• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Duke_BG - специалист
amxcs написа:
Айде и аз да се запиша :)
колко ампера е тоя таймер ?
щото аз сложих такъв от "конрад" ( или щайнбергер) и не издържа - сменх го и втория не издържа
върнах им го и си купих 30 А от "панда" Бургас и вече втора година нямам грижи
MIRO_073 - майстор
Duke_BG написа:
amxcs написа:
Айде и аз да се запиша :)
колко ампера е тоя таймер ?
щото аз сложих такъв от "конрад" ( или щайнбергер) и не издържа - сменх го и втория не издържа
върнах им го и си купих 30 А от "панда" Бургас и вече втора година нямам грижи
Ми то затова се слага контактор градски.
MamaMy - майстор
Аз съм без контактор или допълнително реле. Писал съм още в началото на темата, но колегите бяха скептични. До сега за толкова години, не съм имал проблеми освен една смяна на батерията за паметта. Сега при спиране на тока за по-дълго време пак е почнал да оглупява. Явно е пак за батерия. Преди бях купил таймер на двойна цена, а се скапа още в гаранция. Не вярвам да съм някой супер късметлия. Съседа ползва един такъв на открито всяко лято и освен, че не прилича вече на нищо като външен вид, също няма ядове.
estorm - специалист
Да не пускам нова тема ще питам тук. Как се вади това нещо? Релето е нагоряло и дефектирало предполагам и реотаните ще са за смяна тъй като отдавна шумят от натрупан котлен камък. Та за смяна само на релето ще се сваля ли фланеца или излиза някак си щото не виждам как.

Прикачен файл

реле.JPG
реле.JPG (38.67 KиБ) Видяна 2091 пъти
hidrazin - майстор
Със здраво дърпане надолу. Отзад има кабелни обувки - нещо такова.

Изображение
:partyman:
estorm - специалист
Благодая, дръпнах яко и се измъкна. Мислех, че има някаква философия . Все пак ще сваля и фланеца. Много шуми нагревателя ще погледна какво е натрупано през петилетката му. Накрая ще сложа нов бойлер така става :-D
kolev_k - специалист
И що да сменяш цял бойлер?Почисти нагревателя,смени терморегулатора,почисти водосъдържателя от варовик(вадил съм по 1 кофа) и си свиркай!
estorm - специалист
Да почти кофа варовик извадих. Нагревателя е здрав като изключим, че е яко нагоряла клемата откъм релето. Анодната пръчка е поизядена ама още ще кара. Та ще сменя само релето, НО не ме кефи направията му. Не мога да вмъкна контактор ако ще слагам същото реле. Може да потърся реле със сонда и тогава да си сложа контактор да няма такива прегаряния повече. Някой да знае подходящо за целта термореле със сонда която да пъхна в тръбичката?
Иначе бойлера е с таймер който го включва само за определен период от време през контактор и не ме притеснява да преправям.
zz_stefanov - майстор
Сменяй всичко отвътре на казана. Труда ти е по скъп от частите. :)
Премери нагревателя за утечка защото може и това да е проблема на загряването около клемата.
Подключи анода пак добре електрически, че ако се пропусне за година казана заминава.
Duke_BG - специалист
MIRO_073 написа:
....
Ми то затова се слага контактор градски.
сори за закъснението - 30 А е таймера
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29

Тема "Реле за време (таймер) за управление на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: