• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alekzadaner - напреднал
Не искам да се карате,тук сме за да си помагаме,ще кажа първоначално РС ми беше на топлата вода преди глидера в банята,както е сега,само че на топлата,системата колкото и да я обезвъдулавах винаги чувах как водата се изсипва от единия глидер в другия,сега е малко по добре,така ми се струва. Пак кзвам не съм правил друг път нещо подобно и не знам дали е правилно,това са само мойте лични наблюдения.
andro440 - майстор
тук си написал ,че от глидер в глидер прелива -това не може да случи ,защото водата влиза отгоре и заедно във всички глидери ,освен ако не си използвал един параджийски трик ,за който малко хора знаят ,но сега няма да обяснявам подробно ,как се слагат тапи вътре в радиатора и м/у глидерите .Ти байпаса направи ли го ? или да спирам да пиша ?
alekzadaner написа:
Не искам да се карате,тук сме за да си помагаме,ще кажа първоначално РС ми беше на топлата вода преди глидера в банята,както е сега,само че на топлата,системата колкото и да я обезвъдулавах винаги чувах как водата се изсипва от единия глидер в другия,сега е малко по добре,така ми се струва. Пак кзвам не съм правил друг път нещо подобно и не знам дали е правилно,това са само мойте лични наблюдения.
alekzadaner - напреднал
Утре е Понеделник ще отида да купя малко части,събота и неделя не работят,ще го направя и опитам,отворен съм към всякакви предложения, но вече малко започвам да клоня,че съм случил на дефектна камина.
andro440 - майстор
каква пара те гони на 65 градуса ,бре ,,да не те гони параноята [quote="kozl"][quote="andro440"]
fbr - майстор
andro440 написа:
или да спирам да пиша
Отдавна трябваше да го направиш.
Е стига караници де!
Извинявам се на ФБРто!
Лазар още в началото каза, че схемата е грешна.
Правилно подвързан разширителен съд се явява като байпас, но дроселиран. РС с четири тръби, като тук сигналната е излишна.
Няма да се ангажирам със съвети по тая тема,защото съм специалист точно колкото съм и космонафт.
Наоколо има изградени десетки инсталации.
Оклечи се, оглуши се и ако не джапа трено, премини!
Шегичка и успех с камината!
andro440 - майстор
]Въздуха от снимката ,която коментираш ..от първа страница ,ще излезе от обезвъздушителя на щранга ,поставен на топлата вода! Байпаса ,който предлагам да се направи е за изравняване на налягането в котела -Това всеки добър майстор на системи за отопления го знае ! Разширителния съд на колегата е най добре да се свърже точно в най високата точка на изхода на топлата вода,но в случая трябва да прекара нова тръба ! И така системата му ще заработи , но само след обезвъздушаване ,поетапно след като спре всички радиатори и започне от най далечния .А ти ФБР ,,пожелавам ти да спечелиш от лотарията и да минеш на ГАЗ ,че май още си на въглища /color]
fbr написа:
Трифон П.Трифонов написа:
Написах го,не заради тебе, а заради незнаещите.
.
Обясни още на незнаещите, как въздуха от снимката на 1-ва страница, дето бягал нагоре, ще слезе от горещия колектор по тръбата до пода, а пък после ще бяга нагоре.
fbr - майстор
andro440 написа:
Байпаса ,който предлагам да се направи е за изравняване на налягането в котела -Това всеки добър майстор на системи за отопления го знае
Искам добрите майстори на системи за отопления във форума да кажат, така ли знаят, и така ли го правят.Ако не го правят, защо не го правят, щото не се смятат за толкова добри, или има друга причина.
bigdragon - майстор
fbr написа:
andro440 написа:
Байпаса ,който предлагам да се направи е за изравняване на налягането в котела -Това всеки добър майстор на системи за отопления го знае
Искам добрите майстори на системи за отопления във форума да кажат, така ли знаят, и така ли го правят.Ако не го правят, защо не го правят, щото не се смятат за толкова добри, или има друга причина.

Код: Избери всички

изравняване на налягането в котела
Пълни глупости.
fbr написа:
andro440 написа:
ФБР, майсторите вдигнаха ръце от нас, пък и вече не правят отворени системи.
Има изисквания за минимално налягане на входа на помпата.
Резонно е РС да е там, но в система на един етаж колко е то...
Къде, обаче ще ходи въздуха, ако РС не е на изхода и над котела? Явно е, че обезвъздушитела не върши работа там.
Значи ко прайми?
Класическа схема с три или четири тръби. Което си е и байпас.
Изказах ли са неподготвен,А?
Как ти е именцето, не разбрах?
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт яну 10, 2017 9:41 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12

Тема "Камината ври при 65 градуса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: