• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alekzadaner - напреднал
Да махнах ги,само след камината е автоматичен,но той се отваря само като има въздух,когато отворя обезвъздушителя не дърпа въздух,излиза си вода винаго,само като има въздух излиза въздуха после водата де,това ми е мисълта да се образува пара в камината над 65 градуса?Не казвам,че влиза въздух а самата камина си образува въздуха във вид на гас,както ти и другото момче казвате,системата иначе си работи супер освен въздуха(газта)след 65 градуса.
filmatoplo - майстор
Почти всяко Прити ги прави тези номера ,ако трябва и този автоматичен обезвъздушител го смени с ръчен.Моят обезвъздушител е автоматичен но има капачка ,държа го винаги затворен - Абе с една дума си е ръчен.

Прикачен файл

IMG_20170113_154813.jpg
IMG_20170113_154813.jpg (43.77 KиБ) Видяна 1746 пъти
fbr - майстор
alekzadaner написа:
системата иначе си работи супер освен въздуха(газта)след 65 градуса.

Значи това не е въздух, а пара, и за да не влияе на работата на системата, или трябва да махнеш автоматичния обезвъздушител, или да вдигнеш налягането в системата,което може да стане, като вдигнеш РС на по-високо, или да сложиш затворен съд.
alekzadaner - напреднал
Пробвал съм да държа автоматичния затверен пак е същото, РС за по високо няма как,понеже аз съм на втория етаж,отгоре е таван и пада под нулата, май имам само един вариант, затворен РС?
kozl - майстор
А защо трябва да маха автоматичния обезвъздушител на изхода от камината? Според мен трябва да го усъвършенства, за да може да се справя с по-голямо количество, без възможност газ да постъпва в колектора след обезвъздушителя.
Изображение
Или си местиш РС по тази схема и вместо обезвъздушител ще имаш тръба за обезвъздушаване и забележи как тръбите са начертани в посока надолу след тръбата за обезвъздушаване.
Изображение
fbr - майстор
Е като се справи с по-голямо количество газ, какво става. Нали водата ще излезе навън във вид на пара. Това което си дал също става, но бълбукането си остава. Някои практикуват с метална тръба около метър от изхода на камината и после колектор, за да може в този еднометров участък да кондензират водните пари.
bigdragon - майстор
Както спомена ФБР-то, един писал, писал...
Прочети пак какво е писал:
Ако системата ти не изхвърля вода през разширителя, при пълен разширител, нямаш завиране на камината...

Шумовете в тръбите и елементите на системата могат да са по две причини;

1. Системата ти е заредена с прясна вода и е необходимо време и топлина, за да се отдели разтвореният във водата въздух. Това се познава, ако при ниво в разширителя, обезвъздушителите (ръчни или автоматични) натрупват въздух. С времето ще се оправи и ще се появи отново, когато дренираш и заредиш с нова вода... Процеса се нарича деаерация.
Разтворимостта на газовете в течности е обратно пропорционално но температурата.

2. При системите на едно ниво (етаж) и разширителен съд на същия етаж, не може да се получи достатъчно хидростатично налягане в системата и при повишаване на температурата в някои зони с дроселиране се появява явлението кавитация и чуваш потока на водата. Лекува се със затваряне на системата и повишаване на налягането в системата до 1.5...2 бар.
Възможно е с намаляване скоростта на потока, помпата на по-ниска ккорост, но не винаги
ПП Карай на 75...80 градуса камината и обезвъздушавай, докато спре да излиза въздух.
Последна промяна от bigdragon на пет яну 13, 2017 5:13 pm, променено общо 1 път.
kozl - майстор
Е писал, ама 1 отпада. Да е прясна водата, ама колко време ще е прясна. А alekzadaner не е споменал за ежедневна подмяна на водата в системата.
по т.2 има резон, но все пак alekzadaner да пробва с преместване на РС по горната схема. Първо помпата ще има буферен обем по-най-краткия път до РС. Второ обезвъздушаващата тръба ако е метална има вероятност да втечни парата и да няма загуби на вода в системата под формата на отлетяла пара. Сега веднага давам рац - един поплавък за тоалетно казанче да поддържа ниво в РС и да допълва загубите(ще требе да се съобрази за висока Т :roll: ).
И трето - система под налягане. Повишава се Т на завиране, но как ще става обезвъздушаването :? Остава опцията автом.обезвъздушител.
Последна промяна от kozl на пет яну 13, 2017 6:09 pm, променено общо 1 път.
kozl, като постваш схема, не е ли етично да дадеш линк, та да е ясно от къде е, или по правилно щеше да е да ме цитираш?!!
Няколко поста по нагоре съм дал линк, точно за тази схема.
Така поднесено, излиза, че ти си я измислил.
Това е вярната схема, ако е отворена. Затворена също е решение.
Нападате някого, на когото ръцете не са му в г.зъ, а сте просто по интелигентни. Само толкова.
Интересно, спецовете не писаха по темата. Единствено Филма, след като няма вече какво да се пише съществено.
Някой твърдеше, че съдинката трябва да е на студената вода.
Къде по тачно?
Ясно е, до момента, че с вашите съвети, чудото няма да стане.
Трябва да се изпълни схемата, която посочих, или затворена.
Козли, схемата не е от Лазар, той просто я одобрява, в другия форум.
kozl - майстор
Е съжалявам, че не от Лазар на мен ми аресва. Грешно съм те разбрал.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Камината ври при 65 градуса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: