Ето идея,котел на пелети https://www.youtube.com/watch?v=ogyKOFaKYRc 
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lpoik
- специалист
58 мнения в "Преустрояване на котел за горене на пелети"
filmatoplo
- майстор
Минах и по този път ,купих я за 200 ,карах един сезон и я дадох за 60 ,работи но си е примитивна .
all4all
- специалист
Maximus77 написа:Бих искал да попитам кутията има ли някакви точни размери и някой който я е правил би ли ми ги предоставил туй като възнемерявам догодина да сложа една горелка на Виадрус 29 KW ... Другият ми въпрос е свързан отново с кутията не е ли много висока или поне така ми изглежда от снимката и това не води ли до нови топлозагуби? И последния ми въпрос пак е за кутията ... Може ли отвора да е странично на кутията поради факта че ако е отпред или от зад не ми позволява помещението... Благодаря предварително за отговорите... А и още нещо забравих да питам колко мм трябва дае ламарината за кутията?lz2skt написа:Да,преградите,турболаторите вършат работа като забавят скоростта и подобряват топлообмена ,но тези прегради не са водни...С кутията нагреваемата площ ще се увеличи значително без да съм премерил по мои преценки с 30% поне.това е за което говорим нали ?Прикачен файл:[attachment=0]image.jpeg
lz2skt
- специалист
За Виадрус не мога да ти дам размерите за кутия.Задай въпроса в темата Виадрус на пелети.За кутията дебел винкел и стени мин 3мм.Горелката може отстрани ,отзад според удобството,вратичката за пепелник същоКутията може да се топлоизолира с огнеупорни тухли,вермикулит.Разрови се из форума има доста информация.Успех
andro440
- майстор
на 29 кВт Виадрус разхода на пелети ще е голям , кутията ще помогне ,но ако смяташ да топлиш с 4 секционен над сто квадрата ,,ще ти се стори скъпо . Кутията се прави ,като събориш котела и на място вземаш размера --
all4all написа:Maximus77 написа:Бих искал да попитам кутията има ли някакви точни размери и някой който я е правил би ли ми ги предоставил туй като възнемерявам догодина да сложа една горелка на Виадрус 29 KW ... Другият ми въпрос е свързан отново с кутията не е ли много висока или поне така ми изглежда от снимката и това не води ли до нови топлозагуби? И последния ми въпрос пак е за кутията ... Може ли отвора да е странично на кутията поради факта че ако е отпред или от зад не ми позволява помещението... Благодаря предварително за отговорите... А и още нещо забравих да питам колко мм трябва дае ламарината за кутията?lz2skt написа:Да,преградите,турболаторите вършат работа като забавят скоростта и подобряват топлообмена ,но тези прегради не са водни...С кутията нагреваемата площ ще се увеличи значително без да съм премерил по мои преценки с 30% поне.това е за което говорим нали ?Прикачен файл:[attachment=0]image.jpeg
Maximus77
- напреднал
Maximus77 написа:колега това са снимките от вградените плочи на фирма Рувекс която монтира горелката. На първата снимка съм махнал една от плочите за да се видят долните. На снимка 4 са и двете плочиdata написа:Maximus77 написа:
Последна промяна от Maximus77 на пон яну 09, 2017 9:24 am, променено общо 1 път.
all4all
- специалист
andro440 написа:на 29 кВт Виадрус разхода на пелети ще е голям , кутията ще помогне ,но ако смяташ да топлиш с 4 секционен над сто квадрата ,,ще ти се стори скъпо . Кутията се прави ,като събориш котела и на място вземаш размера -- ]
Ами той май не е 4 секционен а 5 секционен поне така мисля ...Но със сигурност знам че е 29,1 KW Сега на въглища в тоя студ е като ламя за 24 часа лаша 40 кг въглища за да ми държи на 120 м2 температура 25>26 градуса...
Незнам дали правилно го и паля де ма така си го паля от 12 години май... На скарата слагам вестници да не пада пепела в пепелника на вратичката слагам дърво да я покрия сипвам една кофа въглища домбас в търбуха му, после слагам разпалки пред дървото на вратичката и го паля ... Като изгори горивото и падне на 45 градуса котела с едно дилафче разръчквам да падне пепелта и да остана само въглените слагам дърва сухи за разпалка не дебели пуша една цигара слагам нова кофа 10 кг и така не го гася... Първата година по тоя метод го палех но не с 10 кг а пълен почти до въздуховодите оказа се че само гори горивото на хал с по малко гоориво на зареждане държи повече ...
Инак в нормално време сипвам 20 кг от палене до палене температурата в жилището не пада не под 20 градуса ...
Повече от 3 тона и два кубика дърва не съм имал никога като разход ... Изолация няма с ПВЦ дограма съм и Окачен таван тип Армстронг апартамента е изцяло външен .... Водата на котела я държа на 60 >65 градуса защото на 70 или 75 в апартамента става почти 30 градуса
lz2skt
- специалист
В Де Дитриха има ли поставени турболатори? Ако няма може да си направиш и сложиш в последният ход на газовете.Де факто ти е направена метална скара и на нея лежат тухлите.Единственото ,което ми иде на акъла пак с подобни скари да се направят още 2 хода на газовете ,но може би трябва още да се смъкне надолу тази направената от фирмата,ако монтажът на горелката позволява.Сложи си и един термометър на изхода на котела.По информация до към 160-180 гр може да се смъкне темп на дим.газове.
Тема "Преустрояване на котел за горене на пелети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература