Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mitko i - напреднал
Здравейте. Интересува ме дали някой ползва нафтов котел чугунен на пелети? Видях такъв 40 кв. КПД 93.3 на нафта, на пелети да е 90 кпд. Какво мислите?
filmatoplo - майстор
В Италия и Гърция масово се прави ,горелката трябва да е тръбна с пламък напред.
vakleto - напреднал
здравейте има ли проблем в това че котела на Грейко не бил чугунен.Не знам котела на Грейко дали е чугунен или стоманен,но проблем ли е ако не е чугунен.Благодаря ви.
gnt69 - майстор
vakleto написа:
здравейте има ли проблем в това че котела на Грейко не бил чугунен.Не знам котела на Грейко дали е чугунен или стоманен,но проблем ли е ако не е чугунен.Благодаря ви.
Не даже обратното. По добре да е стоманен.
vakleto - напреднал
gnt69 написа:
vakleto написа:

наистина не знам с какво допринася стоманата или чугуна.Камината Прити която ми е на етажа е чугун,но не знам с какво ми е помагало това вече 11 години, иначе излезе пушка голяма.Ако може няко да сподели защо днес един от ,,майсторите в града ми каза че котела трябва да е чугунен-пише.
vakleto написа:
gnt69 написа:
vakleto написа:

наистина не знам с какво допринася стоманата или чугуна.Камината Прити която ми е на етажа е чугун,но не знам с какво ми е помагало това вече 11 години, иначе излезе пушка голяма.Ако може няко да сподели защо днес един от ,,майсторите в града ми каза че котела трябва да е чугунен-пише.
Това е като за Мерцедеса е БМВто.
Ако на 20 избирах котел,сигурно щях да избера чугуна.
Сега знам,че няма да живея с орлите.
Стоманените са с по високо КПД, но не толкова дълготрайни, въпреки, ме има изключения. Въпрос на експлоатация. Чугуненият пък може да се дотунингова и....освен ако не е три секции и няма къде да завъртиш пушилката.
lz2skt - специалист
Доста изгодно може да се вземе голям Виадрус или Дитрих 2 употреба.На повечето не им се занимава да ги тунинговат и явно имат пари за нови.Ако имаше технологичен начин да се леят чугунени глидери с повече ходове на газовете щеше да е супер.Сега поне има голям избор на всякакви котли.Има много добри полски котли ,но за съжаление няма внос.Ако човек може добре да заварява и сегашното лазерно рязане, което доста улеснява процеса на изработка с малко повече информация за около 500лв може да се направи чудесен котел 3 или повече ходов.

Тема "Избор на котел с горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: