Всички имаме коли, нали ?
montoya - майстор
Прав е човека от цитата, аз без да искам докато сменявах един датчик с лявата ръка, часовника даде на късо някъде при кабела на стартера. Препука, сякаш се разпалва електрод и докато извадя ръката и изхвърля часовника на пътя, верижката се беше заварила на 4 места. Вече втори месец мажа мехлеми и ще остане сериозен белег от изгорено
Часовника обаче се оказа куче и още си работи :finga:
kozl - майстор
Часовника е куче, защото верижката вече не е змия. :roll:
Но за последно хапането и ще помниш ти за дълго. :sad:
preslav - майстор
jojovr написа:
Хайде да събудя малко темата...

[снимка]
http://www.akutonik.com/product-details-bg-5.html

Българско е! :respekt:
Работи перфектно и обновява стари акумулатори!
Важното е да нямат мъртва клетка! И ако им е паднало нивото на електролита да се долее дестилирана вода до норма!
Прави постоянни цикли заряд-разряд и разбива сулфата.
Изпробвал съм го на акумулатори от 44Ah до 75Ah.
За по-големи ме съмнява дали ще върши работа, но и не съм го пробвал на такива. Пък и за тях се продават по-мощни модели.
Заявката е добра, само да бяха написали малко повече за зарядни токове и напрежения!
pansim - майстор
preslav написа:
Заявката е добра, само да бяха написали малко повече за зарядни токове и напрежения!
Е, как да напишат, нали е научна разработка с военна насоченост. Значи "секретно" :lol:
Сега сериозно - може да си е добро зарядното, ама наистина няма достатъчно информация на сайта.
jojovr - специалист
Който иска повече информация, да се обади на телефона от сайта (горе в средата).
Хората са много отзивчиви и обясняват всичко подробно.
Аз останах приятно изненадан от отношението. Доста си побъбрихме... :)
nakatasan - специалист
Здравейте, бих желал да попитам за профилактично зареждане на акумулатор ще свърши ли захранване от компютър?
При тези студове сутрин е около -14 градуса Целзий и колата малко тегаво пали. Лампите по таблото мигат докато върти стартера и се стартира двигателя. Как ще ме посъветвате? Поздрави
DundyTheCroc - майстор
Компютърното дава 12 волта, зареден акумулатор стига 14.4, не, няма да върши работа, освен ако не е нещо моднато.
preslav - майстор
nakatasan написа:
Здравейте, бих желал да попитам за профилактично зареждане на акумулатор ще свърши ли захранване от компютър?
При тези студове сутрин е около -14 градуса Целзий и колата малко тегаво пали. Лампите по таблото мигат докато върти стартера и се стартира двигателя. Как ще ме посъветвате? Поздрави
Компютърното захранване категорично няма да ти свърши работа - собственото напрежение на здрав акумулатор е по-високо от това на компютърното захранване, а образно казано, закона за скачените съдове важи и за зареждането на акумулатора ти - трябват ти минимум 13.8 Волта за да имаш някакъв заряд. Виж, достатъчно корав UPS би ти вършил работа, но цената на UPSа е по-висока от обикновено зарядно. За да ти мигат лампите при стартиране имаш някакъв проблем, може да е дърт акумулатор, може обаче да е износен стартер - прегледай си тези неща, за да няма изненади на пътя!
muhala - майстор
nakatasan написа:
Колата на улицата ли я държиш ?
Ники274 - специалист
muhala написа:
nakatasan написа:
Колата на улицата ли я държиш ?
...щото по принцип хората си ги прибират по апартаментите и къщите :-D

Тема "Избор на зарядно за акумулатор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: