Всичко за дърводелството
rgadzhev - специалист
Прикачен файл:
veranda-k-domu-svoimi-rukami-proekty-foto-7.jpg
Прикачен файл:
veranda-k-domu-svoimi-rukami-proekty-foto-7.jpg
Здравейте колеги, налага ми се да правя повдигнат дървен под. Трябва да го повдигна със 70см. Идеята ми е като на снимката по-долу, но проблема е, че тук се продават само греди 5х10, 8х8, 8х10 и 10х10. Виждам, че погпорните греди са 5х20, а ребрата 5х15. Въпросът ми е ако сложа 2 една над друга 8х10, ще изпълнява ли ролята на 16х10 примерно, а ребрата да са 8х10 през 40см, дали ще пружинира много. Дюшемето е 2см и мога да сложа преди него ОСБ2 или сурово ПДЧ 18мм. Подпорните гредите мисля да са през 1,7м, подпрени през 1,5м. Гредите ще лягат върху бетонни блокчета. Приемам всякакви идеи и препоръки, само да са съобразени с размера на гредите, които се продават при нас. Предварително благодаря!!!

Прикачен файл

veranda-k-domu-svoimi-rukami-proekty-foto-5.jpg
veranda-k-domu-svoimi-rukami-proekty-foto-5.jpg (84.21 KиБ) Видяна 1775 пъти
шоп - майстор
Може да си закупиш талпи дебели 50 мм и да ти ги разбичат на 150х50 и 200х50мм

Руснаците с тези размери правят и междуетажните настилки и покривите при каракасните си домове.

Има вариант да комбинираш и метал и дърво.

Относно дюшемето... има и с 30 мм дебелина, а може да си поръчаш и 40 мм. ОСБ за външно и влажно аз лично не харесвам. Може да помислиш и за водоустойчив шперплат ( когражен + дюшеме.
Успехи!
rgadzhev - специалист
Шопе, става въпрос за вътре, снимките са примерни. Дюшемето е купено вече. За съжаление няма откъде да купя талпи тук, то от двата склада, единият от 01.12 затвори до пролетта, така че разполагам само с 5х10, 10х10, 8х10 и 8х8. Ако нещо с тези можем да измислим?
mavryt4o - майстор
Каде е това нас при мен в пловдивско има на далавера 16на14 на живо си е доста масивно подпори и рамка да си направиш няма да мръдне.
rgadzhev - специалист
Русе, както казах складовете са два, единият от които вече не работи.
rgadzhev - специалист
Прикачен файл:
IMG_20170109_163335.jpg
Прикачен файл:
IMG_20170109_163308.jpg
IMG_20170109_163308.jpg (110.63 KиБ) Видяна 1597 пъти
Здравейте колеги, подът е готов и остана да поставя дюшемето. Няма никакво пружиниране, единствено има едно кънтене почти същото като на ламинат поставен без подложка. Предполагам като поставя дюшемето ще намалее, но има ли вариант под дюшемето да поставя от тази подложка за ламинат 2мм. Дюшемето е 20мм. и ще го хващам с винтове за дърво 3/20мм в нута и още един въпрос през какво разстояние се вкарват винтовете за дърво, през метър малко ли е? Ако има значение дюшемето е 14 см. Поздрави!

Тема "Повдигнат дървен под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: