• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
LazarGanev - "Велик майстор"
Браво, добра работа. Аз бих махнал целия възел тройник/коляно и бих изпълнил всичко с твърд припой.
geniya - специалист
LazarGanev написа:
Браво, добра работа. Аз бих махнал целия възел тройник/коляно и бих изпълнил всичко с твърд припой.
Послушай Лазар, с твърдия припой ще заспи и ще спиш спокойно.
Чираче - майстор
lexus ct200h написа:
. Теча е от тетка ф22 . Изглежда като забравено да се спои без следи от никакъв припой. .
Изглежда ми като умишлено "слагане на шапката". :? И как може майстора да не направи водна проба на студено и в работен режим, преди да се правят каквито и да е следващи довършителни работи?
preslav - майстор
Чираче написа:
lexus ct200h написа:
. Теча е от тетка ф22 . Изглежда като забравено да се спои без следи от никакъв припой. .
Изглежда ми като умишлено "слагане на шапката". :? И как може майстора да не направи водна проба на студено и в работен режим, преди да се правят каквито и да е следващи довършителни работи?
Чест му прави на Лексус, че не си заеба темата, а сподели къде е бил проблема. И аз се питам обаче що за майстор е този дето не си е надул системата преди довършителните работи? В случая бих го докарал да си оправи работата и да си плати щетите - ако не иска доброволно има и доброзорни начини.
nikolovvd - майстор
Не е бил майстор, а чирак. Преди 2 години описах тук такъв случай.
Аз извиках майстора, а той пратил чирака си. Оня А-а-а, О-о-о, У-у-у, това така, онова инак - многознайковец.
Още на втория ден се видя, че работата му неструва и продече.
lexus ct200h - специалист
lazar много исках да запоя всичко с твърд припой. Знам, че имам 4, 5 пръчки оставени някъде и взех от един комшия малък оксижен. Доста ги търсих, но не ги намерих. Днес е неделя. мекия ми е под ръка и за жалост използвах него с мисълта после да надувам пак системата и да огледам за друг теч. Отворих тръбата, там нямаше припой. Тръбата не беше нова и е трябвало да я почисти механично.

Прикачен файл

20170115_211500.jpg

Прикачен файл

20170115_212133.jpg

Прикачен файл

IMG-1484508317382-V.jpg

Прикачен файл

IMG-1484508848600-V.jpg

Прикачен файл

IMG-1484508873411-V.jpg
Ето и тръбата

Прикачен файл

IMG-1484497328204-V.jpg

Прикачен файл

20170115_185156.jpg

Прикачен файл

IMG-1484497547265-V.jpg

Прикачен файл

20170115_181943.jpg

Прикачен файл

20170115_185117.jpg
А. така изглежда тръба или коляно, в които е имало припой.

Прикачен файл

20170116_001019.jpg

Прикачен файл

20170116_001003.jpg
Майстора се казва Владислав Павлов. 2,10 висок, куц с очила, бръмчи с мини бусче "Пиаджо" с реклама на GREE и тревичка отстрани. Когато му се обадиш за нещо гаранционно, казва: Това не е възможно, нещо ме лъжеш, пълни до горе, аз утре ще мина. И така 4 месеца "Утре". Чух, че и на друго място го е правил "Утрето", дори си послужил с името на фирма "Термодизаин", но не познал .Човекът ги познавал и просто го набил след 10 пъти "утре". В началото ти казва брутна цена с всички консумативи вътре "топтан". Цена страшно надута. След лек пазарлък ти сваля 200 лева, но след третия ден те праща да напазаруваш за едни 1000 лева разни неща, които няма как да не ги дадеш, след като си му дал пачка от 5000 предварително за да започне и уж да купи всичко необходимо. Накрая става ясно, че е похарчил 2300 и ме е натоварил с още 1000лв.. Ю пи еса не е все още свързан. Всички тръби са накриво .Радиаторите се клатят и те са накриво. Жици са разхвърляни навсякъде, включително и около конвекторите. На ключови места липсват кранове и холендри. От системата не се отделя нито камината, нито топлообменника, нито бойлера. Когато го попитах защо ги няма казва :защото са скъпи и ти нямаше да ги купиш... ЧАКАЙ МАЛКО...АЛОО

Прикачен файл

20170112_114620.jpg
И така гаранция Франция...викаш неволята.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26

Тема "локално парно губи мистериозно течност" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: