• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
ktamara - специалист
Искам да си сложа нещо по стените на коридора, но да не е точно от тези ламперии дето ги има в практикер, с допълнителният кант от едната страна. Искам да е гладък прехода между отделните плочи или ламели. Гледах някакви плоскости на кроношпан за стена. Някой знае ли горе-долу колко излиза на кв. м.? Търси се цена 10-12 лв на метър. Става и корк, но с интересна шарка. Приемам с охота и други предложения, за бърз, лесен и не много скъп ремонт на коридора.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ламиниран паркет. Десени всякакви.
neillmakoli - специалист
Аз търся подобна ламперия с която да облицовам килера от вътрешната стена тъи като мисля да го преустроя на гардероб и шкаф за обувки.
И аз се бях спрял на ламинат, но също бих приел и други предложения.
Остава и като вариант да е нещо което може да се боядисва, тъи като искам да съобразя цвета с мебелите в коридора а тях все още не съм ги купил.
П.С. Къде мога да намеря преоценен паркет поради останали малки количества?
solo5 - майстор
neillmakoli написа:
Аз търся подобна ламперия с която да облицовам килера от вътрешната стена тъи като мисля да го преустроя на гардероб и шкаф за обувки.
лепиш тапети и си готов :roll:
ktamara - специалист
В Домко бях видял малки количества паркет, на много ниски цени, ама ставаше въпрос за най-много 2-3 кв.м.
neillmakoli - специалист
Идеята ми е да изглежда като гардероб затова не искам да слагам тапети а и с ламината или ламперията ще е по-чисто и изолирано.
В Домко и аз ги гледах но ще огледам и на други места, мерси все пак за съвета.
BanoTheWolf - специалист
neillmakoli написа:
П.С. Къде мога да намеря преоценен паркет поради останали малки количества?
Здрасти!
Ако си от София гледах ламиниран паркет, цвят бук в Декор център (Орион) на някаква супер промоция или нещо такова за 7лв., но на мен лично не ми хареса ;)
Успех в начинанието!
neillmakoli - специалист
Благодаря ви за отговорите .
И аз ги гледах тези паркети, както и на други места но маи ще е по-добре да купя от практикер на 8 лв кв. метър паркет тъи като ше мога да взема нужното количество и няма да се налага да го боядисвам.
Само че с паркета въникват следните проблеми за решаване:
1.Дали ще е нужно да се импрегнира от задната страна понеже на едната стена(на килера) самият гръб на паркета ще е към тръбите и там евентуално може да има влага, макар че ми се струва сухо и не е имало никога мухъл.
2.Как да го монтирам така че да оставя хлабина по краищата за да не се раздуе евентуално?
Мисля по ъглите да го закрепя с някаква дървена лаисна към стената а самият паркет да се държи на самата си сглобка.
Одобрявате ли този вариант?
Благодаря предварително за отговорите.
:partyman: от мен
solo5 - майстор
щом търсиш едновременно и изолация и естетически ефект
най-добре е да си вземеш корк
предполагам, че става въпрос за малко количество
BanoTheWolf - специалист
Не знам дали мога да добавя тук един въпрос, който ме касае мен лично, но ще пробвам :lol:
Значи, тъй като коридора ще е от паркет, а бокса на кухнята ни ще е теракот, а те са в съседство ... та може ли там, където се сливат двете настилки да сложа някаква лайсна?
Съжалявам, че разводнявам темата :)
Чао...
  • 1
  • 2

Тема "Ламинат, корк и т.н......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: