Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lakosste написа:
Трифон П.Трифонов написа:
Miro4774 написа:
Как може да се разбере дали горелката гори правилно при "удушаване" на котела. С термометър ли трябва да се замери и каква тем. трябва да се достигат за да усвоява добре котела?
Прочети няколкото мнения по нагоре! Има посочени температури, ще се ориентираш. Ясно е, че вземе ли да пропушва, значи котела е затворен повече от колкото трябва, демек удушен.
Пламъка на горелката трява да е светложълт и леко игрив, а не бял и неспокоен. Не трябва и да червенее, признак за липса на достатъчно кислород. Така съм чел, така си настройвам горелката.
Твоята сага до къде стигна?
Тъкмо щях дапитам нещо подобно.Забелязвам понякога,че на трета степен пламъка е супер червен и пуши.Увеличих вентилатора малко но ме съмнява ,че на един кабел са свързани пералня и сушилня и когато те работят отслябва вентилатора.Затва го увеличих преди малко но пак е така и обикновенно луксовете ми са на 184-188 а в този момент когато червенее и пуши са 165-175 .Между-другото кумина ми е затворен на макс.Котела е Бош.
И аз съм с Бош и напълно затворена клапа. В студено време и силен вятър не успява да ограничи достъпа на кислород, но като е топло леко я отварям, докато спре пушенето. Тягата на комин се променя при различни температури навън, вятър, атмосферно налягане. Освен по пламъка на горелката, се ориентирам и по температурата на изходящите газове. Вчера, при основно изчистен котел, направен 5 ходов, температура на водата 62гр. , имах температура на изхода 100 гр. Малко преди да изключи на 70гр., температурата на изхода беше 115. На горелката подавам затоплен въздух между 35 и 45 градуса.
Купих регулатор на тягата. Предстои монтаж.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб яну 14, 2017 1:08 pm, променено общо 1 път.
baeto - напреднал
А кой котел е по-подходящ за горелка Грейко, Бош или Юнкерс? Ще е добре ли на Юнкерс 27Kw. да се сложи горелка РВ20?
lakosste - специалист
baeto написа:
А кой котел е по-подходящ за горелка Грейко, Бош или Юнкерс? Ще е добре ли на Юнкерс 27Kw. да се сложи горелка РВ20?
Бош и Юнкерс са едни и същи котли с различни имена.Грейкото е на тяхния принцип но мисля че е по-пригоден за горелка.Нека и други да споделят.Иначе и двата вида са триходови ,което е едно от условията за по-добро усвояване на топлината независимо с горелка или на въглища си.
gnt69 - майстор
baeto написа:
Естествено че Грейко. За пелети трябва пелетен котел. За нафта трябва дизелова кола. За бензин, бензинова кола. Ако имаш някой от другите изброени и те стават, но ако ще купуваш нов вземаш какъвто трябва. :partyman:
baeto - напреднал
Идеята е да става и за дърва.
civ.gab - напреднал
Някой пробвал ли е" вечния Суспенд"на РБ20 със слънчоглед, че нещо не ми се получават нещата. Направо ми писна от постоянно гасне и палене. Ако някой е успял да го постигне ще бъда благодарен да сподели настройките.
maistora1965 - специалист
civ.gab написа:
Някой пробвал ли е" вечния Суспенд"на РБ20 със слънчоглед, че нещо не ми се получават нещата. Направо ми писна от постоянно гасне и палене. Ако някой е успял да го постигне ще бъда благодарен да сподели настройките.
Наи важното е режима да не е Retort a High Power.
civ.gab - напреднал
Изпълнил съм всичко което е написал togo,но пак губи пламъка и гасне.
Miro4774 - специалист
Моята я чаках до 1:30 мин и след това принудих стайния да включи си запали без проблем на трета. Наложими се да излезна и нямаше време да чакам. Ако имам време ще я гледам колко ще задържи и ще пиша.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: