Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bullet - специалист
Възможно ли е, на корпуса на батерията /металната част/, на бойлер на твърдо гориво да бие ток и то само на място където имаш раничка по ръцете? :?
shotik - майстор
Ако е свързан с метални тръби и към тях е заземен друг уред-бойлер,печка ,хладилник и др.,който има оттечка и когато се къпеш и си бос на пода има вероятност да мине ток през тялото ти.Сега с тези пластмасови тръби не може и заземяване да се прави и трябва да сме много внимателни за оттечки на ток,защото ако се прекъсне зануляването ,тока ще мине директно през тялото на човек и може да е фатално.
Justy - майстор
bullet написа:
Възможно ли е, на корпуса на батерията /металната част/, на бойлер на твърдо гориво да бие ток и то само на място където имаш раничка по ръцете? :?
Кожата покрива повърхностните нервни окончания, които точно по крайниците са в изобилие. А потенциалът, който се явява на корпуса трябва да се отведе с добро заземяване - не се знае какви стойности може да стигне.
mitcd - специалист
Имаш ел.уред вързан за тръбопровода и е без защитно заземяване или зануляване.Например водна помпа за парно(някъде около тоя бойлер) , друг ел. бойлер ,проточен бойлер в кухнята или друг уред,който сам трябва да намериш. Аз имах такъв случай със хлабава връзка на нулата в ел.таблото на една къща.
bullet - специалист
mitcd написа:
Имаш ел.уред вързан за тръбопровода и е без защитно заземяване или зануляване.Например водна помпа за парно(някъде около тоя бойлер) , друг ел. бойлер ,проточен бойлер в кухнята или друг уред,който сам трябва да намериш. Аз имах такъв случай със хлабава връзка на нулата в ел.таблото на една къща.
Мамка му, имам друг ел. бойлер на другата стена на банята, обаче му изгоря нагревателя и е изключен /включително е отвит и предпазителя от таблото/. Може ли да е от него? Какво да направя по-конкретно /обяснете като на пълен лаик в електротехниката/?
detelin - специалист
Водата е идеален проводник нее задалжително да да е проблема там в банята точно . Провери зануляването . на всички уреди който ,са свързани с водопровода , пералня ,сушилня , и така на татак . надявам се че не са кои , знае колко .
Palawnik - специалист
Може да не е в твоята къща (вила, апартамет) може и да е при комшийте.
Може и да е хлабава нулата в таблото.
Justy - майстор
Повтарям - направи добро ЗАЗЕМЯВАНЕ!!! При несиметрично натоварване на фазите / особено по селата / се измества нулата т.е. явява се потенциал на нея. Може да има такива стойности, че да се усеща яко. Особено в баня, която е влажно помещение.

Тема "Бойлер на твърдо гориво "бие ток"???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: