Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Miro4774 - специалист
Здравейте! Сега сложих в котела вата за експеримент над ламарината и затворих почти напълно входа към комина. Комина стана толкова студен, че където и да го пипна мога да си държа ръката постоянно. Ходих до една железария но нямаха термометри и реших да си направя този експеримент. Сега чакам резултат дали ще вдигне градусите.
kalin72 - майстор
Miro4774 написа:
Здравейте! Сега сложих в котела вата за експеримент над ламарината и затворих почти напълно входа към комина. Комина стана толкова студен, че където и да го пипна мога да си държа ръката постоянно. Ходих до една железария но нямаха термометри и реших да си направя този експеримент. Сега чакам резултат дали ще вдигне градусите.
Кои градуси да вдигне, Миро??? Котела ти е на 68 градуса, колко повече? Най-много 70 да ги направи, ама това не мисля, че ще се отрази особено много на водата по радиаторите.
andy_forresite - майстор
Намери контактен термометър да измериш температурите на изхода и входа.
Циркулация има достатъчно. Ако нямаше, котелът щеше да прегрее.
Не знам къде си сложил ватата, но провери дали не връща огън към гофрето на горелката.
Измери колко кг пуска шнека, измери го втори път да сме сигурни и остави горелката на пълна газ. За час време радиаторите трябва да се напечат и отдолу. Там не стават вреликато горната си част, но ще парят.
Казваш и данните за изходяща и входяща температура на котела. Ще имаш 14-22 градуса разлика.
Стане ли както казвам ще значи, че имаш добра циркулация и достатъчна мощност от горелката. Ще остане преценката за способността на де дитриха ти да усвоява.
Miro4774 - специалист
Слезнах до долу найстина връщаше към горелката ще намеря термометри. И ще пиша тем от 67 падна на 61 когато сложих ватата. Сега съм я махнал да взема и да махна тая ламарина да не би да няма кисвород и да не гори правилно.
Svezar - специалист
Miro4774 написа:
Здравейте! Сега сложих в котела вата за експеримент над ламарината.
Вата В КОТЕЛА :shock: Това е някаква иновация неприлагана досега от никого ! Затварянето на клапата докрай /на 90 градуса ли е лостчето или на 75?/ е добре за усвояването на топлината,но не се знае как ще се отрази на горелката :idea: Докато съм пишел вече е разбрало че се опитваш да накараш "магарето да не яде ,ама то е на път да умре.." :wink:
lz2skt - специалист
Колега ,при теб колко е темп на дим.газове на Де Дитриха ?
Miro4774 - специалист
Svezar написа:
Miro4774 написа:
Вата В КОТЕЛА :shock: Това е някаква иновация неприлагана досега от никого ! Затварянето на клапата докрай /на 90 градуса ли е лостчето или на 75?/ е добре за усвояването на топлината,но не се знае как ще се отрази на горелката :idea: Докато съм пишел вече е разбрало че се опитваш да накараш "магарето да не яде ,ама то е на път да умре.." :wink:
Само за проба беше.
Miro4774 - специалист
Svezar написа:
Miro4774 написа:
На 90 градуса.
4799inpl64 - специалист
Svezar написа:
Miro4774 написа:
Вата в котела,4,300kg за 6 минути_кое не е както трябва.А напиши трьбите колко са25 или 32
lz2skt - специалист
За термометър си вземи до 500 градуса с 10см сонда-15-17лв са

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: