Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pesho - специалист
Master_Kenobi написа:
pesho написа:
...Виждам,че имаш някви знания и разсъждаваш,но знанията не са ти пълни и разсъжденията незавършени...
Това кой го казва? :?
Професор Вучков
pesho - специалист
Master_Kenobi написа:
И айде, стига със спама! Човека пита за бетонна плоча!
Айде,край ! Лека нощ!
KRISTINOBAL - специалист
Хеи хора оспамихте ми темата и така тераската няма да се вдигне. :-D

Къщата е на буквата Г и терасата ще бъде между две стени.
Не мисля, че е толкова сложно, четири колони и плоча върху тях 10 квадрата.
Ще си направя и трегери на плочата и ми се струва, че ще бъде най-здравото място на къщата а вие го изкарахте все едно ще строя небостъргач.

Напишете нещо за арматура и т.н

Форума е направи си сам и затова искам идеи как да си го направя сам, а начина с проектанта и строителна бригада си го знам.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами хвани поне един що-годе образован арматурист, щом не щеш проектант.
todor_velikov - специалист
мисля че тук няма да намериш отговор на твоя въпрос,въпреки че всички се пишат на големи специалисти-виж какво стана с мойта подобна на твойта тема -
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 2%F3%F0%E0
emil_v r - майстор
Тодоре мн. дразниш , ти изобщо не беше прав в твойта тема .
Няколко човека се опитваха мисля да ти обясняват .
Ще ти я прочета , и ще ти кажа там арматурата .

Кристин --
две заварени мрежи Ф5 , квадратти през 10см .
Едната горна , др. долна .
Долната на фиксатори , горната 3см покритие , Д на плочата 13 см .
По късата страна в двата края и по средата усилители Ф12 , по 3 бр .
Ааъ :) и ти дразниш , ще си допаднете с Тодор .
KRISTINOBAL - специалист
Форума е направи си сам, а всеки втори съветва да си намеря проектант, арматурист, куфражист.................... то по-добре пуснетеедин каталог на стройтелните фирми и закриите форума.

Искам информация сам да си го направя, ако можете помогнете или не спамете темата.

Плоча 2.5 на 4 метра стояща на четири колони на височина 2.5 метра.

Обикновенно повечето маистори са по-некомпетентни и от мен понеже аз поне се интересувам да прочета и науча нещо, надявам се с ваша помощ :) , а маистора идва със самочуствие на такъв претупва работата, взима парите и си заминава и след това аз да си скубя косите.
Ако искаш нещо да е направено както трябва направи си го САМ.
Стефан - майстор
KRISTINOBAL написа:
Форума е направи си сам, а всеки втори съветва да си намеря проектант, арматурист, куфражист.................... Обикновенно повечето маистори са по-некомпетентни и от мен понеже аз поне се интересувам да прочета и науча нещо, надявам се с ваша помощ :) , а маистора идва със самочуствие на такъв претупва работата, взима парите и си заминава и след това аз да си скубя косите.
Ако искаш нещо да е направено както трябва направи си го САМ
.
Много точно казано - от съвсем пресен личен опит. Побеляха ми косите от майстори - за един нищо и никакъв груб строеж ме мотаха две отпуски от по 30 дни, фалирах, крадяха от материалите и влачеха по домовете си. Но грубия строеж не е за сам човек работа. По мои сметки, ако бяха уплътнявали работното си време/идваха около 9,30 ч., работеха до 12,00 ч, почиваха до 13,00 ч., и в 15,30 ч вече не бяха на обекта/, ако бяха работили съвестно/в повечето случаи симулираха работа, и говореха само за бира, кебапчета и жени/ за прекалено голямата им заплата съобразно техния интелект, щяха да свършат работата за не повече от две седмици чист труд. И то бригада от 5 човека. Да, ама не.

В момента чакам/когато му дойде времето за декофриране/ да дойдат да си вземат подпорите, платната, и да хващат гората. И повече "майстор" в къщата ми няма да влезе. Само през трупа ми :lol:
emil_v r - майстор
Стефане ти какво се обаждаш...
Ако ми паднеш при теракота , имам достатъчно интелект да те оскубя кат гъска !
Имаме клиенти които плащайки получават инсулт /инфаркт , така че побеляване нищо не е .
Цената вече е 25-30 , не се прави на беден ! :x

Кристино... ти самоспамиш , виш горе че съм ти оразмерил арматурата ,
какво повече , да дода и да я направа ?
Защо , why ?? просто не си го" направите сам " , а питате майсторя ,
после за благодарност ни плюете :-D ?
Технологията е 90% от работата аджеба .
Такива кат вас правите подпорна стена от тенекий от сирене :) ...
вечно ще се смея на това творение , не помна къде беше във форума :-D
Стефан - майстор
Емо,
Можеш да се обидиш от поста ми само при положение, че си като моите полуграмотни "майстори":? И ако всяка вечер си тръгваш от обекта с две плочки в чантата, и торбичка теразид. И най-нахално заявяваш на собственика, че ти трябват за в къщи, и няма смисъл да ги купуваш, като можеш да ги вземеш от обекта. Така, както ми отговори един от моите "майстори", като го хванах с нарязаното/ предназначено за армиране на плочата /, и пакетирано желязо. В добавка ми каза "Да си го завра в ..... това желязо". Ето, на такива "майстори" попаднах. Католици от гр. Раковски. Няма да казвам името на фирмата и строителния предприемач, защото е много интелигентен и умен човек. Но с такива "майстори" бизнеса му няма да върви. Жалко!

Тема "Бетонна плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: