бре 6 торби по 31 дена 186 бр.по 5лв. 930лв евтино ееее и то много 6месеца по 930лв. - 5580лв. да не смятаме и по топлите месеци. Ами то едни 6000 лв. за една зима ,много евтино направо без пари само едни 6000вв.Голяма далавера било на пелети
Да, далвера е, проблем ли имаш?
Слънчогледовите пелети са около 150-180 лева на тон, свери си сметките. Макар аз да горя дървесни, пак съм супер доволен. Очертава се около 2К лева за 6 отоплителни месеца.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Miro4774
- специалист
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
Browning
- помощник
МИРАЖ
- специалист
До моналата година бях на домбаски въглища с котел Дакон 29кв. топля 200квадрата къща .Сутрин и вечер му слагах по 20кг. въглища , общо 40кг за 24часа при минусови температури .
Сега Грейкото ми хапва по 50кг. за 24часа на същия котел слънчогледови пелети, но това са разходи при големи минуси като сега.
За година горих 5тона въглища по 330 лв.
По мой сметки тази зима ще изгоря 6 тона слънчогледови пелети по 180лв. НА ТОН !!!
Така че колега сам си направете сметката кое е по изгодно.
Сега Грейкото ми хапва по 50кг. за 24часа на същия котел слънчогледови пелети, но това са разходи при големи минуси като сега.
За година горих 5тона въглища по 330 лв.
По мой сметки тази зима ще изгоря 6 тона слънчогледови пелети по 180лв. НА ТОН !!!
Така че колега сам си направете сметката кое е по изгодно.

gnt69
- майстор
Miro4774 написа:Съгласен съм тук не се решават проблеми тук се хвали Горелка ГрейкоЩо така бе Миро. Не ти гори горелката ли или инсталацията и котела не са ти направени както трябва. Аз например съм много доволен.
Горелката си я купих с четене във форума, котела също. Инсталатор е идвал един път когато монтира горелката за 2 часа. Оттам нататък съм аз. Два пъти сам викал майстор да ми преправя инсталацията но под мое наблюдение и под мое задание кое как и какво да се промени. Вземи извикай някой напролет да дойде да ти оправи инсталацията. Да ти сметне радиатори дебити, да ти огледа инсталацията. Проблема не ти е в горелката тя си гори, проблема е в котела и инсталацията.

Чакай да допълня и за разхода. Не знам по колко пелети горя на ден, Бункера е голям за около 450 кила, но от 1 октомври съм го пуснал да топли. До сега разхода е около 2 тона пелети слънчогледови, за 200 квадрата къща + 300 литра бойлер. От един месец топля от 6.30 сутринта до 24 часа 22-23 градуса по стаен термостат. След седмица влизаме във стария ритъм който е много по икономичен от 6,30 до 10 сутринта 23 градуса, и от 16 до 24 пак 23 гр. през останалото време 20.
Последна промяна от gnt69 на съб яну 07, 2017 11:25 pm, променено общо 1 път.
achmonek
- специалист
Browning написа:kalin72 написа:АААААА извинете забравих че тука се пише само хубави неща за пелети и затова пишете само едни същи . Ако някои напише нещо различно и веднага го нападате .От година и нещо само стоя и гледам това .Та затова неми казвай дали е далавера и дали имам проблем . Тука цената на слънчогледовите пелети са 310 лв. за тон и транспорт до вратата после прибиране вътре . Тука цената е такава , съгласен сам че на много места цената е по евтина но тука е така ....Browning написа: Бреее Филме той брат ти Ротфейлер бре 6 торби по 31 дена 186 бр.по 5лв. 930лв евтино ееее и то много 6месеца по 930лв. - 5580лв. да не смятаме и по топлите месеци. Ами то едни 6000 лв. за една зима ,много евтино направо без пари само едни 6000вв.Голяма далавера било на пелети
Да, далвера е, проблем ли имаш?
Слънчогледовите пелети са около 150-180 лева на тон, свери си сметките. Макар аз да горя дървесни, пак съм супер доволен. Очертава се около 2К лева за 6 отоплителни месеца.
Мисля си, че още дълго ще стоиш и ще гледаш! Щом хората са доволни на тези разходи акъл не им давай. А какво ще кажеш за пелети 144 лева тона. Слънчогледови - 8мм. Я ми направи сметка. Запалих на 1.10. За 10, 11 и 12 месец изгорих точно 2100кг. Сега подкарах януари с 35 - 38 кг. на 24 часа. Днес съм на 42 килограма. За справка миналата година за точно 200 отоплителна дена изгорих 5200 кг. Айде смятай. Имаш всички известни. Тази година имам доста направени подобрения (за първите 3 месеца имам спестени 200кг. в сравнение със същите месеци на предходната). По лютата зима ще се компенсира от подобренията. В най лошия случай не мисля да мина 5000 кг. Отоплявам точно 130 кв. реална площ (без стените в сметката) и топля вода 150 литра. Котел и горелка Грейко 20 кв. Радиаторите ми са 11 с мощност 26 кв. Имам изолация на стени и таван. Хайде сметни 5 тона по 144 лв. И кажи как ти се струва. Чакам!
LazarGanev
- "Велик майстор"
Browning написа:Тука цената на слънчогледовите пелети са 310 лв. за тон и транспорт до вратата после прибиране вътре . Тука цената е такава , съгласен сам че на много места цената е по евтина но тука е така ....Във Варна сливенски и ямболски пелети са по 180-200лв/тон, а при Вас в Приморско по 310, верно ли? Да идвам да ви ги нося с по 100лв/тон печалба?
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература