• 1
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Не разбрах кое те притеснява.
І. Работи на 5, 4 и рядко слиза на 3 мощност или
ІІ. Работи на трета и тук-таме ръчне на втора?

В този СТУД е нормално да работи на високите мощности.
Ако пелетите не правят мизерия в скарата не вдигай въздуха - задръстване/препълване с непълно изгорели пелети, загуба на пламъка, задушаване на пламъка... Стъклото също е някакъв ориентир. Мъгли ли го за 1-1,5 часа най-вероятно въздухът е малко.


Добре, ще си купя вент с пряко действие, но искам да е на 55°. 60 ми е много. Аз съм с ППР без "фибри". Много ме съмнява и датчиците да отчитат истинската температура изход/вход. Дано отклоненията са еднакви. Мисля че показанията са с 3-4 градуса по-ниски. Няма как да разбера.
А сегашния вентил какво да го правя? Може ли да се включи в играта след като нямам подово, нямам конвектори и бойлерът ми е като радиатор. Припомням че съм с двутръбна схема. Тихелман ли е, с обратно връщане ли е ... немам идея. Работи си, водата се връцка, няма грижи.
Добре, ще си купя вент с пряко действие, но искам да е на 55°. 60 ми е много.


Анди, ти наистина не разбираш. Малък кръг, голям кръг. Малък кръг - котел - минимум 55-60 градуса. Голям кръг - радиаторен кръг - там си връткаш колкото искаш топло да ти влиза по радиаторите. Е те там е сегашния ти винтил.
Съвета ми е, вземи от винтила, който показах в и аз незнам вече коя тема, първия.
по скоро 2-рия вaриaнт, сегa нaпрaвих подaвaнето през 8секунди кaкто е зaводски, и ще видя дa ли нямa дa дръпне нaдолу в степените...... a модулaциятa е нaпрaво мирaж :partyman:
Радвай се на малките топлозагуби и сипвай редовно, че без пелети не щат да топлят.
Думата модулация ви стана идея фикс, с уговорката че това значи възможно най-ниската степен. Това не е модулация.
Включи я ръчно на първа като си мераклия :)
е aко пуснa нa първa едвa ли ще се сгрея,
Точно така. Камината ти "модулира" - от трета на втора, от втора на трета - има промяна в мощността спрямо някакво условие. Това условие настъпва и камината реагира с промяна на мощността. Да, на дисплея пише Modulat когато е на първа, но това не е модулация, а просто първа (поддържащата) степен :yawinkle: Освен това стандартно тя е 7,5, а ти си я намалил на 6. Представи си сега да подлагаше първа мощност при -10-14 градуса и да помислим на коя ли мощност ще гори март месец :)

Тук вече не се отнася за теб, да не си помислиш нещо.
Не проумявам стремежа към първа степен у някои хора с 3-5 степени на горене. Който иска първа, ама първа, не втора, а задължително първа, понеже е на най-икономичната мощност, да си я направи там 8, 10, 15 киловата, да гледа на дисплея как красиво пише МОЩНОСТ 1 или Power 1, да си каже мааалиии икономия УуаАоО :shock: и да си ляга доволен. Няма значение че първа е 5-6, втора 10 и вече първа е 10. Не, щом горИ на първа, значи съм в икономи моуд. На първа 10 не е като 10 на втора [-(
Аз не знам на коя съм, обаче знам че при -15/21 топлинните загуби само от стените около мен възлизат на 8800 вата :lol: :lol: :lol: така че въобще, хич, ама изобщо и не мисля да се боря с тоя студ.
Вчера забелязах нещо че май като намаля въздуха пламъка става по обширен , не като горелка и така топли повече
=D> хвана му цаката. Само гледай да не е прекалено малко въздуха.
Ми стъклото цапа и с много и с малко въздух, При повечето въздух за 5-6 часа при малкото малко по-бързо. Пепел също остава и двата случая в ъглите на кошницата /НО ЗАБЕЛЯЗАХ ЧЕ ТАМ НЯМА ОТВОРИ!!!!/ пак при малкото по-бързо,но нищо фатално с тая пепел може да кара 4-5 дни без да угасне, между другото никога не ми е гаснало от пълна кошница с пепел винаги остава минимална чиста площ. Пък и аз я карам мързеливата чиста веднъж на 7 дни :drinkers:
Отзад имам две врътки дето не намирам никакво инфо какво етова /да не би изводи за термостат?/ Ето акк е дадено на схемата
Прикачен файл:
termostat.png
termostat.png (104.63 KиБ) Видяна 768 пъти
Здравейте ние сме с пелетна камина вградена на Прити модел КР W24 .Къщата ни е на два етажа ,без изолация ,дограмата е сменена на първия етаж .Отопляваме около 70кв. Постоянно дава някакви грешки и разхода е 60 кг за 24 часа. Идваха майстори, сменихме пелетите няколко пъти и никой не знае какъв е проблема.Ако някой може да ми даде съвет или знае за майстор ще съм благодарна.
 • 1
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 13

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Отопление”