• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
preslav - майстор
ivo_georgiev написа:
Трифон П.Трифонов написа:
2400 на час е напълно достатъчно. Този вентил го дават за над 32 киловата.
Знам затова го и взех.

Горелката работи на 66-68 градуса.

Нямам за съжаление повече кранове, които да намалявам.

От 3-те етажа тази година успях само един да ремонтирам и съответно рам имам и съм ги намалил.

Сега за тест извадих клапана на трипътния и затворих байпаса. Ще изчакам 30 мин да видя дали ще тръгне щранга. Видимо температурата падна със 8 градуса за 10 мин предполагам просто е развъртели водата от този щранг
Водните системи са инертни - пипай по малко-чакай достатъчно! "Винаги има повече от един начин да се одере котка"!
Така ще тръгне щранга. Потвърждава го, до някъде, спада на температурата.
Не съм сигурен, че разделя потоците на 100% вентила. Дават му две стойности на KVS за малкия и големия кръг.
Като махаш термостата се лишаваш от функцията му.
Сложил си кран на малкия кръг. Регулирай дебитите с него!
preslav - майстор
Не съм сигурен, че разделя потоците на 100% вентила. Дават му две стойности на KVS за малкия и големия кръг.
Като махаш термостата се лишаваш от функцията му.
Сложил си кран на малкия кръг. Регулирай дебитите с него!
Шегувам се, но става нещо като полуавтомат - ти го вдигаш, той сам пада. Поредното доказателство, че парче-бочук и с пишман-майстори не става.
ivo_georgiev - помощник
Не съм сигурен, че разделя потоците на 100% вентила. Дават му две стойности на KVS за малкия и големия кръг!
Да и този щранг тръгна като принудително отворих големия кръг.

За термостата ясно, че няма да работи :) аз само за проба. Ще го върна след малко и ще опитвам да регулирам с крана пък да видим.
ivo_georgiev - помощник
preslav написа:
Шегувам се, но става нещо като полуавтомат - ти го вдигаш, той сам пада. Поредното доказателство, че парче-бочук и с пишман-майстори не става.
Затова и помолих някой от майсторите четящи форума и ако имат някакво време да го погледнат. :)
preslav - майстор
ivo_georgiev написа:
preslav написа:
Затова и помолих някой от майсторите четящи форума и ако имат някакво време да го погледнат. :)
Нищо лично, не го приемай като заяждане, но нека онзи дето е осрал нещата да си ги оправи - вероятно гаранцията ти е 3 М - 3 минути, 3 метра, 3 месеца без да се ползва или нещо подобно.
ivo_georgiev написа:
preslav написа:
Споко бе, вече се справяш. Аз не съм майстор, слухар съм.
За Преслав не знам.
А и вентила ти е напълно отворен на 65 градуса. Поне така го дават. Ако не отделя напълно потоците, то 40% се въртят в малкия кръг.
preslav - майстор
ivo_georgiev написа:
preslav написа:
Споко бе, вече се справяш. Аз не съм майстор, слухар съм.
За Преслав не знам.
А и вентила ти е напълно отворен на 65 градуса. Поне така го дават. Ако не отделя напълно потоците, то 40% се въртят в малкия кръг.
Преслав не свири нито на цигулка, нито на пиано - всички сме слухари, то е като при сапьорите, червената или зелената жичка да резна, важното е да няма убити!
Очевидно нещата се получават, а какво по-хубаво от това!
ivo_georgiev - помощник
Върнах нещата наобратно. Притворих доста кран-а повече не смея :)

Ще изчакам до утре вечер да видя дали пак ще тръгне щранга.

А ако не тръгне? :D
Ще тръгне. Погледни как са нещата след час!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "2 циркулационни помпи на локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: