Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
lyubohar - майстор
Не ми е проблем да изчаквам докато изстине,още повече че аерографа
докато не натисна бутона му въздуха си минава свободно през него.
Обаче се притеснявам да не стане повреда на пусковата.
ktamen - специалист
Нищо няма да и стане. И тя изстива заедно с хапчето.
валкиса - специалист
Релето не е за този компресор.Какво пише на самият компресор. :?: От компресор за кола става при условие че му осигуриш добро мазане.
lyubohar - майстор
Изображение

Това е компресота и дойде при мен с това реле.
Порових в нета и там го дават с това реле.
Изображение
валкиса - специалист
Казвам че не е релето от предишната снимка,иначе това бялото е точното.Не разбрах, реле ли ти трябва или компресора е блокирал. :partyman: :partyman:
ktamen - специалист
lyubohar написа:
.......
Снимай и релето с бобинката и отбележи кой му е постоянния извод и кой минава през прекъсвач.
Би трябвало като го поразгледаш да разбереш кой му е долния край и кой е горния. трябва да е нормално изключено, когато бобинката дръпне котвата трябва да включи, а после гравитацията трябва да го изключва.
Снимай и термозащитата, вътре трябва да има винт, снимай така, че да се вижда винта.
Найденов - специалист
Видях, че темата е старичка, но може на някой да свърши работа моето творение:
Компресорът е от стар руски хладилник- ЗИЛ, Саратовск, Мраз (от големите),- с много ниско ниво на шум( чува се едва ли не само излизащият въздух), дебит - неизвестен, налягане- не по- малко от 8 BAR (на толкова е настроен пресостата), но май вдигат до 12 и нагоре BAR-зависи от състоянието на компресора.
Бутилка- кег от концентрат за безалкохолно, изпробвана на 8 и малко BAR (ограничено от предпазния вентил на самия кег):
Изображение
Кондензоотделител- синьо- зеления- старо производство на завод "Хидравлика"- Казанлък- циклонен, с пробка в долната част за източване:
Изображение
Пресостат- Данфос от хладилна витрина, с отделно регулиране на налягане на изключване и налягане на включване на компресора:
Изображение
Редуцир- вентил- неизвестна марка (подарък ми е), окомплектован с манометър (малкия) и кондензоотделител:
Изображение
Изображение

Манометър на налягането в бутилката- до 10 BAR, регулируем предпазен клапан, два четирипътни разклонителя, тапи и други резбови съединения, маркуч за налягане 10BAR, скоби- от известен в Стара Загора магазин :wink:.
Около 1.5метра медна тръба Ф6мм
Където се е налагало да свързвам металните детайли- с калаено оловен припой. Възможно е с времето спойките да ми изиграят номер заради вибрации и да се напукат, но ще го мислим.
"Оригиналното" компресорно масло го източих и замених с масло за автомобилни двигатели НЕ СИНТЕТИЧНО- около 300- 350 мл. Колко е разходът му- не мога да кажа- засега за около сборна работа около 5 часа да е изразходвано (изхвърлено от компресора) около 2-3мл, събрано в първия кондензоотделител (след компресора). Във втория (на редуцир-вентила, засега няма ни вода, ни масло).
Двойнодействащ аерограф си работи уставно с тази сборка.
Все още не съм монтирал входящ филтър- на тръбичката, която се вие като усойница над компресора, но е наличен- хартиен, за АГУ.
Шпилките не са така разкекерени в реалността- виновни са снимките :) .

Тема ""безшумен" компресор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: