• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kolcho - специалист
sinfon написа:
Както и да е - аз отопление на ток нямам. Изброил съм консуматорите. Не виждам кой ще лапа феноменално. Питам дали някой е имал подобен проблем. Основен акцент пада на бойлера очевидно. Уредът с най-голяма консумация - 2kW.
Пак да повторя: губиш енергия / пари/ по два начина!
1. Губиш 20 лв от това, че нямаш отчитане на потреблението по нощна тарифа.
2. Втората загуба - имаш 12 метра тръби между бойлера и кухнята. Това са, грубо казано, между 1,5 и 2 литра вода в тръбите / в зависимост от диаметъра, предполагаемо са или 1/2, или 3/4/ . Губиш ги при всяко пускане на крана в кухнята + почти още толкова докато тръбите се загреят. Ако пускаш топлата вода в кухнята десетина пъти на ден - чисти между 30 и 40 литра топла вода плиснати в канала. Ежедневно по около един загрят бойлер се хвърля на боклука! Е, това ти струва допълнително някъде между 20 и 30 лева месечно върху сметката.
Пак ти казвам - остави си бойлера в банята. Монтирай някакво локално бойлерче в кухнята за миене на чинии. Премини на двойнотарифно отчитане. Сметките ти ще паднат гарантирано с поне 40 лева.
Това е. Никаква мистерия няма в ситуацията, само натурална човешка глупост!
preslav - майстор
DMN написа:
preslav написа:
Почваш да ме дразниш,
DMN написа:
На мен въпроса ми е - щом толкова ви дразни, защо пишете и участвате в темите му?
preslav написа:
Мен не ме дразни
preslav написа:

Бъркаш, аз съм шизофреник и съм бил къде ли не - не се лекува това състояние
А хронологично извадката ти как е подредена или кълвеш където ти е най-удобно?
Участвам в темите на въпросния защото все си мисля, че някой може да си направи изводите и само с четене - лъсна ли истината (лъжата) в крайна сметка, за какво сме се разтревожили като ходим от дъжд на вятър на гости?
Ти каво по-точно искаш да ми кажеш или и ти (като питащия) пълниш пространството с ...
Искаш ли да не продължавам, че сигурно си чувал за Добруджа и златно жито там вирее!
olelemaiko - специалист
в тези клиники не ели забранен интернет.
DMN - майстор
preslav написа:
Искаш ли да не продължавам, че сигурно си чувал за Добруджа и златно жито там вирее!
А, що да не продължаваш, давай,ти сам си го написал:
preslav написа:
Мен не ме дразни, може би защото съм доста нов, а и покрай реакциите на неговите постове се ориентирам на другите колко им тегли кантарчето.
Давай да видим колко тегли и твоето кантарче.
preslav - майстор
olelemaiko написа:
в тези клиники не ели забранен интернет.
Не, не е забранен - това е част от терапията, така разбираш, че лудоста не е обзела само теб. В същност много погрешно е схващането, че шизофренията е лудост, ама нейсе!
marian1 - майстор
sinfon написа:
marian1 написа:
Аз съм замервал бойлер - 80 л 2000 вата - ( при нашия режим на употреба, 3 човека ) на сезон зима е 8 киловата на 24 часа!
Отоплено помещение, където е бойлера ли?
Да, в помещението където е бойлера ( баня) постоянни 20-21 градуса
И да, висока ми се вижда сметката за ток - като я сравня с моята, а всичко ми е на ток - 1 домакинство, 2 климатика, 1 бойлер - последна сметка 130 лв - всичко работи нон стоп

П.С. Почвам да си мисля бойлера да не е натрупал варовик и да върти сметка.... намери с нещо да го мернеш
DMN - майстор
Преславе, ай стига сме писали глупости(не изключвам и себе си). Дай да пием по едно :partyman: .
Мисля, че достатъчно съвети се дадоха по темата, автора ще си реши сам :) .
sinfon - специалист
kolcho написа:
Пак да повторя: губиш енергия / пари/ по два начина!
Здравей! Това го разбрах. Да, ще се постарая да снабдя с такова родителите ми или поне ще упорствам, за да ги накарам. Идеята беше да не се пипа инсталацията, че ще падне едно мрънкотене, но явно - ще трябва!
Но модификациите ще пестят ток през целия ден, не само на нощна тарифа. :)
marian1 написа:
Да, в помещението където е бойлера ( баня) постоянни 20-21 градуса
П.С. Почвам да си мисля бойлера да не е натрупал варовик и да върти сметка.... намери с нещо да го мернеш
Ами в тая баня някакво отопление се пуска само преди къпане. Иначе е не повече от 10 градуса вътре зимата.
А бойлерът съм го отварял, чистил съм го, смених му уплътнението и тръбата за топлата вода.
preslav написа:
Ти каво по-точно искаш да ми кажеш или и ти (като питащия) пълниш пространството с ...
Здравей! Питащия пита, за да може да се предприемат действия. И пита, за да си свери часовника. И такива ще бъдат предприети. Коментарите за това кой какъв бил и за коя зълва става въпрос са излишни.
preslav - майстор
DMN написа:
Преславе, ай стига сме писали глупости(не изключвам и себе си). Дай да пием по едно :partyman: .
Мисля, че достатъчно съвети се дадоха по темата, автора ще си реши сам :) .
Хей, че добра идея - хайде наздраве!
Иначе авторът нищо няма да реши, още повече сам!
Аз вече си търся проточен бойлер за вино - от едната страна вкарваш вода, от другата излиза вино, бира, водка, ракия - каквото ти душа сака.
СЕРОЗНО - наприказвах се и аз по темата.
Наздраве!
sinfon - специалист
preslav написа:
Иначе авторът нищо няма да реши, още повече сам!
Защо така мислиш? Аз ще им обясня, че настоявам и ще се вземат мерки.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Търся проточен бойлер под налягане, който да замести обикновен!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: