• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, дисплея на автомобила ми показва радиата и час, но случайно го осветих с фенер и видях че под часа има и градуси, във странично дясно огледало няма датчик, да кажем че щи си купя датчик, как трябва да се свърже защото отзад на дисплея няма свободна букса, и какво трябва още да се направи за да се покажат градусите, Благодаря :yawinkle:

Прикачен файл

P_20161125_104915.jpg
P_20161125_104915.jpg (52.54 KиБ) Видяна 1441 пъти
inspo - майстор
А какво показват градусите?
Щото може и подсветката да е изгоряла.
DMN - майстор
Като гледам какъв е дисплея, то дори и да има подсветка, тя няма нищо общо с това, че липсват показанията на градусите.
Има много дисплеи(от този вид) на различни уреди, които съдържат разни показания, но не всички се показват, просто уредите нямат такава опция. От снимката не се вижда да има нещо под часа.
Виж при някой друг с Рено как са нещата.
Градусите като ги осветя с фенер се виждат четери нули и точката за градусите, в един друг форум попитах и ми отговориха така, Тоя дисплей получава данни по протокол, близък до I2C, какво да изпише. Часовникът си работи самостоятелно. Та ако искаш просто да му закачиш датчик, за да показва и температура - няма да стане. Ако искаш да му светнеш всички символи, трябва да се включиш в протокола с коректни данни....
(За което въобще не знам за какво става дума)
zdravcho - специалист
За да не правят 5 различни дисплея, правят един, който вграждат в много автомобили. Какво ще показва дисплея - час, дата, темп. моментен разход, среден разход, инфо от радиото и т.н. зависи каква информация се подава към него от компютъра. Ако фабрично колата няма датчик за температура, може и да няма и модул за термометър. В такъв случай и да сложиш датчик къде ще го свържеш? Питай по форумите на Рено за такива подробности как стоят нещата - дали е въпрос само на датчик и къде трябва да се свърже?
Гледах друг тъкъв дисплей с показания на градуси отзад на дисплея си има букса за датчика, а на моя няма. За това питам нещо да се побългари, няма начин да не може да стане но аз не разбирам и не познавам такъв човек който разбира от електроника, за това питам по форумите
DMN - майстор
renaultscenik написа:
Гледах друг тъкъв дисплей с показания на градуси отзад на дисплея си има букса за датчика, а на моя няма.
Ами според мен няма толкова лесен начин да се побългари.
Всъщност има...вземаш си нещо такова:
Прикачен файл:
021.jpg
021.jpg (53.34 KиБ) Видяна 1388 пъти
П.П. Даже в Лидл от утре пускат подобни термометри.
Последна промяна от DMN на нед яну 15, 2017 5:03 pm, променено общо 1 път.
zdravcho - специалист
Купи си друг дисплей с термо модул и вход за датчик + датчик
Ники274 - специалист
renaultscenik написа:
Искам да си е оргинално.
Щом го променяш няма как да е оригинално,оригиналното е както е в момента.Има си коли базови модели,има си с допълнителни екстри.Твоята не е накичена-това е.
Както каза колегата в предния коментар,отиваш в някоя морга намираш въпросния дисплей,ще ти дадат инсталация,датчик и т.н. ,монтираш си ги на твоята колица и надяваме се вече ще си щастлив гледайки градусите докато караш ;)
  • 1
  • 2

Тема "Този дисплей ще може ли да заработи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: