• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 19
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
payov - специалист
Това е моят котел, с който съм толкова години. Вратичките са с такива размери, че от всички модели горелки, на които съм попадал, тази ми е най-подходяща. Затова разпитвам конкретно за нея. Съжалявам, че някои от вас го приемате като реклама на конкретния модел или фирма производител.

file:///C:/Users/User/Documents/My%20Bluetooth/IMG_20170111_104354.jpgм
payov - специалист
Извинявам се, че немога да кача успешно снимката, но при първа възможност ще помоля сина ми за помощ.
Ping Pong - напреднал
Явно в тоя форум така си варвят нещата сас шпиони и контра шпиони.моят котел е бош
payov - специалист
Това е котела от 94 година
Прикачен файл:
IMG_20170111_104442.jpg
Прикачен файл:
IMG_20170111_104430.jpg
Прикачен файл:
IMG_20170111_104413.jpg
Прикачен файл:
IMG_20170111_104354.jpg
Това е моята горелка РМ 30 с пелетен котел IVG - 40. Котела е с високо КПД и температурата на димните газове е винаги под 100 градуса.
Който се интересува от тях може да ми пише на лични, че аман от разбирачи.

Прикачен файл

img_20170117_065601 (1).jpg

Прикачен файл

img_20170117_191454 (1).jpg

Прикачен файл

img_20170117_191512 (2).jpg
Sami75 написа:
Това е моята горелка РМ 30 с пелетен котел IVG - 40. Котела е с високо КПД и температурата на димните газове е винаги под 100 градуса.
Който се интересува от тях може да ми пише на лични, че аман от разбирачи.
От кога имаш горелката?
payov - специалист
Здравей те, най после да я видя монтирана горелката,на моя стар котел мисля да я поставя на най долната вратичка. Остава да разбера как се справя сега, че е по студено и доло-горе разход.Благодаря предварително.
1115 - специалист
Гледам, че и котел си взел от там - как се справя? Или още не е пуснат в употреба, че много нов ми изглежда?
Другото което забелязвам, че сайта се променя към добро. Появиха се имена, адреси в контактите.
payov - специалист
Искам да ви кажа 1115, че аз също като всеки човек ми се иска, първо да е проуча ,после да е видя и чак тогава да е закупя.Както вече писах за тази зима съм осигорил 6 тона въглища , по 186 лева на тон директно от мина Черно Море. Горелката смятам да е копувам за следващия зимен сезон ,защото затвориха мината.
Горелката и котела работят перфектно. Смених стария защото трябваше да отоплявам и третия етаж. Стария ми котел се задъхваше, работеше само на MAX и пак не сварваше. Сега съм направил помпата да включва на 65 градуса. След като се включи помпата продължава да вдига до 75 и ги поддържа доста дълго време, като междувременно минава на ниска степен. Забелязах, че на 28kW на горелката вдига един градус на водата за 25 сек. Димните газове не съм ги виждал над 80 градуса. Котела е 7 ходов. Но не забравяйте, че е важно и къщата да е добре изолирана и с хубави прозорци. Иначе горелката си работи перфектно. Тя си има и стаен термостат който стои при мен в хола и ми дава обратна информация за котела. Много по добре е от другите, защото знаеш какво става в котела във всеки един момент, а не се чудиш и ослушваш дали ти работи горелката, а когато стигне зададената температура гаси горелката или минава в режим на поддържане( зависи какво си избрал) Има и статистика на изразходваните пелети. На който му се чете ето адреса на инструкциите на контролера.
http://www.naturela-bg.com/bg/product/5 ... n-displei/
Разхода ми се вижда от графиката. Аз си гася котела денем и вечер.

Прикачен файл

img_20170118_003255 (1).jpg

Прикачен файл

img_20170117_191523 (1).jpg t комин = t котел
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 19

Тема "Отзиви за пелетна горелка РМ 30" | Включи се в дискусията: