• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
sinfon написа:
... само зимата къде подгрява да държи водата топла ми трупа по 100лв сметка...
Така се получава когато човек не може да направи елементарни сметки.
Тези 100 лева са близо 500kWh и то само на една скала или само дневна тарифа.
Ако сложим че имаш и нощна тарифа, консумацията на тоя бойлер-ламя отива към 600kWh за месец.
Това пък води до към 20kWh на ден за бойлера дето стигат да се получи около 250 литра гореща вода.
Ами Тинки, не си ползвай джакузито всеки ден бе... Ще си претовариш Сифона... :lol: :lol: :lol:
infomar написа:
...Относно 9 квадрата, кабел за 9 киловата бойлер - аз съм сложил толкова, ...
И аз искам да видя кабел 9 квадрата. :-D
:partyman:
sinfon - специалист
hidrazin написа:
бТези 100 лева са близо 500kWh и то само на една скала или само дневна тарифа.
Здравей! Аз не вярвах, че бойлер който работи в режим на подгряване може да има такива главоломни загуби. Лятото сметката за ток пада на 65-70лв. Интересно, според теб, каква трябва да е средната консумация на домакинство в киловати?
И да, по 1 тарифа съм. Причината е, че трябва да намеря и да закарам титуляра, а това до този момент не ми се е удало. Електромерът е електронен, отчита 2, но и на двете тарифи е бележката има една и съща сума. #-o
iliya_i - майстор
Че като не можеш да намериш титуляра, на кого плащаш наем? Щото ако къщата е твоя, ти ще си титуляра!
zz_stefanov - майстор
zz_stefanov написа:
sinfon написа:
Здравей! Когато е правена тая схема токът беше ЕВТИН! ВЕЧЕ НЕ Е! БАСИ И ЛУКСА ДА ИМАШ ЕДНА ТОПЛА ВОДА!
Баси сметката за която ореваваш форума. 30 лева разлика зима/лято :)
Да се преместя дето е мястото: Прекъсваш топлата вода до кухнята, поставяш там малък 10л обемен бойлер, само за миенето на чиниите и ще докараш разликата зима/лято до 15 лева, щото пак ще я има. :-D

пп Тинки, като се сгорещи и тая тема, не си сменяй ника, това с нищо не те променя. Няма ново начало доколкото чета :-D
sinfon - специалист
iliya_i написа:
Щото ако къщата е твоя, ти ще си титуляра!
Здравей! Това не е така. На когото се пише партидата при пускането на тока, на това име си остава, докато не се смени. Промяна на собственост на жилище не променя автоматично титуляра по партидите.
zz_stefanov написа:
рекъсваш топлата вода до кухнята, поставяш там малък 10л обемен бойлер, само за миенето на чиниите и ще докараш разликата зима/лято до 15 лева, щото пак ще я има.
Здравей!Аз си мисля за проточен кухненски. От рода на 3kW.
zz_stefanov - майстор
sinfon написа:
iliya_i написа:
Щото ако къщата е твоя, ти ще си титуляра!
Здравей! Това не е така. На когото се пише партидата при пускането на тока, на това име си остава, докато не се смени. Промяна на собственост на жилище не променя автоматично титуляра по партидите.
zz_stefanov написа:
рекъсваш топлата вода до кухнята, поставяш там малък 10л обемен бойлер, само за миенето на чиниите и ще докараш разликата зима/лято до 15 лева, щото пак ще я има.
Здравей!Аз си мисля за проточен кухненски. От рода на 3kW.
Ми появяваш се с документа ти за собственост в енергото и партидата става твоя.
preslav - майстор
hidrazin написа:
Така се получава когато човек не може да направи елементарни сметки.
Тези 100 лева са близо 500kWh и то само на една скала или само дневна тарифа.
infomar написа:
...Относно 9 квадрата, кабел за 9 киловата бойлер - аз съм сложил толкова, ...
И аз искам да видя кабел 9 квадрата. :-D
:partyman:
Ти не можеш да смяташ 100 лв. са 454 kWh, а човекът казва, че има и телевизор и LED крушки и зарядно за GSM - бъзикам се, ама дано другият да чете. Ако тези пари са за бойлера това значи, че едни 7 часа ежедневно това чудо работи на пълна мощност. Съвсем скоро монтирах същия бойлер 50л с 1.5 kW нагревател, напълнен с ледена вода за 2 часа загря до дупка, другите 5 часа къде отиват не знам.
По повод на 9 квадрата кабел ще ти кажа как да си направиш - взимаш едно парче 6 квадрата, делиш го на две, после едната половинка я разрязваш по дължината, така че да се получат 3 квадрата, добавяш ги към другите 6 и си имаш 9 квадрата кабел.
iliya_i - майстор
Уж си учен. Бакълавър! Пък с една партида за ток не можеш се оправи. Четеш в сайта на ЧЕЗ как става или ако те мързи да четеш, пусни тема във форума. Ще ти обясним, че трябва да пуснеш заявление и да покажеш документ за собственост. А и да платиш 5-6 лева такса. Но ти сигурно и нотариален акт нямаш, щото нотариусите са едни кожодери :axe:
nikolov333 - майстор
9кв.най-лесно стават с 2х4+1.. :-D :-D :lol:
DundyTheCroc - майстор
Ееее, много сложно, по-лесно е един 4мм2 и два 2.5мм2, в паралел :) Много вероятно да е точно така, че Тинки няма да даде пари за нов 10мм2, а ще слага каквото има.
След смяна на собственост смяната на партида е задължение на собственика и е безплатно.
п.п. Николов, изпревари ме ;)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "Търся проточен бойлер под налягане, който да замести обикновен!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: