lakosste написа:И аз съм с Бош и напълно затворена клапа. В студено време и силен вятър не успява да ограничи достъпа на кислород, но като е топло леко я отварям, докато спре пушенето. Тягата на комин се променя при различни температури навън, вятър, атмосферно налягане. Освен по пламъка на горелката, се ориентирам и по температурата на изходящите газове. Вчера, при основно изчистен котел, направен 5 ходов, температура на водата 62гр. , имах температура на изхода 100 гр. Малко преди да изключи на 70гр., температурата на изхода беше 115. На горелката подавам затоплен въздух между 35 и 45 градуса.Трифон П.Трифонов написа:Тъкмо щях дапитам нещо подобно.Забелязвам понякога,че на трета степен пламъка е супер червен и пуши.Увеличих вентилатора малко но ме съмнява ,че на един кабел са свързани пералня и сушилня и когато те работят отслябва вентилатора.Затва го увеличих преди малко но пак е така и обикновенно луксовете ми са на 184-188 а в този момент когато червенее и пуши са 165-175 .Между-другото кумина ми е затворен на макс.Котела е Бош.Miro4774 написа:Как може да се разбере дали горелката гори правилно при "удушаване" на котела. С термометър ли трябва да се замери и каква тем. трябва да се достигат за да усвоява добре котела?Прочети няколкото мнения по нагоре! Има посочени температури, ще се ориентираш. Ясно е, че вземе ли да пропушва, значи котела е затворен повече от колкото трябва, демек удушен.
Пламъка на горелката трява да е светложълт и леко игрив, а не бял и неспокоен. Не трябва и да червенее, признак за липса на достатъчно кислород. Така съм чел, така си настройвам горелката.
Твоята сага до къде стигна?
Купих регулатор на тягата. Предстои монтаж.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб яну 14, 2017 1:08 pm, променено общо 1 път.