• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:-D Имам за смяна една запалка ,сега в този сняг,хубаво ама на разстояние 130 км в едната посока в района където се натъркаляха скоро колите по магистралата :) .ББ моля те ако четеш - дай Хиликоптера за малко да крачнем да свършим работа. :prayer:
Бай Гого - специалист
filmatoplo написа:
.ББ моля те ако четеш - дай Хиликоптера за малко да крачнем да свършим работа. :prayer:
И аз го исках Хиликоптера,ма каза не може..били му меки гумите.. :roll:
filmatoplo - майстор
:wink: До като ЛП напомни гумата на Хиликоптера - човека си пали горелката със салфетка натопена с малко олио :lol: така ми каза .
Здравейте. Вече и аз ползвам за отопление Фероли - котел и горелка - sun 7. В къща съм - засега топля два етажа по около 95 кв.м. Още не съм сложил бойлер, поради финансови причини. Къщата има ПВЦ дограма, уплътнена е, няма изолация, но тухлите са двойно иззидани, единични плътни с дебела замаска. Системата е напълно нова - миналата година я изградихме. Ще поразгледам мненията във форума, но и ще се включвам с въпросчета. Обаче независимо от температурата и настройките трудно падам 5 чувала на денонощие.
rabadjiata - помощник
Здравейте и за много години!Здраво време хвана!Да сме здрави и ние,да са здрави и горелките!Разхода с около една трета по-голям,или 2 чувала.Въпрос към професионалистите.Запалките и тръбичките на двете горелки Р-7,Р-12 дали са еднакви.Мнение за керамичната запалка.Противоречиви отговори от.....че са къси и трудно палят.включително,че не са и оригинални???Според сайта с такава запалка бих си позволил по-голяма гъвкавост без притеснение.
filmatoplo - майстор
Оригиналните запалки са еднакви за Р7 и Р12 . Керамична запалка става Японската с тръбичката от мотор барбекю , тръбичката е по дълга ,мериш и режеш .
rabadjiata - помощник
Благодаря filma!Понеже ти си най-отзивчивия,колко е най-малкото количество гориво на час,което си успял да настроиш Р-7 ?Ползвам Р-12 и гори 1900 гр. на час за да поддържа 80 гр. С в модулация.
Здравейте. Първо, поздравления за чудесния форум. Наистина е полезен. Използвам Фероли 7, на Симе 25 кв (5 глидера) от 3 години и си мисля, че посвикнах с капризите й. Има обаче един проблем, към който не знам как да подходя -- термометърът на горелката мери поне с 10 градуса под реалната тампература като до 40 градуса е верен, след това започва да се отклонява и когато другите (3 на брой) термометри показват 65 градуса, този на горелката показва 53-4-5 гр. Освен това спада доста бързо и ако я пусна на on/off, се пали след 15-20 минути, докато според другите термометри би трябвало да се полаи поне след 40-50. Дразни ме това нещо. Има ли начин да се калибрира тази джаджа? Днес сложих нов датчик (не е скъп), за да се убедя, че не е от самия него, но новият се държи точно като стария. Малко общи сведения: отворена инсталация с горно захранване, три етажа (единият е сутерен, но обитаем, макар и да поддържам там по-ниска температура), 12 угунени радиатори (60 см междуосие), две лири и едн алуминиев радиатор, междуосие 1.80 м, пет гкидера, общо около 300 литра вода. Добра изолация и дограми, но големи прозорци (ех, архитекти!). Е, това е. Всичко най-добро през новата година (и да оцелеем в тези студове :) )
Последна промяна от VladoG на пон яну 09, 2017 6:12 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
rabadjiata написа:
Благодаря filma!Понеже ти си най-отзивчивия,колко е най-малкото количество гориво на час,което си успял да настроиш Р-7 ?Ползвам Р-12 и гори 1900 гр. на час за да поддържа 80 гр. С в модулация.

Горелка Р12 е минимално 30 киловата ,и на 20 да се свали пак не спада разхода до 2 кг на час ,тя просто ще загуби пламък .
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: