Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Да наистина е от това , и поради това че е на ръба на тягата припушва само от време на време при гасене при промяна на налягането предполагам , именно тогава ми се появява грешката. Когато разпалва или гори няма грам обратен пушек , което ме устройва напълно.
Тогава нямаш много варианти за решение. Ако не искаш да променяш нищо физически по котела ( клапа, тунинги и т.н. ) или по горелката ( да монтираш светодиода и фототранзистора да се гледат в тръбичка/шлауха ), си вземаш управляем през интернет контакт и я гасиш ( и пускаш отново ), при излизане на грешка.
Знаеш и че при продължително връщане на дим през големия шнек обикновено първо го отнася гъвкавата тръба на последния...
Станчо, не проблема в чупките на 90 градуса. При мен са 5 на комин 7.5 м. Просто няма тяга, щом връща дим, ако е това причината де. Малко Ф, малка височина. пък и нали големият шнек трябва да е запълнен. Как ще върне, ако всичко е уплътнено? Проверявал ли си главата на горелката за шлака? Точно на изхода на малкия шнек.
Аз бих вдигнал още комина и нещо, което се монтира на върхът, за да не позволява да се увеличи налягането при силни пориви на вятъра. Не знам как се казва. Нещо корабно беше.
До този извод стигнах и аз , вече поръчах един. Звънях и в натурела и от там ми потвърдиха че не може отдалечено. Трябва ми малко свободно време за да прослушам кореспонденцията между горелката и софтуера и да се пренапише нов.
Днес смених термометъра за димните газове със друг които е със по дълга сонда (100мм) и и димните газове на трета мошност показа 170 градуса , на втора мошност около 140-150, а на първа мошност са около 120 градуса. На мен ми се виждат малко високи .Някои със котел греико 20кв може ли да даде данни за сравнение?
Шлаката я чистя профилактично , пропушва от охладителните отвори на перката на големия шнек , до там е празно. Но мисля че е от турболаторите и др. спънки , като ги махна ( кюнеца червен и не пуши дори и да отворя капака на котела :) ) но така си грее идеално и не мисля и да ги пипам димните газове варират според степените от 90 - 130 гр. което мисля че е добре !!! Термометъра ми е с сонда и меря във вътрешността на кюнеца.
Последна промяна от stan4o333 на чет яну 12, 2017 8:54 pm, променено общо 1 път.
stan4o333 написа:До този извод стигнах и аз , вече поръчах един. Звънях и в натурела и от там ми потвърдиха че не може отдалечено. Трябва ми малко свободно време за да прослушам кореспонденцията между горелката и софтуера и да се пренапише нов.

Няма начин да не може. С джаджата за отдалечено управление просто я изключваш от мрежата, след няколко секунди включваш.
Също като да си до нея.
Трифон П.Трифонов написа:...пък и нали големият шнек трябва да е запълнен. Как ще върне, ако всичко е уплътнено?...

Като срещне голямо съпротивление връща и през големия шнек, съответно пушека почва да излиза от пелетите в бункера.
Имах в предвид че не може с техния натурелския софтуер да стане отдалеченото изчистване . С управляемия контакт е ясно че и спираш тока на горелката и си готов.
stan4o333 написа:Имах в предвид че не може с техния натурелския софтуер да стане отдалеченото изчистване . С управляемия контакт е ясно че и спираш тока на горелката и си готов.

Ясно, че изчистването на грешката няма как. И при мен излиза грешка при спиране на захранването, но след това си пали нормално и изчиства грешката.
Та и при теб така. Даже мисля, че не ти е необходим GSM модул.
През програмата за мониторинг задаваш СТОП, след това режима който искаш. Ако няма друга причина, за да не запали нормално, грешката се изчиства автоматично.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Отопление”