Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
abaka - напреднал
Здравейте майстори! Имам нужда от помощ и съвети! Искам да направя плот+шкаф в банята, ама НАПРАВИ СИ САМ не да го поръчвам някъде. Та въпросите са: как точно се нарича тоя материал показан на ей тая снимка от кака Лара, в една друга тема: Изображение
Имам вече мивката /стандартна "мида"/ исками се да я "вградя" в плота и отдолу две или три вратички. Приемам всякакви идеи и съвети, с какви точно материали да го направя, как да го обработя, с какви инстументи.... и каквото се сетите. Мислех и върху идеята за някакъв гранитен или стъклен плот, а отдолу с материали като за дограмата- алуминиеви или пвц профили и незнам как точно се казва това пластмасовото-прилича на тъъънък ламинат. Давайте идеи моля ви...
Time2Burn - специалист
Точно този материал е невъзможно да си го направиш или обработиш сам. Този плот е от технически камък и цената именно на този на снимката е около 1500 лева. Може да пробваш с някакъв вид плоскост за плот на кухни, но за в банята не знам колко ще изкара. Закрепването става с планки и силикон.
abaka - напреднал
Малеее много лев бря! Абе имах впредвид нещо подобно,то ясно че няма да е технически камък. Някакъв изкуствен материал,който да е водо и влагоустойчив. Какви са разликите между гранит, полимермрамор, мрамор и ...Какво мога да използвам като материал, ама да е по-еФтинко. Мислех си за тия кухненските термоплотове,ама за баня няма да издържат на влагата и парата ми се струва :? Ще проверя по фирмите където правят надгробни паметници, ама незнам какъв материал точно да търся, затова питам тука-който знае да помага. Приемам идеи и за шкафа под плота....
кака Лара - специалист
Здрасти колега по съдба :)
за камъка (и хората) колегите тук са написали доста, провери тази тема: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 53dd82a782

Иначе и аз скоро трябва да взимам решение какъв да е плота, скоро видях къде е склада на Мармодом и смятам тия дни да се разходя да поразпитам (предлагат мрамори, гранити и агломерати)

Кажи колко ти е голяма банята, ще се мокри ли шкафа директно, каква е вентилацията.

Аз се спрях на някакъв МДФ за вратичките, майстора ми вкара оферта да ми ги оцвети в къвто цвят искам с автолак и "нямало да мръдне". Иначе някъде из нета бях срещала оферти за ПВЦ вратички, което си е най-добрия вариант в случая, ама на мен лично ми изглеждат изкуствени
abaka - напреднал
Здрасти! Аз май клоня да направя плот от полимермрамор и някакви вратички отдолу -стъкло с алуминиеви профили, не знам само отстрани на шкафа какво да използвам, ама предпочитам по-дебеличко стъкло/щот пвц излиза бая лев/ отколкото МДФ и виж защо:
Изображение

Изображение

Изображение

Не с автоемайл лак, ами и с л......а да ти ги намажат вратичките, след време пак ще цъфнат
abaka - напреднал
Банята е 2 на 2, ще има душ-кабина, шкафа няма да се мокри директно, ще има и някакво измислено вентилаторче-направо свързано навън,че няма комин близо до банята. Все още съм в чуденка: мивката вече е купена,дали да и измислям шкаф и от какво да е, или направо да я засиля и да взема готов вариант шкаф с мивка??? Ваш`те съвети молим!
jewel - напреднал
abaka,как вървят нещата с банята?и аз сега умувам за мойта и не мога да взема решение-хем по-евтинко,че парите свършиха,хем и да не е за две години само :? иначе поразпитах за тея кухненски плотове и след многото обикаляне и събиране на мнения-не смятам,че стават за баня.плотовете са водоустойчиви,ама не търпят на директно поливане с вода-а нали мивката е на тях и ще се мокрят..решението май е или мрамор,или вид изкуствен/естествен камък,или пвц.при мен нещата стоят така:искам плот,защото и пералнята ми е в банята и исках тя да остане под плота,в който трябва и мивката да е вградена.евентуално по-късно като съберем малко парички да направим и някакви вратички,та да скрием дъното на мивката и пералнята...ама това в бъдеще,де :-D
jewel - напреднал
abaka,как вървят нещата с банята?и аз сега умувам за мойта и не мога да взема решение-хем по-евтинко,че парите свършиха,хем и да не е за две години само :? иначе поразпитах за тея кухненски плотове и след многото обикаляне и събиране на мнения-не смятам,че стават за баня.плотовете са водоустойчиви,ама не търпят на директно поливане с вода-а нали мивката е на тях и ще се мокрят..решението май е или мрамор,или вид изкуствен/естествен камък,или пвц.при мен нещата стоят така:искам плот,защото и пералнята ми е в банята и исках тя да остане под плота,в който трябва и мивката да е вградена.евентуално по-късно като съберем малко парички да направим и някакви вратички,та да скрием дъното на мивката и пералнята...ама това в бъдеще,де :-D

Тема "? материали трябват за плот+шкаф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: