Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andro440 - майстор
) О -Не ,това не означава ,че на врабчетата топло не давам ,направил съм им кацалки и няколко къщички за зимата и редовно си ги храня!Тук темата е друга ,че топлината ми не бяга в комина . относно икономията,ми остават пари ,за добро пиене в студените дни
Трифон П.Трифонов написа:
andro440 написа:
За да не бъда празнословен от по горния си коментар !
https://www.vbox7.com/play:6eee343894
Андро има златни ръце и огън не го гори.
Шегичка, ма сий вярно.
Прикачен файл:
Снимка1903.jpg
andro440 - майстор
на толкова ,че да не ти пада температурата на водата
Miro4774 написа:
Съспент тайм на колко време да го направя нямам буфер и трипътен?
Miro4774 - специалист
andro440 написа:
Miro4774 написа:
Малко по конкретно сега ми е на 120 мин. Ако го направя примерно на 10 мин ще се загасва напълно и след това ще запалва на ново. Не мога да разбера кое е оптималния вариянт.
Miro4774 написа:
andro440 написа:
Miro4774 написа:
Малко по конкретно сега ми е на 120 мин. Ако го направя примерно на 10 мин ще се загасва напълно и след това ще запалва на ново. Не мога да разбера кое е оптималния вариянт.
Няма да загасва ако е на High Power
Miro4774 - специалист
Miro4774 написа:
andro440 написа:
Miro4774 написа:
Малко по конкретно може ли? Сега ми е на 120 мин. Ако го направя примерно на 10 мин ще се загасва напълно и след това ще запалва на ново. Не мога да разбера кое е оптималния вариянт.
Miro4774 - специалист
Miro4774 написа:
andro440 написа:
Няма да загасва ако е на High Power
Съспен тайм на колко да го оставя този с този режим High Power до сега беше на реторт. С 120 мин съспен наблудавах го че когато стайния му подаде сигнал няколко пъти продухва и зарежда на ново и чак тогава запалва. Със стаен термостат и без буфер и трипътен кои режим е най оптималния.
Миро, не ти помня инсталацията, а са толкова разхвърляни мненията ти в тая тема...... Трябваше своя да направиш.
Слагай време за което прецениш, че ще ти трябва топло! Наблюдавай, опитвай с корекции и така! Например, намали съспенда от 120 на 60 мин.
High Power - при тази опция режимът за поддържане на огъня се състои от две
фази. Първата фаза на изчакване е с фиксирана, зададена от инсталатора
продължителност, и в нея може да работи само вентилатора, без да се зареждат
пелети. След като изтече зададеното време, горелката минава във втора фаза на
разгаряне като зарежда една порция пелети като за максимална мощност и
включва вентилатора с настройката за максимална мощност на горене. Горелката
остава в това състояние, докато фото-датчикът не отчете пламък над нивото,
настроено за запалване, но не повече от времето на три цикъла на зареждане при
максимална мощност. Ако не се отчете пламък, горелката се гаси, иначе минава
отново във фаза на изчакване. При тази опция времето на работа в режим на
поддържане на огъня не е ограничено.
Miro4774 - специалист
Мерси за отговора. Все мойте въпроси не са за тази тема. Иначе може едно и също да се пише по сто пъти нищо лично. Нали темата е Грейко съответно аз пиша за Грейко не виждам какво нередно има.
Miro4774 написа:
Мерси за отговора. Все мойте въпроси не са за тази тема. Иначе може едно и също да се пише по сто пъти нищо лично. Нали темата е Грейко съответно аз пиша за Грейко не виждам какво нередно има.
Редно е, но ще е по конкретно и систематизирано.
Не се сърди! Нали нещата се подобряват.
lakosste - специалист
Miro4774 написа:
Как може да се разбере дали горелката гори правилно при "удушаване" на котела. С термометър ли трябва да се замери и каква тем. трябва да се достигат за да усвоява добре котела?
Прочети няколкото мнения по нагоре! Има посочени температури, ще се ориентираш. Ясно е, че вземе ли да пропушва, значи котела е затворен повече от колкото трябва, демек удушен.
Пламъка на горелката трява да е светложълт и леко игрив, а не бял и неспокоен. Не трябва и да червенее, признак за липса на достатъчно кислород. Така съм чел, така си настройвам горелката.
Твоята сага до къде стигна?
Тъкмо щях дапитам нещо подобно.Забелязвам понякога,че на трета степен пламъка е супер червен и пуши.Увеличих вентилатора малко но ме съмнява ,че на един кабел са свързани пералня и сушилня и когато те работят отслябва вентилатора.Затва го увеличих преди малко но пак е така и обикновенно луксовете ми са на 184-188 а в този момент когато червенее и пуши са 165-175 .Между-другото кумина ми е затворен на макс.Котела е Бош.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: