Аааа, аз не за сметката за ток - чудех се къде ги мерят тия 12-16°С на студената вода посред зима
А тя жената мине ли през банята топла вода няма, без значение от t° на входна вода, киловати, литри... 

hidrazin написа:разликата ще е около 0,35WhИмал си предвид не ватчаса, а киловат часа
zdravcho написа:чудех се къде ги мерят тия 12-16°С на студената вода посред зимаАми мерим ги, писали сме къде. Той един велик човек е написал - "Всичко е относително", това имах предвид, с моя пост.
Ники274 написа:.Това му го казва почти всеки коментиращ в темата,ама човека спори и нарежда.То такава злоба откъде идва не знам.Здравей! Приятел, това не е злоба! Просто само конвекторите, които с нищо не са по-различни от печките с кварцов реотан или тия Лъч1, консумацията на ток превишава тази, която ти твърдиш и то с много. Освен ако не си в блок и не те отопляват другите. Ако и без да пускаш отопление, температурата на въздуха ти е 15 градуса - може.
...Няма да завиждам нито ще нареждам, даже напротив.Ще ми даде тема за размисъл и аз как да го постигна.
hidrazin написа:Разбира се че kWh. Коригирано е. Благодаря за корекцията.Няма корекции. Неграмотен веднъж, за резил цял живот.
zdravcho написа:Аааа, аз не за сметката за ток - чудех се къде ги мерят тия 12-16°С на студената вода посред зимаОтносно температура на входяща вода:А тя жената мине ли през банята топла вода няма, без значение от t° на входна вода, киловати, литри...
infomar написа:В Бургас съм мерил температурара, когато живеех там - 4-ти етаж, ЦГЧ до Профс. дом. Било е инцидентно зимно време, но нямам спомен колко е била външната температура.- каква беше температурата, или вече не си спомняш?
sinfon написа:Просто само конвекторите, които с нищо не са по-различни от печките с кварцов реотан или тия Лъч1- ама много си в грешка, голяма разлика има. Само като насока - когато един ел. уред за отопление свети, значи КПД от към отопление пада
zdravcho написа:Не се заяждам, просто ми е чудно. Снимката и температурата са актуални към датата и часа на поста.От 5-6 години вече не живея в този апартамент (обясних къде се намира, обявен е за продан).infomar написа:В Бургас съм мерил температурара, когато живеех там - 4-ти етаж, ЦГЧ до Профс. дом. Било е инцидентно зимно време, но нямам спомен колко е била външната температура.- каква беше температурата, или вече не си спомняш?
zdravcho написа: ама много си в грешка, голяма разлика има. Само като насока - когато един ел. уред за отопление свети, значи КПД от към отопление падаЗдравей! Светлината на един отоплителен уред е някъде 2-3% от мощността му. Останалите 98% - топли. Ефективност на уред с реотан винаги е там. От там конвекторите с нищо не са по-ефективни от Лъч1.
marian1 написа:Аз съм замервал бойлер - 80 л 2000 вата - ( при нашия режим на употреба, 3 човека ) на сезон зима е 8 киловата на 24 часа!Отоплено помещение, където е бойлера ли?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: