Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
6osi6 написа:
отопляемата площ на двата етажа е 180.4 кв/м. Това е външно със стените, без таванското, което е с малка кубатура.
Последно 400м2 ли се топлят или 180м2, че се обърках?
Стоян Славев - специалист
wankata7108 написа:
Стоян Славев написа:
Мамка му,моята е картонена :-D
Не се кахъри имаш добра изолация с картона и аз съм с картон вътре и вънка с 8см.и ми е кеф
Изолацията ми е гола вода.Имам вата от сътре 5см.минерална,гадна.Външна 5/6см.стиропор като третия етаж от къщата не е изолиран и над мен не се отоплява.Минах се и не си сложих троен стъклопакет,имам много прозорци.Реално имам много топло загуби.Догодина живи и здрави ще сложа буфер пък да видим. :rock:
bobi65 - специалист
6osi6 написа:
На първо ниво, гаражите ти не излизат както писа преди, че са 70 кв/м. По скицата ти са под 56 кв/м.
помещение 1 е нов вход .. там са стълби който се качват на 1-ва междинна площатка от строто стълбище.. От долу под тези стълби ти показах и хидрофора и се минава към лабораторията в която влиза..
помещение 2 са старите стълби който си ползвам като гаражни.. Ако видя там са ми на 3-те коли летните гуми и си го броя за гаражи.. И тъй като няма нужда да обяснаявам на хората кое какво е .. казвам че гаражите са 70 м2 защото са в еднакъв температурен режим 17 гр.. иначе ще снимам нанагоре 2-3 4 ниво стълбищната клетка с ролетка в ръка и ще ти ги пратя на лична . 100-те лева.
А иначе смятай не само квадратурата с отопление 21 гр.. и тази с 17.. тя също участва в енергийният баланс. В крайна сметка сградата е едно цяло и е балансирана по комфортен за мен начин.
А пък ако можеш да ми обясниш от какво е този твой интерес .. просто недоумявам.
А Сондите са Автомобилни за твоя изненада..
Давам ти жокер ..за автомобили който бяха проектирани и пуснати серийно да работят с обеднена смес около 2000 г. Тези бройки който довършвам за този сезон са последните с ламбда наблюдението.. За следващият сезон ще е ламбда контрол.. вече имам и поръчана бройка от човек живееш в Герман . Изчистил съм идеята и мога да ги почна в серия .. естествено на Х2 цена.
Толкоз по темите Мисля повече да не ти отговарям и да не занимаваме хората с нас нито ще те коментирам нито желая да ме коментираш.
gnt69 - майстор
bobi65 написа:
За следващият сезон ще е ламбда контрол.. вече имам и поръчана бройка от човек живееш в Герман . Изчистил съм идеята и мога да ги почна в серия .. естествено на Х2 цена.
Да питам ще има ли доработка за ламбда наблюдението да стане контрол. :partyman:
wankata7108 - специалист
тука май има повече теоретици да нищят кой какви гаражи има и къде спи абе хора темата е всеки да си сподели разхода и ако може някой друг да помогне на някого добре дошло а не да развиваме строителсто и архитектура тук .всеки да си каже каво харчи и при какви условия а който не вярва да върви на майната си
6osi6 - майстор
LazarGanev написа:
Последно 400м2 ли се топлят или 180м2, че се обърках?
Предстои да се уточнава. Още мъчим стълбището. Стълбище с дължина 3,50 м. е много стръмно. Принципно не съвпада с такава голяма квадратура на къщата, но хората може да са си го преустроили. Предполагам че ще ги докараме до 220 м2. С bobi е малко проблемно, защото информацията идва на година по лъжичка.
6osi6 - майстор
wankata7108 написа:
тука май има повече теоретици да нищят кой какви гаражи има...
wankata, кажи кой те дразни, да го набия!?
wankata7108 - специалист
6osi6 написа:
wankata7108 написа:
тука май има повече теоретици да нищят кой какви гаражи има...
wankata, кажи кой те дразни, да го набия!?
Никой не ме дразни ама тука едни квадратури едни стълбища едни гаражи сякаш се цанят плочки да му лепят по стълбите темата от обикновенна по обикновенна разход -условия а те го объранаха на лаборатория че и някои научен труд ще напишат а дано ама надали
wankata7108 - специалист
Целта е всеки да сподели Каква горелка ,какъв котел,какво жилище и разход а от там нататък който чете да си прави съпоставки а не да влизаме във филми технологии НАСА ала бала .РАКЕТИ САМОЛЕТИ И ПРОЧИЕ
gnt69 - майстор
Каква НАСА кви пет лева. Ние тука разказахме играта на големия андронен колайдер в Церн.
Той Ванката го нямаше миналата година като търсихме Хигс бозона в пелетния котел пък сега за две стълбища и 2 гаража ще правим проблем. :partyman:

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: