Не знам от къде ги решихте тези неща но едно е сигурно - тази бобина е само за постоянен ток.

infomar написа:[img]снимка[/img]Вентила с такава бобина можеш да ползваш със захранването, което Хидразин ти е снимал, а също така и с всеки друг захранващ блок даващ ти 12 волта постояно напрежение и минимум 1 Ампер ток, но имай предвид че с 1 Ампер си на кантар. Помисли си дали в бъдеще няма да имаш и други подобни вентили. В твоя случай третата клема не е нужно да я свързваш - нямам идея защо ги слагат на всички бобини, вероятно е някакъв стандарт.
Това означение на етикета, какво означава за 12 волта - прав или променлив ток?
Мисля, че е 12 волта прав ток и 24 в. променлив.
Има трета клема за заземление - то задължително ли е за работата му?
infomar написа:Благодаря ви за помощта.Запас има, ама аз лично не ги долюбвам тези импулсни захранвания по ред причини. Не знам за какви пари си го поръчал това, но за един вентил такова захранване ми звучи неоправдано скъпо - все пак нали си говорим за направи си сам, трафове под път и над път, изправители да искаш, не ти трябват никакви филтрации, кондензатори и всякакви бързо умиращи елементи.
Поръчах си едно захранване на 12в./2.5 А. трябва да има достатъчен запас.
[img]снимка[/img]
infomar написа:Не разбирам от електроника, знам, че има трафове...грецове, но като си знам силата... как преди 20 години изгорих сума ти транзистори и трафове за една никаква схема... предпочитам да дам 12 лева и да съм спокоен, че няма да изгоря нещо. Това ми се видя едно от евтините...май 12 лв. разбира се китайско...Споко, всичко, което не е китайско, не е оригинално!
infomar написа:Мисля, че няма значение къде ще бъде (+) и (-) понеже ако имаше значение, щяха да го обозначат на бубината а там има знак само за "земя" и от ляво и дясно на нея две клейми. Все пак това си е една обикновена бубина на която както и да и пуснеш тока трябва да създаде магнитно поле... ако не стане по единият начин... ще обърна местата...Пошегувах се, на 24 V 50 Hz знаеш ли колко пъти ще ти се сменя + и -, внимавай обаче със захранването!![]()
Има ли по подразбиране места?
Гледах обстойно - няма обозначения...
infomar написа:със сигурност може да работи при ~24V и е посочена консумираната мощност - 16VA,
Това означение на етикета, какво означава за 12 волта - прав или променлив ток?
Мисля, че е 12 волта прав ток и 24 в. променлив.
Има трета клема за заземление - то задължително ли е за работата му?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: