• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
preslav - майстор
djendov написа:
djendov написа:
Каква е крайната цена? В смисъл 50лв / 150лв. / 500лв? Аз съм с кладенец и ще има все някакви филтри, но за сега е на заден план. На цимента и бетона не им пука много от къде е водата :)
П.с. извинявайте за спама, пропуснал съм последните 10 поста. Явно няма да се сподели цената на тея филтри и лампи. Иии още нещо- На кораба тестваме водата с малко по - професионален КИТ. Въпреки това, много пъти нашите резултати са в граници, а лабораторните са доста по-лоши. Затова ще е хубаво и контролен тест в лаборатория. Да не се окаже, че Девина е по-безопасен от кладенеца
едитнах си поста, че по някаква причина не ми показваше последните мнения.

Не, 1000не ме устройват точно заради съмнителния резултат. Вече споделих относно тестовете, а една такава система трябва да се тества постоянно. Утре някой ще изкопае септична яма до кладенеца ти и ако някой филтър даде фира, детето веднага с чревна инфекция.
Може и да е наивно, но имам повече доверие в купешката вода. Вкъщи от години, никой не е близвал чешмянка, а от кладенеца на бъдещата къща пък хич....
Ами на прав път си! Само внимавай и с минералните, че тях също никой не ги тества!
djendov - специалист
Айде стига глупости. Имам син на 2 годинки и откакто се роди само Девин розов етикет пием покрай него. От време на време добавяме някоя друга за разнообразие. В момента в който помириша друга вода, познавам, че не е Девина. Убеден съм, че всеки, който пие една и съща минерална вода, веднага усеща миризмата и вкуса на друга марка/чешмянка. Залагам си диспенсъра и и бутилката за вода на малкия юнак, че ако в някой гаражж ми напълнят от водопровода, ще усетя разликата веднага.
preslav - майстор
djendov написа:
Айде стига глупости. Имам син на 2 годинки и откакто се роди само Девин розов етикет пием покрай него. От време на време добавяме някоя друга за разнообразие. В момента в който помириша друга вода, познавам, че не е Девина. Убеден съм, че всеки, който пие една и съща минерална вода, веднага усеща миризмата и вкуса на друга марка/чешмянка. Залагам си диспенсъра и и бутилката за вода на малкия юнак, че ако в някой гаражж ми напълнят от водопровода, ще усетя разликата веднага.
Само от любопитство - на розовия етикет какво пише "водата е пречистена, омекотена и деминарилизирана по на най-съвременна технология за обратна осмоза"?
Малко механик си, нали? Хайде когато говориш "Айде стига глупости." провери дали някой не е по-механик от теб! Моля те! Да ти е жив и здрав синът на 2, ама моят е на 32 - човръкни в нета дали тогава е имало Девин, че и с розов памперс (пардон етикет)!
burkov - специалист
Малко се отдалечаваме от темата, но попаднах на това преди време:
http://www.retropcmania.com/2015/01/water-and-life.html

Нямам представа колко е точно, но си мисля че е допълнителен поглед.

А по темата, от лятото работя с фирма която се занимава с производството на филтриращи системи, но основно промишлени.
Питах за УВ лампите, защото и аз бях залитнал към подобни, но набързо ме свалиха на земята.

Лампите нямат никакъв сертификат че наистина излъчват необходимото на квадратен сантиметър за да се доверим.

Аз реших да ползвам готов корпус от подобна лампа и да си взема от тях лампата и захранването. Все още ги чакам да ги доставят, но не бързам още много.
djendov - специалист
На кораба получаваме лампите със сертификат, ако го намеря ще го кача за обща информация. Нямам идея колко пари е лампата, но се сменя на 6 месеца. Явно хич няма да е веднъж за живота инвестицията...
infomar
djendov написа:
На кораба получаваме лампите със сертификат, ако го намеря ще го кача за обща информация. Нямам идея колко пари е лампата, но се сменя на 6 месеца. Явно хич няма да е веднъж за живота инвестицията...
Никой не е казал, че UV лампата е "веднъж за живота инвестицията", просто ти си допуснал това. Виж корпуса е еднократна... а само лампата струва около 40 лв и се купува всяка година.
В указанието за ползване на конкретно тази лампа пише, че живота и е около 8000 часа или около година. Скоростта на водният поток е около 2-3 литра в минута, затова мисля, че времето за облъчване (6 сек)ще е достатъчно за да убие гадовете, ако ги има.

Относно кладенците и тоалетните - доколкото си спомням, но сега не мога да го намеря, отстоянието от кладенеца до тоалетна не трябва да бъде по-малко от 50 метра или дори по-малко. Понеже моят е в моят двор и поне на 300 метра над кладенеца няма друга тоалетна , съм спокоен.

Има толкова много фирми произвеждащи UV лампи, че не се наемам да давам съвет коя е читава и коя не..
preslav - майстор
infomar написа:
djendov написа:
Никой не е казал, че UV лампата е "веднъж за живота инвестицията", просто ти си допуснал това. Виж корпуса е еднократна... а само лампата струва около 40 лв и се купува всяка година.
В указанието за ползване на конкретно тази лампа пише, че живота и е около 8000 часа или около година. Скоростта на водният поток е около 2-3 литра в минута, затова мисля, че времето за облъчване (6 сек)ще е достатъчно за да убие гадовете, ако ги има.

Относно кладенците и тоалетните - доколкото си спомням, но сега не мога да го намеря, отстоянието от кладенеца до тоалетна не трябва да бъде по-малко от 50 метра или дори по-малко. Понеже моят е в моят двор и поне на 300 метра над кладенеца няма друга тоалетна , съм спокоен.

Има толкова много фирми произвеждащи UV лампи, че не се наемам да давам съвет коя е читава и коя не..
Направи си тогава още 300 метра пясъчен филтър и си готов!
olelemaiko - специалист
ако е за хоби бива.пари на вятъра са си.след три месеца не мое да се смогне да му се слугува. по добре за въздуха да се мисли. в него много повече утрови и гадове виреят.
djendov - специалист
Лоша работа, аз съм сигурен, че на 50 метра от кладенеца ми има септична яма. Определено няма да се пие от водата...може да съчетая някаква комбинация от филтрите в първия пост, но определено няма да е за пиене.

Пропуснах и да кажа: поздравления за труда в описването на твоята система. Без значение дали е санитарен минимум, или залитане в другата крайност, дори на 1 човек да му е полезна темата, то тогава се осмисля форума.
preslav - майстор
djendov написа:
Лоша работа, аз съм сигурен, че на 50 метра от кладенеца ми има септична яма. Определено няма да се пие от водата...може да съчетая някаква комбинация от филтрите в първия пост, но определено няма да е за пиене.

Пропуснах и да кажа: поздравления за труда в описването на твоята система. Без значение дали е санитарен минимум, или залитане в другата крайност, дори на 1 човек да му е полезна темата, то тогава се осмисля форума.
Аз пък съм сигурен, че септичните ями са вече забранени - все още може изгребни, ама и те ще паднат в канала! Бае ти Ганьо не го ли ритнеш в гъза не го помества - значи може аз да си сложа пречиствателна станция за 7-8 бона, а Бай Хуй да си пикае в септична и други да му филтрират пикнята - осъзнайте се!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Сглоби си сам филтрираща система за малка къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: