• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
markoscbr - специалист
здравейте момчета честита нова година на всички в форума от здраве да не се отървате , имам въпрос при една затворена система ръзшерителния съд се слага на връщащата вода има ли значение преди помпата ли се слага или след помпата посока котела благодаря
filmatoplo - майстор
Разширителния съд ако говорим за червен мембранен ,се свързва директно на входа на котела на тетка още преди да има кранове .
markoscbr - специалист
здрасти Филме да за същия разшерителен съд питам разбрах те ,след крана на помпата посока входа на котела той е с извот цол и четвърт слага се тетка и там се вързва разщерителния съд благодаря ти
LazarGanev - "Велик майстор"
markoscbr написа:
здрасти Филме да за същия разшерителен съд питам разбрах те ,след крана на помпата посока входа на котела той е с извот цол и четвърт слага се тетка и там се вързва разщерителния съд благодаря ти
Една главна буква и една запетая еб@ват майката на цялата хармония :wink:
markoscbr - специалист
да Лазаре ,за къде бързам и аз не знам но разбрах написаното от Филма :tonqe:
LazarGanev - "Велик майстор"
Направо изненадващо :cool:
markoscbr - специалист
Идеята е да имаш отопление при спиране на тока - може да не захранва всички радиатори, но все пак да го има. Освен това ти отпада нуждата от ЮПС. Но трябва да се направи както трябва с клапа без пружина, за да работи автоматично. Трябва малко да се преработи участъка около помпата.

Лазаре около велик ден ще поръчам котлето комбинирано Грейко поставям го на мястото и почвам да го подвързвам ,Връщаща отиваща вода , Оставих си инсталацията старата с големите тръби послушах ви няма да сгреша ,Оставям я на собствена гравитация но ще сложа и помпа на байпаса системата затворена ,Написаното по горе от теб ми споменаваш за КЛАПА къде се слага и за какво служи можеш ли да ми дадеш схема, Мястото ми е доста ограничено ако се наложи с заварки или с фитинги ,Връщаща вода е 2цола ще я редуктирам на цол и половина към подвързването на котела такива кранове имам ,Благодаря
6osi6 - майстор
Сложил съм клапите след помпите. Нямам "бай Спас" на помпата, но съм изпилил месинговата част на жабката на клапата, за да има по малка тежест и да преминава малко вода когато няма ток.
Lazar, ми помогна за тази схема.

Прикачен файл

DGFS043.JPG
DGFS043.JPG (71.64 KиБ) Видяна 922 пъти
filmatoplo - майстор
Четирипътен вентил добре,има ли какво да контролира задвижката .
6osi6 - майстор
Работи с управлението на котела.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Предстои ми изграждане на водна инсталация за отопление на къща та ме интересува водна помпа за инсталацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: