Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
maddog3 - напреднал
Здравейте , много търсих но никъде не успях да намеря как мога да свържа керамичен плот AEG 66100 K-MN kъм ел. мрежа .. значи има кабел ..който завършва с - черно, кафява , жълтозелено и синъо жила.. ако някой има представа как мога да ги свържа ще съм му благодарен !
maddog3 - напреднал
доколкото прочетох някъде жълтозеления кабел е земя
DStefanov - специалист
Обикновено всеки уред има схема на свързване :shock:
Учудвам, се че уреда са го продали с кабел. Кабелът се купува отделно и трябва да има 3 жила (за монофазно свързване АС 220V) и 4 жила (за трифазно АС 380V)
Свързват се по цветове:
1 - чернен(кафяв) - фаза
2 - син - нула
3 - зелено/жълт - заземяване
Еми, това е :wink:
maddog3 - напреднал
първо благодаря ! значи кабела е монтиран на плота.. и това са цветовете ,(всъщност няма схема .. което и мен ме учудва) да разбирам ли че ако свържа - кафява и черна жица към фаза, а синя и жълтозелена към нула то би трябвало да няма проблем.
vankata88 - напреднал
О ще има и то голям
1 жълтозеления никога не се сварзва кам нула а кам "земя"
2 ако е фабричен кабел с 4 жила то значи има причина
и сварзване едно кам гьотири мозе да доведе до бум :shock:
maddog3 - напреднал
:shock: ами ... нали има - фаза и нула .. ии тези 4ри жици ..как да ги свържа .. като не знам :sad: не искам да гръмне
vankata88 - напреднал
Що не питаш там кадето си го купил.
maddog3 - напреднал
ами купил съм го от техномаркет .. те едва ли знаят ..така мисля аз де .. де да знам
vankata88 - напреднал
Можеш ли да сложиш снимка на етикетите на котлона?
maddog3 - напреднал
може би трябва да се обадя на някой от сервиза .. да дойде да ми го включи, знам ли ..ама мислех че няма да е толква сложно пък и нали би трябвало да е универсално .. а и не е куче марка

Тема "керамичен плот AEG 66100 K-MN" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: