• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kozl написа:
Е съжалявам, че не от Лазар на мен ми аресва. Грешно съм те разбрал.
Мен няма ко да ма разбираш. Недей да сереш след мен! Нека аз да ги изям. Така бива ли?!!
andro440 - майстор
Добре де .разбрахме ,че Козл ю се размириса ,но Все пак искам да знам ,защо колегата не си е изместил тръбата на разш съд на топлата вода ? И байпаса на самия котел в неговия случай си е задължителен ,но аз се отказвам да давам мнения ,моя котел няма проблеми ,аз също !
Трифон П.Трифонов написа:
kozl написа:
Е съжалявам, че не от Лазар на мен ми аресва. Грешно съм те разбрал.
Мен няма ко да ма разбираш. Недей да сереш след мен! Нека аз да ги изям. Така бива ли?!!
Андро, РС на топланта вода, но не на топлия колектор, а на мястото на обезвъздушителя на камината. Това го пиша по скоро за имащият проблем.
Байпаса, както го наричаш, трябва да е през РС, като студената тръба се връща преди помпата, а не между помпата и камината.
Това е за теб. Погледни схемата, дето посочих, по нагоре и дето Козловски я изплагиатства.Безсрамник такъв!
andro440 - майстор
Съгласен съм ,но най безболезнено ,ще е по моята схема ,с най малко промени от страна на системата , макар ,че продължавам да твърдя ,че само ако разширителя се прикачи към топлата вода на радиатора в банята ,нещата ,ще добият съвсем по добър вид . Козлю го остави ,те у форума такива ,като него многу ...
Андро, РС на топланта вода, но не на топлия колектор, а на мястото на обезвъздушителя на камината. Това го пиша по скоро за имащият проблем.
Байпаса, както го наричаш, трябва да е през РС, като студената тръба се връща преди помпата, а не между помпата и камината.
Това е за теб. Погледни схемата, дето посочих, по нагоре и дето Козловски я изплагиатства.Безсрамник такъв!
andro440 - майстор
за едно и също говорим !
andro440 - майстор
Леко си наруших спокойствието и снимах нещо ,за клипа ще чакам отрицателната реакция, някой писател да изпадне в атракция , да избие яда си, върху мене ,и като куче бездомно от студ да си стене . И пак да напише ,че не разбирам от нищо ,,, аз не само ,че не разбирам , ами и не мога -да давам пари за майстори и викам неволя ....за байпаса ,който иска да ме опровергае ,аз едно време на училище ходил съм даже -и по физика имах едвам три ...но сега водния стълб -никак не ми тежи ! Ей Хора ,нека и нашия Форум ,да стане както на братята РуСНАЦИ! ,да не се ядем ,а да си помагаме , защото живота бил много кратък ,днес си тук -утре те няма
https://www.vbox7.com/play:4ee702345d
alekzadaner - напреднал
Това е супер,пипаш комина а котела на 60,ще опитам този номер със байпаса и на топлата РС,нищо не ми коства,колкото до комина,моя е ф130 висок е доста,вдигах го много над билото,понеже няма тяга,но разлика почти никаква,холчето ми стана,като котелно :( комина е от стрите дзидън с тухла и тръба която се извжда постепенно,само аз съм в него,за първа година съм с водна риза,но май ще се наложи на пролет нов комин,може би ф200 ддз,постоянно къди и е мн мн неприятно,чистих го есента,до сега в него не е имало печка.
andro440 - майстор
пипам с ръка комина ,защото всичката топлина , остава в котела ,,и клапата на димните газове ,е затворена почти до край ,не е номера да е широко в комина а котела да усвоява ,всичката топлина ,но това май, сега не те вълнува-а имаш завиране на вода ! Да ама, вече спирам ,да пиша в темата ти ,защото не обичам ,много майстори вместо да ти подскажат ,се опитват наклон да ми дават !пък и аз съм дразнител и от топлото не разбирам ,само искам да си призная ,на 24 часа -2-ва лева едвам изгарям :cool:
alekzadaner написа:
Това е супер,пипаш комина а котела на 60,ще опитам този номер със байпаса и на топлата РС,нищо не ми коства,колкото до комина,моя е ф130 висок е доста,вдигах го много над билото,понеже няма тяга,но разлика почти никаква,холчето ми стана,като котелно :( комина е от стрите дзидън с тухла и тръба която се извжда постепенно,само аз съм в него,за първа година съм с водна риза,но май ще се наложи на пролет нов комин,може би ф200 ддз,постоянно къди и е мн мн неприятно,чистих го есента,до сега в него не е имало печка.
nandrolon - специалист
alekzadaner написа:
.
Какъв комин трябва на тия 13 kw? За тия 40м2 ще ти е по-изгодно да смениш техниката, вместо да правиш нов комин.
Последна промяна от nandrolon на съб яну 14, 2017 12:00 am, променено общо 1 път.
andro440 - майстор
котел голям трябва и добра горелка
nandrolon написа:
alekzadaner написа:
.
Какъв комин трябва на тия 13 kw?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12