Всички имаме коли, нали ?
plamen6703 - майстор
fendera написа:
Колеги имам проблем на който се надявам да ми помогнете. Имам едно зарядно за акумулатор което има 12 и 24 волта изводи. Трафа е 1400 вата. Немога да регулирам тока ,като се има предвид че купих РЕГУЛАТОР НА МОЩНОСТ ДО 3800вата сложих го на първичната намотка последователно ,но ефектът е едно нищо-не пропуска ток. После го сложих след греца ,а там или го има на макс или го няма. :?:
Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!
Извинявам се за офтопика... сдържан и търпелив човек съм, но твоят проблем е в липсата на елементарна грамотност по електротехника... Ватове, волтове, ток, ти изобщо нямаш представа от тези величини... Един преподавател във ВМЕИ преди години беше казал на една "колежка" решила да става електроинженер.. Колежке, ако беше малко по-умна, щеше да разбереш колко си проста... Нищо лично...
Ники274 - специалист
fendera написа:
Колеги имам проблем на който се надявам да ми помогнете. Имам едно зарядно за акумулатор което има 12 и 24 волта изводи. Трафа е 1400 вата. Немога да регулирам тока ,като се има предвид че купих РЕГУЛАТОР НА МОЩНОСТ ДО 3800вата сложих го на първичната намотка последователно ,но ефектът е едно нищо-не пропуска ток. После го сложих след греца ,а там или го има на макс или го няма. :?:
Сподели с нас каква е крайната цел на задачата?
Какъв е този регулатор на мощност?
Това зарядно за какво ще го ползваш и какво искаш от него?
gogo7777 - майстор
Ти от мъчениците ли си? :cool:
gogo7777 - майстор
Какъв е този регулатор на мощност?
Димер за ламби предполагам.
plamen6703 - майстор
gogo7777 написа:
Ежедневно страдам от продукта, който бълват средните и висшите учебни заведения в страната.
Този, който задава въпроса със сигурност си няма и бегла представа от електротехника, но за съжаление на голяма част от сега завършващите професионални гимназии по електротехника нивото на подготвка е сходно с неговото.
Същото е нивото и на голяма част от "инженерите" завършващи различните ВУЗ със специалности по електротехника.
Като ми пуснат един такъв "парашутист" за електромонтьор или не дай Боже за по-висока позиция и човек почва да гледа на лудо. Един път умираш от страх да не се самоубие на работното си място.
Втори път умираш от страх да не вземе да убие някой, който е изтеглил късата "клечка" и му се е паднало да работи с дипломиран неграмотник...
При мен плача като дойде ред да се пенсионира стар и опитен колега електротехник, защото знам какво чудо ще ми се изсипе на главата след него...
Да не разводнявам темата, просто споделих горчив опит...
iliya_i - майстор
Не мога да разбера, след като един акумулатор за около 100 лева нормално издържа 5 - 7 години (поне при мен, последните 3 караха по 7 години, без да съм дозареждал, а карам предимно градско на къси разстояния), що ви трябват зарядни за по няколко стотин лева? Ми кът трябва понякога да се зарежда, включи го на НЯКАКВО зарядно, което НЯКАКСИ да го зареди. Но ако трябва да се зарежда всеки ден, тогава просто се отива на магазина за акумулатори и се купува нов.
gogo7777 - майстор
plamen6703 написа:
gogo7777 написа:
Ежедневно страдам от продукта, който бълват средните и висшите учебни заведения в страната.
Този, който задава въпроса със сигурност си няма и бегла представа от електротехника, но за съжаление на голяма част от сега завършващите професионални гимназии по електротехника нивото на подготвка е сходно с неговото.
Същото е нивото и на голяма част от "инженерите" завършващи различните ВУЗ със специалности по електротехника.
Като ми пуснат един такъв "парашутист" за електромонтьор или не дай Боже за по-висока позиция и човек почва да гледа на лудо. Един път умираш от страх да не се самоубие на работното си място.
Втори път умираш от страх да не вземе да убие някой, който е изтеглил късата "клечка" и му се е паднало да работи с дипломиран неграмотник...
При мен плача като дойде ред да се пенсионира стар и опитен колега електротехник, защото знам какво чудо ще ми се изсипе на главата след него...
Ние тука бакалавъри си имаме. Ти ако си поредния .....заеби :lol:
Човека попита и никъде не е сбъркал с понятията.
plamen6703 - майстор
gogo7777 написа:
plamen6703 написа:
gogo7777 написа:
Ние тука бакалавъри си имаме. Ти ако си поредния .....заеби :lol:
Човека попита и никъде не е сбъркал с понятията.
Не знам какаво си имате, но ако си безгрешен като него ... заеби :lol:

Тема "зарядно за акумулатор с регулиране на тока" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: