• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zdravcho - специалист
Аааа, аз не за сметката за ток - чудех се къде ги мерят тия 12-16°С на студената вода посред зима :? А тя жената мине ли през банята топла вода няма, без значение от t° на входна вода, киловати, литри... :-D
DMN - майстор
hidrazin написа:
разликата ще е около 0,35Wh
Имал си предвид не ватчаса, а киловат часа :partyman:
zdravcho написа:
чудех се къде ги мерят тия 12-16°С на студената вода посред зима
Ами мерим ги, писали сме къде. Той един велик човек е написал - "Всичко е относително", това имах предвид, с моя пост. :)
Последна промяна от DMN на нед яну 15, 2017 1:53 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Разбира се че kWh. Коригирано е. Благодаря за корекцията.
:partyman:
sinfon - специалист
Ники274 написа:
.Това му го казва почти всеки коментиращ в темата,ама човека спори и нарежда.То такава злоба откъде идва не знам.
...Няма да завиждам нито ще нареждам, даже напротив.Ще ми даде тема за размисъл и аз как да го постигна.
Здравей! Приятел, това не е злоба! Просто само конвекторите, които с нищо не са по-различни от печките с кварцов реотан или тия Лъч1, консумацията на ток превишава тази, която ти твърдиш и то с много. Освен ако не си в блок и не те отопляват другите. Ако и без да пускаш отопление, температурата на въздуха ти е 15 градуса - може.
Относно нареждането по други причини - конкретен човек си го е заслужил. С надуто поведение.
Както и да е - аз отопление на ток нямам. Изброил съм консуматорите. Не виждам кой ще лапа феноменално. Питам дали някой е имал подобен проблем. Основен акцент пада на бойлера очевидно. Уредът с най-голяма консумация - 2kW.
Не мога да тръгна да меря всеки консуматор по колко гори, всеки месец по един. Няма да свърша до другата година.
hidrazin написа:
Разбира се че kWh. Коригирано е. Благодаря за корекцията.
Няма корекции. Неграмотен веднъж, за резил цял живот.
infomar
zdravcho написа:
Аааа, аз не за сметката за ток - чудех се къде ги мерят тия 12-16°С на студената вода посред зима :? А тя жената мине ли през банята топла вода няма, без значение от t° на входна вода, киловати, литри... :-D
Относно температура на входяща вода:
В Бургас съм мерил температурара, когато живеех там - 4-ти етаж, ЦГЧ до Профс. дом. Било е инцидентно зимно време, но нямам спомен колко е била външната температура. Сега нямам представа колко е.

В момента съм в село Плевенски окръг, мерил съм сутрин инцидентно температурата на входящата вода, когато водя, че налягането е слабо и то само при много студени нощи - при -10,-15 гр. Това беше миналата зима, когато нямах подгрев на външният водомер и тръбите около него. В два от случаите спасявах положението и имах постоянно вода... докато комшиите оставаха без вода - замръзнали тръби. Да, водомерът е външен и около него има 2-3 метра външни тръби. Това лято им сложих подгрев с ел. кабел 11w/m. и нямам никакви проблеми в най-големите студове и затова не съм мерил температурата на водата - нямало е смисъл. Мерих я веднъж, за информация когато проверявах качеството на водата и беше 12 гр.

Продължавайте да се заяждате... много е позитивно. За сведение на градските чеда, където всичко ви е на ред и нямате подобни проблеми, то по селата (в България има и села и всичко не е столица) по някога хората имат проблеми с външните си водомери.

Бъдете здрави и нека грипът не ви "хване"...

п.с.
Току що измерих температурата на постъпващата вода и е отново 12 гр.

Изображение
Последна промяна от infomar на нед яну 15, 2017 2:15 pm, променено общо 1 път.
zz_stefanov - майстор
Е де, и ние често се правим на селяни, знаем от де се хваща мотиката :-D
zdravcho - специалист
Не се заяждам, просто ми е чудно. Снимката и температурата са актуални към датата и часа на поста.
infomar написа:
В Бургас съм мерил температурара, когато живеех там - 4-ти етаж, ЦГЧ до Профс. дом. Било е инцидентно зимно време, но нямам спомен колко е била външната температура.
- каква беше температурата, или вече не си спомняш?
sinfon написа:
Просто само конвекторите, които с нищо не са по-различни от печките с кварцов реотан или тия Лъч1
- ама много си в грешка, голяма разлика има. Само като насока - когато един ел. уред за отопление свети, значи КПД от към отопление пада
:partyman:
marian1 - майстор
ето и моЙте 5ст в темата! :)
Аз съм замервал бойлер - 80 л 2000 вата - ( при нашия режим на употреба, 3 човека ) на сезон зима е 8 киловата на 24 часа!
Климатик - 8,5 киловата за 24 часа ( при интерес ще дам допълнителни данни) , хладилник 1 киловат на 24 часа. Играл съм си ( имам 2 устройства) и знаех за всеки уред колко харчи, но вече нямам спомен... готварска печка ( дано не греша 6,5 киловата) Нооо всичко е индивидуално според жилището, хората и навиците им....
Мисля си, макар да нямам достъп до другите хладилници чееее вс е трик за класове А, АА и ААА ... ( спрямо цена - експлоатационен срок ) ако някой има данни за някой супер ААА нека даде .... Ще се радвам да се осведомя за разликите в потребление, за да преценя има ли смисъл от висок клас хладилник и оправдана ли е да се плати разликата в цената....

Към автора - едно устройство за замерване би помогнало да попълниш неизвестните ти, другото, няма да повтарям вече предложени неща....
infomar
zdravcho написа:
Не се заяждам, просто ми е чудно. Снимката и температурата са актуални към датата и часа на поста.
infomar написа:
В Бургас съм мерил температурара, когато живеех там - 4-ти етаж, ЦГЧ до Профс. дом. Било е инцидентно зимно време, но нямам спомен колко е била външната температура.
- каква беше температурата, или вече не си спомняш?
От 5-6 години вече не живея в този апартамент (обясних къде се намира, обявен е за продан).
Когато живеех там един зимен ден жената се оплака, че водата е много студена и аз се заинтригувах и измерих температурата и + 15 гр.(не е бил от най-студените дни - стандартна бургаска зима) Каквато и грешка да е имал термометъра, не е била повече от 2-3 гр. (не е бил лабораторен). Апартамента е много топъл и зимата когато пекне слънцето в южните и източните прозорци.... климатиците почти изключваха. Сега мога само да мечтая за подобно разположение...отопление и токови сметки.
sinfon - специалист
zdravcho написа:
ама много си в грешка, голяма разлика има. Само като насока - когато един ел. уред за отопление свети, значи КПД от към отопление пада
Здравей! Светлината на един отоплителен уред е някъде 2-3% от мощността му. Останалите 98% - топли. Ефективност на уред с реотан винаги е там. От там конвекторите с нищо не са по-ефективни от Лъч1.
За това и крушките с нажежаема жичка имат толкова ниска ефективност.
marian1 написа:
Аз съм замервал бойлер - 80 л 2000 вата - ( при нашия режим на употреба, 3 човека ) на сезон зима е 8 киловата на 24 часа!
Отоплено помещение, където е бойлера ли?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16

Тема "Търся проточен бойлер под налягане, който да замести обикновен!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: